Review Escape010: Timescape

juni 30, 2015 | Reviews | Mike van Hoenselaar

18 juni zijn we met Escape Rooms Nederland op bezoek geweest bij Escape010 in Rotterdam.  Escape010 is op 10 minuten lopen van Rotterdam Centraal gelegen, op de Gouvernestraat. Uitstekend bereikbaar dus. De escape room sluit sinds juli 2014 elke uur haar deuren en heeft inmiddels twee kamers. Timescape en Dreamscape. Waarbij Dreamscape de nieuwste escape room is van Escape010.

De entree van de escape room is erg netjes. Leuk was dat er puzzels om je heen liggen waar je de tijd mee kunt doden terwijl je wacht. Om alvast even je hersenen een mindboost te geven. Iets dat je zeker nodig gaat hebben. We kregen ook wat te drinken en worden gewezen op het toilet mocht dat nog nodig zijn. We zijn immers 60 minuten (hopelijk minder) in de kamer en dan is er geen tijd meer voor om naar het toilet te gaan. Niet dat we daar aan gedacht hadden met al die adrenaline die door ons lichaam gierde. Voordat we naar binnen gingen kregen wij en een andere groep, die de Dream Escape kamer ging doen, een introductie van Tim. Tim is de eigenaar van Escape010. Kort en bondig. Daarna klaar om de room in te gaan.

De escape rooms

2015-06-28 11.27.01De Time Escape kamer is een kamer van ongeveer 20 vierkante meter waarin je samen met je team een tijdmachine moet maken en je verschillende onderdelen moet vinden om de tijdmachine weer aan de praat te krijgen. Dreamscape is weer heel anders. Deze is veel kleiner, ongeveer 10 vierkante meter, maar is toch groter dan Timescape ;-). Je bevind je in een slaapkamer en moet uit de droom van het meisje ontsnappen. Als je denkt ontsnapt te zijn blijk je toch weer niet ontsnapt te zijn. We hebben al een kleine sneak peek mogen nemen in hoe de kamer er uit ziet. Deze is erg mooi en heeft verschillende lagen. Die staat dus zeker nog op de todolijst.

Wij hebben Timescape gespeeld, dus wij hebben geprobeerd te zorgen voor onderdelen om te tijdreizen. Een mooie aangeklede kamer. Niet alles is even goed weggewerkt, maar dat mag de pret niet drukken. Er waren ook nog wat elementen aanwezig van oudere versies van de kamer die voor wat verwarring zorgde bij ons. Tim gaf al aan dat ze dat nog allemaal weg gingen halen of kabels weg gingen werken.

Puzzels en raadsels

De puzzels van de Timescape zijn erg leuk. Er is zelfs een puzzel waarbij je per se samen moet werken en een vaste hand moet hebben, anders gaat het niet lukken :). Je vindt er verstopte dingen in luikjes, tafels, laadjes, boeken en nog veel meer objecten. Er is ook een puzzel waarbij geluid een rol speelt. Helaas werkte het object waarmee we de puzzel konden starten niet helemaal lekker, waardoor we veel tijd verloren hebben. De Timescape kamer heeft verschillende puzzels die ik nog niet elders had gezien. Ik wil er niet te veel over verklappen, maar er is een puzzel waarbij echt ijs gebruikt wordt :).

Aankleding en sfeer

Timescape bij Escape010De kamer oogt in eerste instantie wat kaal. Je bent alleen met de objecten waar je iets mee kunt doen in de kamer. Dat zou wat beter kunnen, maar dat is bij Dreamscape al stukken beter. Tim gaf dat zelf al aan dat ze hier in een update van Timescape iets aan gingen doen. Zijn daar erg benieuwd naar.

Iets dat Escape010 heel goed doet is het hintssysteem. De hints worden gegeven door een audioband in plaats van de medewerkers zelf. Hierdoor wordt de experience goed vastgehouden. Ik had zelf wel wat moeite om deze te horen. Deze hints werden namelijk ineens gegeven. We hoefden daar niets voor te doen. Waardoor je aandacht er niet meteen bij was en je de eerste paar woorden miste.

Eindoordeel

Escape010 mag trots zijn op deze locatie en kamers in Rotterdam. Escape010 is op het moment van schrijven 1 van de 3 escape rooms in Rotterdam. In de naaste omgeving liggen nog genoeg andere. Dus mocht je ooit beide kamers van Escape010 gespeeld hebben, dan heb je nog genoeg andere opties. Deze escape room is een waardevolle toevoeging voor Escape Rooms Nederland. We sturen er graag mensen heen.

Escape010 is met heel erg gaafs bezig waar we nog niks over mogen zeggen. We kunnen niet wachten om het te zien. Houd deze site in de gaten!

Nu denk je waarschijnlijk, waarom zie ik geen video van de kamer en de locatie? Zoals we deze week ook aangaven in een artikel dat we het liefste hebben dat er zo min mogelijk bekend is van een escape room. Daarom laten we zo min mogelijk van de kamer zien. We laten het je graag zelf ervaren. We gaan zelf zeker nog een keer terug voor Dreamscape.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest