Review The Dentist, Escape Challenge Delft

maart 20, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

En jij dacht dat jóuw tandarts eng was..?

Het was zover; vandaag gingen we dan toch echt The Dentist spelen. Vol adrenaline liepen we de trap op. We belden aan en toen de deur open gedaan werd wisten we niet was ons overkwam..

Overdonderende ontvangst

We werden heel naar ontvangen, antwoorden waren kort en bot. Klinkt raar, toch? Je zou denken van wel, maar deze sfeerzetting past uiteraard precies bij de horrorkamer die The Dentist is. Door het “hé jongens, leuk dat jullie er zijn, al eens vaker een kamer gespeeld?”-vraagmomentje over te slaan, kom je direct in de juiste sfeer en ben je niet de eerste 10-15 minuten van een kamer kwijt aan het ‘in de sfeer’ komen. Onwijs top gedaan en alleen maar complimenten!

In de ontvangstruimte -die overigens ook volledig past bij de kamer- werden we steeds zenuwachtiger en begonnen we allemaal doemscenario’s te bedenken. “Wat als de tandarts mee de kamer in gaat?” “Wat als we ehm.. er nooit meer levend uitkomen?!”. Ook bedachten we wat juist supervet zou zijn als het zou gebeuren.

We mogen beginnen

Het was zover. We gingen de kamer in. Een typische The Dentist-kamer. Wat je daarvan moet verwachten laten we volledig aan de verbeelding over, totdat je de kamer zelf gaat spelen. Wat wel echt onwijs gaaf was, dat wat we eerder bespraken dat supervet zou zijn, daadwerkelijk uitgevoerd was in deze kamer.

Alles klopt

Eenmaal spelende (ofja; ontsnappende) konden we alleen maar concluderen dat de kamer een perfecte combinatie is van licht- en geluidseffecten, en dat je telkens verrast wordt door het verhaal dat zich slechts enkele minuten voordat je de tandartskamer ingaat heeft afgespeeld. Door de combinatie van licht, geluid en video hadden we echt het gevoel dat de tandarts nét weg was met z’n slachtoffer, en dat de tijd dus ook écht drong voor ons.

De puzzels zaten goed in elkaar en waren veelal in thema. Veel rekenwerk, dat wel, dus daar moet je wel van houden. Wel vonden we ‘t gaaf dat er in de puzzels gebruik gemaakt werd van typische materialen die je in een tandarts-kamer tegen zou komen. Volledig onder het bloed. Technisch zat de kamer ook goed in elkaar; alles werkt automatisch en staat met elkaar in verbinding; wauw!

Klein aandachtspuntje is de laatste fase van het verhaal; voor ons gevoel was hier net iets minder aandacht aan besteed dan de rest van de kamer. Maar, dat doet dan weer niet af aan de beleving van de rest van de kamer, want wauw, wat hebben we genoten!

Conclusie

The Dentist maakt je angst voor de tandarts werkelijkheid; de kamer zit goed in elkaar en is een lust voor zowel de fanatieke puzzelaar als de horror-freak. We raden ‘m dan ook aan iedereen aan die ‘n extra onderbroek bij zich heeft.

Factlist The Dentist, Escape Challenge Delft

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur en parkeergarage op 5 minuten lopen)
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningNee
Voor- en na zitgelegenheidNee
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieSpanningsniveau is aardig hoog
VriendengroepGoede kamer voor een hechte groep
BedrijfsuitjeNiet genoeg non-lineaire puzzels
TeambuildingNiet genoeg non-lineaire puzzels
Escape room junkiesEcht een hele toffe kamer
KinderenTe hoog spanningsniveau

Meer informatie over Escape Challenge Delft. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Dentist.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest