Review Bank of H.E.L., Escape Room Woerden

april 21, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Mission Impossible 2.0?

Voor de volgende uitdaging reisde de Keuringsdienst van Kamers af naar de Bank of H.E.L. van Escape Room Woerden. H.E.L. staat voor Het Echte Leven, waarbij Escape Room Woerden claimt een levensechte ervaring opgezet te hebben met hun kamer. Is dit ook daadwerkelijk het geval? Lees snel verder!

 

Welkom in H.E.L

Escape Room Woerden beschikt over een goede locatie met voldoende parkeergelegenheid. Wel moesten we via een redelijk steile stalen wenteltrap omhoog om bij de ontvangstruimte te komen; er was geen lift aanwezig. Nu was dat voor ons geen probleem, maar als je wat slecht ter been bent, is dat toch goed om te weten. We werden door de Host enthousiast en leuk ontvangen en konden na onze spullen opgeborgen te hebben en een korte uitleg gelijk aan de slag. De bedoeling is dat je met je team tot in het duistere hart van de de bank infiltreert; let’s do this!

 

De Break-in

Wat ons gelijk opviel tijdens het spelen is dat ze echt dat spannende ‘inbreek’-gevoel vast hebben weten te leggen; heel tof! Tijdens het spelen hoor je continu geluid op de achtergrond. Dit geluid zorgt er écht voor dat je helemaal in die beleving getrokken wordt; je voelt je als het ware een geheim agent in een Mission Impossible film. Dit allemaal zorgt ook voor een heel goede flow tijdens het spelen. Dit is ontzettend belangrijk en dit hebben ze dan ook héél goed gedaan.

 

Niet echt inbreek-puzzels

De Bank of H.E.L. heeft een aantal erg originele en leuk bedachte puzzels, waarbij ze ook nog eens géén gebruik maken van cijfersloten; compliment dus! Wel vinden wij dat een aantal van de puzzels nauwelijks in het ‘inbreek’ thema passen; een thema dat veel gebruikt wordt en heel veel mogelijkheden heeft. Hierdoor hadden we bij sommige momenten het gevoel alsof we niet echt aan het inbreken waren, maar gewoon puzzels aan het oplossen waren (wat ook heel leuk is natuurlijk!). Dit waren veelal kleine details, maar deze details zijn ó zó belangrijk voor het creëren van een echte totaalbeleving.

 

De afwerking van de ruimtes

Om tot het hart te komen moet je door verschillende ruimtes heen. Deze ruimtes zijn op verschillende manieren aangekleed. Een aantal van deze ruimtes zijn heel mooi, indrukwekkend en perfect in thema. Maar; ze hebben ook een aantal ruimtes die wat meer aandacht hadden mogen hebben. Hier schortte het volgens ons aan de opvulling en afwerking; sommige waren relatief ‘saai’ en leeg.

 

Verrassend einde

Het slotstuk van de kamer vonden wij echt heel erg tof en leuk gedaan. In dit stukje klopte echt alles; puzzels, afwerking en hier en daar een hele gave verrassing. Hier hebben we dan ook alleen maar complimenten voor!

 

Conclusie

De bank of H.E.L. is een kamer die het anders probeert te doen dan andere escape rooms door er een volledig avontuur van te maken. Hierbij maken ze gebruik van heel leuke, originele en verrassende elementen. Wij vonden alleen wel dat deze kamer een aantal details mist om de totaalbeleving echt helemaal compleet te maken. Maar al met al hebben wij een heel leuke en vooral prettige tijd gehad in de Bank of H.E.L.; een originele kamer met een goede flow en een leuke enthousiaste Host!

 

Factlist Bank of H.E.L., Escape Room Woerden

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur)
RolstoeltoegankelijkNee (steile trap naar de ontvangstruimte)
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieGoede kamer, lekker divers
VriendengroepJe wordt goed op-gehyped!
BedrijfsuitjePrima locatie met H.E.L. Shooter als extraatje
TeambuildingNiet de samenwerk-kamer bij uitstek
Escape room junkiesNiet voldoende uitdaging; afwerking laat soms te wensen over
KinderenEen leuke kamer met prima puzzels

Meer informatie over Escape Room Woerden. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Bank of H.E.L..

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest