Review Crazy Farmer, Escape Room Wageningen

april 6, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Op de klompen door het gras

Landbouw; zo’n 2,3 miljoen hectare land neemt het alleen al in Nederland in bezit. Hoe tof zou het zijn als dit helemaal niet meer nodig is? Jaren geleden was er een professor die wereldberoemd was geworden door de ontwikkeling van een middeltje dat ervoor zorgde dat overal ter wereld eten verbouwd kon worden. Totdat bleek dat de stof een gevaar voor de mens kon vormen. De professor werd niet meer vertrouwd, verbannen en niemand kwam meer langs. Nu moeten wij dit mysterie gaan ontdekken, midden op een boerderij; wij trekken vast onze overalls aan.

 

De rillingen over de rug

Een oude sigarenfabriek in Wageningen is de locatie van deze escape room. Binnen, waar het vreselijk koud was, hebben twee jonge ondernemers een tweetal escape rooms gebouwd. Wij gingen ons vandaag wagen aan de Crazy Farmer, dat zoals hierboven toegelicht is ging over een bekende professor die woonde op een boerderij. Het middel staat op het punt om ingezet te worden en aan ons de taak om hier een stokje voor te steken.

 

Gebouwd door echte escape room fanaten

Bij binnenkomst staan we versteld van de aankleding die is opgezet; het lijkt echt op een oude boerderij. Daarnaast willen we alvast complimenten geven voor de benutte ruimte, geen enkele millimeter is verspeeld. Zoals altijd starten we gelijk met het verzamelen van clues en mogelijke aanknopingspunten om verder te komen, wat bij het begin van de kamer nog erg lastig is. Maar zodra je in die gedachtengang zit die ze in de kamer in hun achterhoofd hebben gehouden, merk je gelijk dat de makers echte escape room fanaten zijn. Ze hebben met de middelen een prachtige kamer neergezet, en ook nog eens een goed verhaal. Dit verhaal wordt al helemaal tof als je gaandeweg steeds meer begint te leren over wat de professor allemaal heeft uitgespookt. Stapje voor stapje zijn er een aantal hulpmiddelen die er voor zorgen dat jij je waant in het lijf van de professor.

 

Hier en daar net wat minder

Ondanks dat je steeds dieper het verhaal in wordt gezogen komen er toch nog een paar onderdelen langs die de beleving net iets minder maken. Dit komt doordat er óf iets minder aandacht is aan besteed óf dat er gewoon geen ruimte meer voor was. Hierdoor zijn een aantal onderdelen redelijk ‘kaal’ en minder uitgewerkt. Met een paar kleine aanpassingen kun je de beleving echt omhoog schroeven. Wat wel weer gezegd moet worden is dat de gehele kamer met de hand is gebouwd, en heel erg goed is gedaan. Op een aantal momenten verraste het ons hoe ingenieus ze de kamer in elkaar hebben gezet. Ook over de puzzels is nagedacht. Deze zijn compleet in thema gemaakt en zorgen er ook voor dat je je steeds meer begint te voelen als professor.

 

Conclusie

Uiteindelijk hebben we ons zeker vermaakt op de boerderij. De rode draad door het verhaal en de diversiteit in puzzels en verrassingseffecten maken het het spelen waard. Mocht je in de buurt zijn, ga de kamer zeker spelen. En heb je de tijd, speel dan gelijk Prisoner of War, hun andere kamer.

Factlist Crazy Farmer, Escape Room Wageningen

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur)
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa (maar niet uitnodigend en erg koud in wintermaanden)
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieEen goede kamer met veel diversiteit
VriendengroepPrima kamer met eventueel mogelijkheid tot nazit
BedrijfsuitjeNiet voldoende voor- en na zitgelegenheid
TeambuildingDe puzzels zijn niet volledig ondersteunend
Escape room junkiesNiet uitdagend genoeg
KinderenEen leuk thema met een goed niveau qua puzzels

Meer informatie over Escape Room Wageningen. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Crazy Farmer.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest