Review De Drukkerij Project Escape Nijmegen

juli 6, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een uniek pareltje in het oosten van Nederland. Deze escaperoom is een van de escaperooms van Project Escape in Nijmegen. Tijdens een marathon mochten wij deze escaperoom spelen en wat een beleving was het. De Drukkerij escaperoom pakt de essentie van de Tweede Wereldoorlog goed vast en we voelden ons echte verzetsstrijders.

Nijmegen kent natuurlijk al veel meer escaperooms. Met 16 escaperooms in Nijmegen staat de plaats op plek 6 landelijk qua aantal escaperooms. Project Escape heeft 4 escaperooms, waarvan 1 speciaal voor kinderen. De Drukkerij is de laatste escaperoom van de heren en kent al vele lovende reviews. Project Escape heeft een 9,2 met meer dan 150 reviews op Escape Rooms Nederland. Dat wil wel wat zeggen!

De ontvangst begint meteen goed. In een oude kelder worden we als verzet ontvangen. We moeten het wachtwoord vinden, de toekomst van ons land staat op het spel!

De Drukkerij van Project Escape

Het is 1944 en de bevrijding van Nijmegen is aanstaande. Het verzet maakt overuren om alle informatie die straks van waarde is te verzamelen en verspreiden. Zo ook Antoon. Zijn geheime drukkerij aan de Tweede Oude Heselaan draait op volle toeren. Maar op 12 september, vlak voor de grote dag, wordt Antoon opgepakt. Al zijn werk dreigt verloren te gaan. Het is aan jullie verzetsstrijders om de geheimen van Antoons Drukkerij te ontrafelen. De bezetter zit jullie op de hielen, en je hebt nog maar een uur om het wachtwoord, cruciaal voor het slagen van de bevrijding, te vinden.

Wat maakt De Drukkerij uniek?

De Drukkerij heeft een uniek educatief karakter. Door het thema en de waarheidsgetrouwe setting is het als klas extra leuk om het spel te spelen. Uiteraard ook als je een voorliefde hebt voor geschiedenis en oorlog. Je ervaart tijdens het spelen hoe het eraan toe ging in de Tweede Wereldoorlog, welke keuzes mensen moesten maken en wat er in en om Nijmegen is gebeurd. Bijzonder is dat je bij de Drukkerij na het spelen in een unieke setting kan napraten. We kunnen er niet teveel over zeggen, maar we beloven dat het leuk is!

Puzzels De Drukkerij

De puzzels in de kamer zin in thema. Daar worden we altijd erg blij van. Materiaal wat je vast hebt zou ook uit de jaren 40 vandaag kunnen komen. De kleine details om het verhaal kloppend te maken, genieten was het! Dat is wat we van een onvergetelijke escaperoom verwachten. Mooie escape room, goed verhaal, realistisch neergezet en je wordt in het verhaal gezogen.

Factlist De Drukkerij

Locatie

ParkeergelegenheidNee
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
Rolstoeltoegankelijk Nee, de kamer is te klein om goed te maneuvreren en je moet er via een trap komen

Doelgroep

FamilieEr is voor iedereen wat te doen, alleen wel wat donker af en toe
VriendengroepJa zeker, erg leuk en het geschiedenis randje maakt het af om ook nog wat op te steken
BedrijfsuitjeVoor wat kleinere groepen of teams prima te doen, voor wat grotere groepen is het lastig, er is niet echt wachtruimte en als je op elkaar moet wachten in het kleine voorportaal is dat ook niet gezellig.
TeambuildingUiteraard moet je samenwerken, maar dat is overal, in deze escaperoom is de rol teambuilding niet groter dan bij andere.
Escape room junkiesJa, graag, zet hem op je lijstje. Want je gaat er geen spijt van krijgen.
KinderenNee, voor volwassenen of jeugd vanaf 16 jaar

Meer informatie over de Project Escape? Laat je ons weten wat je er zelf van vond na het spelen? Daar zijn we erg benieuwd naar, deel je ervaring over deze escaperoom. Alvast veel plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest