Review Escape 48 Breda: Flight 48

januari 6, 2016 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Op zaterdagochtend zat ik al vroeg in de trein voor mijn eerste escape room ervaring. Eindbestemming? Escape 48 in Breda waar ik en mijn teamleden de kamer ‘Flight 48’ gingen ontdekken. Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten, enkel dat ik uit een kamer moest ontsnappen. Het werd een fantastische escape room ervaring voor mijn teamleden en ik.

Beleving (8/10)

We speelden het spel met zijn vijven en we zijn op het nippertje met minder dan 3 minuten op de klok ontsnapt. Het spel is erg fysiek, althans: voor één persoon. Dat persoon was ik en ik moest kruipen door een ruimte terwijl de anderen boven mij probeerden om mij eruit te krijgen. De geluids- en lichteffecten zorgden ervoor dat de spanning erg hoog was. Door de achtergrondmuziek kwam je echt in de stemming. De muziek voegde zeker iets toe.

Kwaliteit (8,5/10)

De kamer was schoon en over de puzzels was goed nagedacht: ze zagen er professioneel uit en bij één van de puzzels dacht ik bij het oplossen: wow, in het maken hiervan heeft veel tijd gezeten. Niet helemaal duidelijk was waar de fiets voor diende. Daar kwamen we pas laat achter terwijl het handiger was geweest als we in het begin al wisten hoe dat zat. Veel puzzels waren slim bedacht, maar eentje niet: je moest toen maar ‘proberen’. Dat vond ik jammer, want het leukste is juist als je moet puzzelen om de oplossing te vinden. Een mooi afgewerkte escape room en goede puzzels.

Puzzels (8/10)

Zoals ik al zei, de puzzels waren van hoge kwaliteit op die ene na. Je werd vanaf het begin al het diepe ingegooid: je zat gelijk gevangen en om de rest van de kamer te kunnen verkennen, moest je direct een puzzel oplossen. Hierbij moest je elkaar helpen, want in je eentje lukte het echt niet om vrij te komen. Dit zorgde voor een goede groepsdynamiek en nadat iedereen vrij was, bleef deze dynamiek ook aanwezig. De kamer was volledig domotica gestuurd: hypermodern en alles werd gestuurd met licht- en geluidseffecten. Erg leuk en het zorgde voor extra spanning.

Service (8,5/10)

De service was fantastisch: we werden ontvangen in een moderne, gastvrije ruimte en we kregen gelijk koffie en thee. De uitleg was het beste van allemaal: compleet en te begrijpen voor zowel beginners als escape room spelers die al 20 escape rooms hebben gehad. Niet alleen de spelregels van de kamer werden uitgelegd, maar ook wat een escape room eigenlijk is en hoe je het beste te werk kunt gaan. Hierdoor leerde ik al escape room groentje gelijk wat een escape room inhield waardoor ik het spel beter kon spelen.

De escape room is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Je kunt gratis parkeren in de buurt. Na afloop van het spel kun je te voet naar het centrum gaan om na te genieten met een hapje en een drankje.

Eindoordeel (8,3/10)

Goede puzzels, geweldige service en een prachtige en moderne kamer. Om die redenen krijgt Escape 48 Breda van mij een 8,3. Naar eigen zeggen opent Escape 48 elk jaar een nieuwe escape room. Wij zijn alvast benieuwd naar de escape room van 2016. Ik ga de nieuwe escape room zeker uitproberen, want na dit eerste escape room avontuur ben ik fan.

Meer informatie over Escape 48 en de escaperooms.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest