Review Escape Room Uden: De Loods

juli 28, 2015 | Reviews | Mike van Hoenselaar

18 juli was het zover. De dag dat Escape Room Uden haar deuren voor het publiek opende. Het is de eerste escape locatie in Uden en bestaat op dit moment uit 1 escape room. Stefan Trimbach heeft hier samen met zijn team de 26ste escape room van Noord-Brabant gebouwd. Stefan heeft na enkele escape rooms bezocht te hebben de stap genomen om zelf ook een escape room te bouwen. Dit is De Loods geworden. In een grote loods kun je met 4 tot 8 personen opgesloten worden. In 60 minuten moet jij de uitgang zien te vinden en zien te ontsnappen uit de klauwen van gevreesde criminelen. Escape Rooms Nederland was er als de kippen bij en we hebben als eerste de escape room mogen spelen. Escape room Uden was de eerste escape room die we die dag gespeeld hebben. 18 juli was voor ons een Escape Marathon waarbij we 3 escape rooms gedaan hebben. We waren op 18 juli ook meteen de eerste publieke groep die mochten proberen te ontsnappen. Voor ons waren er alleen nog maar testgroepen geweest, deze hebben allemaal niet kunnen ontsnappen. Helaas zijn wij ook niet ontsnapt. We waren wel heel erg dichtbij.

2015-07-18 11.28.312015-07-18 11.26.452015-07-18 11.26.372015-07-18 11.29.02

Escape room Uden

Afgelegen op een industrieterrein in Uden staat De Loods. De plek waar een groep zware criminelen hun plannen hebben gesmeed voor de ontvoering van kopstukken uit de samenleving. Deze groep gaat zorgvuldig te werk en zal er alles aan doen om geen enkele gijzelaar te laten ontsnappen.

Zo beschrijft de escape room zichzelf. Jij bent met je team een gijzelaar van een crimineel. Je wordt opgesloten en het is jouw taak om te ontsnappen uit deze Loods.

Diepgang 8/10

Het verhaal van deze escape room is goed verwerkt in de loods. Er is gebruik gemaakt van het idee dat criminelen een schuilplaats hebben in de loods en daarbinnen allerlei zaken verstopt hebben die jij moet zien te vinden. Er is heel creatief nagedacht over hoe het concept terug te zien is. Een van de dingen is de start van de escape room. Het zet direct de juiste sfeer neer.  De ervaring van Stefan met zijn eigen videoproductiebedrijf is meteen goed te zien. Het is erg goed hoe ze gebruik hebben gemaakt van het concept escape room om zo ook teambuilding aspect te vergroten. Verschillende puzzels zijn alleen maar te doen als je samenwerkt. Doe je dat niet, dan haal je de uitgang van de escape room ook niet.

Ook in deze escape room is veel aandacht besteed aan rekwisieten om echt een crimineleschuilplaats uit te stralen. Deze extra onderdelen zijn geen onderdeel van puzzels, maar zijn er om de kamer meer diepgang te geven. Deze waren er precies genoeg om het niet te complex te maken voor ons, maar gaven wel extra sfeer. Vooral de oude walkie talkies en bandrecorder waren erg mooi.

Kwaliteit 8/10

De puzzels in de kamer waren netjes gemaakt. Magneten waren sterk genoeg, sloten gingen open zoals het zou horen, cijfersloten waren duidelijk, afwerking van de puzzels was ook heel netjes gedaan. Natuurlijk heb je in een loods in een criminelenschuilplaats echt niet het idee dat het brandschoon moet zijn en dat elk likje verf precies goed is. Juist die rauwe rand maakte het bij deze escape room helemaal af.

Tonnen bij Escape Rooms Uden
Alles is zoveel mogelijk in de sfeer van een criminele schuilplaats gemaakt. Ruw, ongepolijst en lekker vies.

Puzzels 8/10

We kunnen nooit te veel weggeven van de puzzels die aanwezig zijn, maar de grote diversiteit van de puzzels maakt dit een escape room die je zeker gespeeld moet hebben. De standaard cijfersloten ontbreken ook hier niet, het zijn er zelfs een beetje te veel vinden we. Toch hebben ze in de escape room enkele hele mooie en unieke puzzels die nergens anders te zien zijn. Deze escape room puzzels passen erg mooi binnen het thema. Denk bijvoorbeeld aan een puzzel met een lier en echte stoppenkast. Heel mooi gemaakt. Er staat zelfs een complete caravan in de escape room.

Binaire stoppenkast Escape Room Uden
Een stoppenkast. Geen idee wat dat is? Speel Escape Room Uden!

Service 8/10

De loods is gelegen op een bedrijventerrein met voldoende parkeergelegenheid. De hele escape loods beslaat makkelijk 100 vierkante meter en is dus zeker geen kleine escape room. Daarom kun je hier ook met wat grotere groepen spelen. De toiletten zijn in een naastgelegen gebouw te bezoeken.

Houten puzzels
Houten puzzels die bij de entree/wachtruimte te spelen zijn als je nog even niet aan de beurt bent.

We zijn heel netjes ontvangen door Stefan Trimbach en zijn team. Er is in de loods voldoende ruimte om te wachten  en een kop koffie of thee te drinken. Zoals bij meer escape rooms zijn er ook genoeg puzzels aanwezig om de tijd te doden, mocht je nog even moeten wachten.

Eindoordeel 8/10

Ook in de escape room dachten we veel te moeilijk over sommige dingen. Een goede escape room is er 1 waarbij je goed na moeten denken, maar het antwoord niet te ver gezocht is. Dus niet onnodig dingen complexer maken, dan liever een extra puzzel in plaats van de combinatie met nog een extra laag verbergen. De enige tip die we hebben voor deze escape room is goed te kijken naar de omvang van de ruimte, omdat deze wat groter is dan normaal is, was het bij ons al snel zo dat je dingen over het hoofd ziet.

Escape Room Uden heeft een unieke escape room gemaakt die we zeker aanraden. Een mooie combinatie van diepgang, puzzels en vriendelijk team maakt dat dit een bijzonder uitje is naar het mooie Noord-Brabant. Escape Room Uden krijgt een welverdiende 8 van ons.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest