Review Exitroom Deurne: Beest in de Peel

augustus 3, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Eind juli zijn we bij een gloednieuwe escape room geweest. De eerste escape room in Deurne, Noord-Brabant. De escape room bestaat uit 1 kamer en heeft als thema Het beest van de Peel. Exitroom Deurne is door 2 ondernemers gemaakt. In een omgebouwde kantoorunit kun je met 2 tot 6 personen opgesloten worden. Beide heren hebben veel bloed zweet en tranen gestopt in het restaureren van de escape room. In 60 minuten moet jij de uitgang zien te vinden en zien te ontsnappen uit de klauwen van het Beest van de Peel en hierbij ook het leven redden van een klein meisje dat ook ontvoerd is. Escape Rooms Nederland was er als de kippen bij en we hebben de escape room met 2 personen gespeeld. Helaas hebben wij niet kunnen ontsnappen uit deze escape room in Deurne. We waren waarschijnlijk niet helemaal topfit, want we hadden toch aardig wat hints nodig om tot de laatste puzzel te komen. Wij delen graag onze ervaring met deze escape room.

2015-07-21 14.56.42

Exitroom Deurne

De escape room in Deurne is een omgebouwde kantoorunit die de beide heren hebben opgeknapt. Het zou in theorie dus een mobiele escape room kunnen worden, maar vooralsnog staat de escape room vast op een industrieterrein in Deurne en is het niet de bedoeling dat de unit zich gaat verplaatsen. In de unit is een escape room van +/- 25 vierkante meter gemaakt waarbij je moet ontsnappen van een seriemoordernaar die in de jaren 60 bekend stond in de Peel, het gebied rondom Deurne. Speel met 2 tot 6 spelers. Wij raden zelf aan om met 4 spelers te spelen. 6 spelers wordt al snel te druk en met 2 is het toch wat te klein gebleken. Zoals de 00:00 op de klok ook jammer genoeg laat zien.

Diepgang 7/10

Het verhaal van de escape room over een seriemoordenaar Het Beest van de Peel komt in een huiskamer in de jaren 60 stijl leuk naar voren. Oude meubels en aankleding. De huiskamer van je opa of oma is er niets bij. Ons was het niet duidelijk dat ons doel was om een meisje te redden. Wij dachten dat we zelf opgesloten waren en er uit moesten komen, maar je moest ook nog een meisje redden. Ik twijfel waarom we dat niet wisten. Kan het me niet meer herinneren dat dat gezegd is van te voren, maar dat zorgde er voor dat ik de voorwerpen en het belang hiervan niet snapte. Stom van mij.

Net als in veel escape rooms wordt het overgrote gedeelte van wat er aanwezig is gebruikt voor puzzels. Dat vinden we zelf altijd erg jammer. Dat had nog wel iets voller gemogen. Vooral in zo’n huiskamer wordt het dan extra knus. De objecten die extra waren, zoals een oude radio waren een mooie verrassing.

De ‘trap’ was grappig verzonnen, de boodschap er achter was mij alleen niet duidelijk. Het leek namelijk dat je hier gewoon vanaf zou kunnen, maar dat ging dus overduidelijk niet omdat de manier hoe de trap gemaakt was in de escape room het gewoonweg niet mogelijk was.

Wat Exitroom Deurne goed heeft gedaan is het verhaal van de vermoorde mensen en de puzzels daaromheen. Dit zijn echt de sterke punten van de escape room. Ook de aankleding van dit grote object ademt gewoon seriemoordenaar en spanning uit. Heel mooi gemaakt.

Kwaliteit 6,5/10

De kamer is in de jaren 60 stijl gemaakt. Dat straalt de kamer ook mooi uit. Een ruw randje of een schroefje hier en daar is dan ook niet zo heel erg. Toch vonden we de afwerking en kwaliteit van objecten en puzzels niet optimaal. Dit ondanks de stijl van de kamer. We snappen dat alles een budgetkwestie is en iedere escaperoombouwer die afweging moet maken. Daarnaast moet alles hufterproof gemaakt worden in een escape room. Dat had van ons net dat beetje beter gemogen. Zo werkte een slotje niet goed bij ons. Dat is altijd vervelend als je op de goede weg bent en het slot niet mee wil werken omdat de kwaliteit niet optimaal is. De andere sloten werkten allemaal uitstekend overigens. De sticker die ze gebruikt hadden op 1 van de sloten vonden we ook verwarrend. Deze zouden we aanpassen. Toch zijn er al verschillende groepen ontsnapt, dus wat weten wij er nou van :).

Puzzels 7/10

We kunnen nooit te veel weggeven van de puzzels die aanwezig zijn, dat zou te veel verpesten. De diversiteit van de puzzels is gemiddeld. Veel basispuzzels met een eigen twist die we bij veel escape rooms tegenkomen. Ze hebben een hele leuke manier om een la open te krijgen en de puzzel met het cijferschilderij is ook heel leuk gevonden. Het nodige zoekwerk ontbreekt ook in deze escaperoom niet om voorwerpen en hints te vinden in de kamer. Uiteraard zijn er verschillende soorten sloten in de kamer waarvan we de sloten en puzzels in het bureau het leukst vinden. Je moet het maar net weten om de volledige mogelijkheden van het bureau ten volste te gebruiken. Dat ging bij ons niet helemaal goed en daar hebben we veel hints voor nodig gehad. We zijn benieuwd of bij jou wel alles ineens duidelijk gaat zijn.

In de kamer is een turfmes aanwezig. Het moordwapen van Het Beest van de Peel. Deze is op een leuke manier verwerkt in het verhaal. De allerlaatste puzzel om uiteindelijk te kunnen ontsnappen, snapten we niet. Ook de relevantie daarvan niet. Misschien als we nog meer tijd op de klok hadden gehad dat het dan wel duidelijker zou zijn. Het is in ieder geval wel een puzzel waarbij je per se moet samenwerken, dat is altijd een extraatje als escape rooms dat stimuleren. Complimentje!

Service 7/10

De escape room bestaat pas sinds deze zomer dus niet alles gaat nog even vlekkeloos merken we. Geeft ook niks. Maar met elke keer dat de escape room geboekt wordt komt er meer routine en gaan die dingen ook steeds beter. Willem heeft ons erg goed te woord gestaan en was erg vriendelijk. Mochten zelfs even in de control room kijken. Er is een toilet aanwezig voor als je nog even snel moet. Wachtruimtes of puzzels terwijl je wacht zijn er niet. Het is een escape room only locatie.

Uiteraard kun je netjes je spullen opbergen in een kluis als je de kamer in gaat. Persoonlijke hulpmiddelen en telefoons zijn verboden in een escape room. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid bij de escape room.

Eindoordeel 6,9/10

In de escape room dachten we zelf te moeilijk over sommige dingen. Of het nu aan het moment lag, omvang van de groep of de specifieke puzzels. De combi was niet helemaal lekker. Veel dingen die achteraf heel duidelijk waren, maar waren we tijdens het spel overheen keken. Hebben stiekem toch best wel wat hints gekregen. Een goede escape room is er 1 waarbij je goed na moeten denken, maar het antwoord niet te ver gezocht is. Dat idee kreeg ik wel. Wij zouden goed kijken naar de samenhang tussen de puzzels om dat net even wat logischer te maken. Want hoezo zit er een O/I schakelaar midden op een tafel?

De makers vertellen ons wel dat ze de enige escape room zijn waarbij je twee keer het euforische gevoel krijgt als je ontsnapt. Dat hebben wij helaas niet mee mogen maken. Laat jij ons weten hoe dat voelt?

Exitroom Deurne heeft een mooie escape room gemaakt die gezien de wat kleine ruimte veel leuke objecten in de kamer heeft weten te plaatsen met leuke puzzels. We zouden er niet voor omrijden als je niet in de buurt zou wonen, maar de escape room is zeker leuk om te spelen als je in Deurne en omgeving woont. De escape room in Deurne krijgt van ons een 6,9.

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest