Review Da Vinci Code, Escape Uden

juni 2, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Reliving Dan Brown

We hebben allemaal wel eens van The Da Vinci Code gehoord van schrijver Dan Brown. In deze esoterische roman gaat Robert Langdon op zoek naar de Heilige Graal (The Holy Grail). Tijdens deze tocht komen de hoofdpersonen langs allemaal cryptische puzzels zoals anagrammen, cryptexten en verwijzingen naar gebeurtenissen in het verleden. Wij gaan ons dit keer ook wanen in het verhaal rondom Leonardo Da Vinci, en wel in Uden. Is deze kamer net zo goed opgezet als de denkwijze van Da Vinci?

We hebben er zin in!

Het boek van Dan Brown staat bekend om ingewikkelde raadsels en puzzels die met behulp van voorwerpen en goed nadenken opgelost kunnen worden. We zijn erg benieuwd hoe Escape Room Uden dit heeft toegepast in hun kamer. Bij binnenkomst weten we eigenlijk niet wat we moeten verwachten. We hopen natuurlijk een kamer met ongelofelijk veel samenhangende puzzels, geheim raadsels en toffe ontdekkingen. Maar voordat we kunnen starten met het zoeken van aanwijzingen en puzzels worden we belemmerd. Hierdoor moet je echt al je zintuigen gaan gebruiken, wat het best lastig maakt. Gaandeweg in de kamer komen we langs steeds meer puzzels. Wat ons opvalt is dat je voornamelijk met je handen bezig bent. Het zijn puzzels die voor ieder gemakkelijk te doen zijn. Iets wat de makers van de kamer wel heeft geïnspireerd is het feit dat er verschillende routes zijn, maar er maar eentje zorgt dat je de puzzels snapt.

Goede verdeling

De kamer is prima verdeeld qua puzzels en zorgt voor een lekkere flow. Zodra je met je team er goed in zit raas je door de kamers heen, en bij elk opgelost onderdeel krijg je weer meer energie. Maar de puzzels zijn niet alleen maar ‘doen’ puzzels, er zitten ook een aantal breinbrekers in. Zeker hoe verder je in de kamer komt hoe toffer het wordt. Zeker omdat er een moment is dat je echt even bij jezelf denkt “waar in godsnaam ben ik beland?”. Wel op een goede manier dan!

Conclusie

Wat we nog wel miste aan de kamer is een rode draad, een verhaallijn. Gelukkig waren de puzzels leuk genoeg waardoor je er niet veel aan denkt, maar het is vooral escapen wat je aan het doen bent. Mocht je echt houden van het Da Vinci thema en puzzels die met je handen uitgevoerd moeten worden, dan is deze kamer zeker een aanrader. En al helemaal als je denkt een goed richtingsgevoel te hebben. Wat we hiermee bedoelen? Dan moet je hem toch echt gaan spelen!

 

Factlist Da Vinci Code, Escape Uden

Locatie

ParkeergelegenheidNee (op loopafstand betaald parkeren)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieEen leuke kamer met genoeg verrassingen
VriendengroepVeel verschillende puzzels waarbij je moet samenwerken
BedrijfsuitjeDe perfecte locatie met veel kamers en genoeg ruimte
TeambuildingSamenwerken is iets minder belangrijk
Escape room junkiesEen vermakelijke kamer, maar niet van een hoog niveau
KinderenLeuke puzzels en niet te moeilijk

Meer informatie over Da Vinci Code, Escape Uden. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Da Vinci Code.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest