Review Escape Room Wageningen

september 25, 2015 | Reviews | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Op de eerste ERN Escape Marathon van Escape Rooms Nederland hebben we 3 escape rooms bezocht en ook gespeeld. Nadat we in Uden net niet ontsnapt waren hebben we dichtbij de escape room in Wageningen een hapje gegeten. Het centrum is op loopafstand (+/- 10 minuten). Dus we konden fijn onze auto’s bij de escape room parkeren en zijn heerlijk te voet naar het centrum gelopen. Toen we onze buik vol hadden en we aandachtig over de escape room van eerder die ochtend hadden gepraat konden we de escape room in het grote gebouw in eerste instantie niet vinden. Gelukkig werden we snel opgepikt en konden we even bijpraten op de eerste verdieping voordat we gingen starten. De oprichters van Escape Room Wageningen zijn Rutger en Joeri, twee net afgestudeerde studenten. Ze hebben hun eerste kamer geheel in thema van de Tweede Wereldoorlog gemaakt. Wat een gave beleving was dat!

2015-07-18 15.30.46

Beleving (8,5/10)

We hebben de kamer met 2 personen gespeeld en zijn er met succes uitgekomen. Gelukkig niet al te veel hints nodig gehad. De escape room vereist geen zware fysieke handelingen om te ontsnappen en heeft een erg hoog belevingsgehalte. Er is veel aandacht besteed aan sfeer en echtheid. Vooral het geluid was een mooie toevoeging hierin. Je voelt je echt in een bunker die aangevallen wordt. Heel leuk gedaan!

We zijn verschillende keren geschrokken. Dat was voor ons niet erg want het paste zo goed bij het thema dat we hierdoor nog meer hebben genoten van de sfeer die was neergezet.

2015-07-18 15.32.17

Kwaliteit (8/10)

Het voordeel van het thema is dat het allemaal niet schoon hoeft te zijn of gloednieuw. Alle elementen die in de escaperoom verwerkt waren zijn goed afgewerkt.
Een van de puzzels moest een hint gegeven worden omdat we iets niet goed deden. Dit hebben we bij meerdere kamers al ondervonden. Deze puzzel komt heel erg nauw. Zelfs met de hint was het echt goed oefenen om het goed te krijgen. Als je de kamer speelt weet je wat ik bedoel.Voor ons niet iets wat enorm erg was. We hebben wel eens kamers gespeeld waarbij echt dingen niet werkte. Dat is het ergste wat je mee kunt maken als escapist. Dat zat bij deze kamer wel snor dus.

2015-07-18 15.31.14

Puzzels (8/10)

Veel aandacht aan variatie in puzzels. Gelukkig valt het aantal sloten heel erg mee. Wat alleen maar pluspunten zijn bij ons. De puzzel met de buis vind ik zelf wat onlogisch voor het thema. Ik ben zelf voorstander van als je een thema gebruikt uit een bepaalde tijdsperiode en dan elementen uit de toekomst gebruikt om een puzzel te maken. Dat was gelukkig bij deze kamer niet zo, maar soms zijn puzzels te duidelijk aanwezig. Dat was dus bij deze ene puzzel het geval. Dus door dat te doen mis je net de logica waarom dat nou net daar zou moeten zitten.

Bijvoorbeeld, als je een kamer binnenkomt en je ziet direct puzzels, dan zijn dat signalen dat de kamer beter kan. Puzzels verzinnen is niet het moeilijkste, maar de logica om ze in het verhaal te verwerken is waar de grootste kwaliteit van de kamer zit. Helaas gebruikt ook deze escape room een object die ik niet fijn vind. Net als heel veel andere escape rooms trouwens. We kunnen er helaas niks over zeggen, maar als je gebruik maakt van dit object dan willen wij graag dat het logisch is waar je dat moet gebruiken en niet als een malle de hele kamer door moet. Als je meerdere escape rooms gedaan hebt herken je dit waarschijnlijk wel. Dit object is jammergenoeg het op twee na meest gebruikte object in een escape room. Hopelijk vermijden de heren dat in hun tweede kamer.

De logica van puzzels of deze past binnen het thema is bij elke kamer anders. Ga je een kamer doen over een schatzoeker of geheime orde dan zijn geheime luikjes veel logischer dan in een bunker. Een oude radio is bijvoorbeeld logischer in een bunker dan in een kinderkamer. De heren hebben hier gelukkig heel goed op gelet.

2015-07-18 15.29.14

Service (8/10)

Het is geen 5 sterren hotel waar je binnenkomt, maar ook dit vind ik prima in het thema passen. Beide heren hebben uitstekend gezorgd dat je even kunt zitten, wat kunt drinken en goed kunt napraten over je escape room ervaring. Dit is vaak alles wat nodig is. Dit hebben ze dus netjes voor elkaar.

2015-07-18 15.40.13

Het is allemaal netjes te bereiken en het zit dichtbij het centrum. Dus een lunch of diner ervoor of erna is een uitstekende optie. Ook parkeren is meer dan in orde. Wel dus wat jammer dat het niet meteen te vinden ism in het gebouw. Maar agh, een A4 met het logo en een pijl is alles wat daarvoor nodig is.

Eindoordeel review(8,1/10)

De heren geven aan dat ze inmiddels bezig zijn aan een tweede kamer. Wanneer die te spelen is en wat het thema is blijft nog even geheim. Wij zijn in ieder geval lovend over deze eerste kamer van Escape Room Wageningen en raden dan ook zeker aan om deze te gaan spelen! In onze review van deze escape room is Escape Room Wageningen met een 8,1 een van de betere escape rooms van Nederland.

Escape Room Wageningen

Meer informatie over Escape Room Wageningen.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

One Comment

  1. Ik kan me enorm goed vinden in deze review, zeker een aanrader deze kamer waarbij vooral de beleving eruit springt.
    Enige waar nét iets meer winst te behalen valt is wat mij betreft de aankleding. Er ontstond bij ons na afloop wat twijfel of we nu in een vijandelijke bunker zaten, dit omdat er vooral spullen van de geallieerden leken rond te slingeren.
    Simpel gezegd miste ik Duitse helmen, SS-jassen en een vlag met swastika.
    Dat zoiets opvalt zegt overigens alles over de kwaliteit van de kamer & puzzels.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest