Review Forbidden Floor Horst

november 3, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar 2 Comments

De escape room-marathon in oktober was dit keer in Limburg. De derde kamer die deze dag op de planning stond was ‘Forbidden Floor’ in Horst. Deze nieuwe locatie heeft eind augustus pas de deuren geopend. De reviews zijn tot nu toe lovend dus de verwachtingen lagen hoog. Een 9.9 uit 17 reviews in iets meer dan 2 maanden. En heel terecht bleek! Wow!

De recherche van Horst is gestuit op een ‘verboden verdieping’ in het pand van Liesbeth’s Grand Café in Horst. Door de omvang van het onderzoek, dat de naam ‘Forbidden Floor’ heeft meegekregen, kan de recherche het niet alleen af. Met elke trede naar boven die we nemen neemt ook de spanning toe. We naderen de verboden verdieping en krijgen onze onderzoekskleding aan.

De politie van Horst heeft een speciale video voor ons gemaakt waaruit de schaal van het onderzoek duidelijk wordt. We zijn er klaar voor! Een mysterie ligt aan onze voeten, de aanwijzingen hebben naar dit moment geleidt. We gaan op zoek naar sporen en zullen dat in 60 minuten gaan klaren. Voorzichtig gaat de deur van de kamer open…

Een heel geheim mysterie in Horst

We werden enthousiast ontvangen door Morris Jacobs (eigenaar). Bij de introductie en het spelen van deze kamer viel ons meteen op dat Morris het thema in alles heeft verwerkt in de locatie waar hij zijn escaperoom heeft gevestigd. Vaak zien we dat het thema van de kamer niet geheel bij de locatie matcht en dat dit zo af doet aan de sfeer en de beleving, maar Morris heeft hier heel goed over nagedacht. Alles klopt vanaf het moment dat je Morris ontmoet. Met passie heeft Morris deze escape room gebouwd en dat proef je aan alles. Hoe hij de inleiding geeft, de weg naar de escaperoom, de aankleding, de beleving, de sfeer en zelfs de beloning. 

De kamer heeft een heel groot geheim, zo geheim dat de beschrijving van de escaperoom wel niet eens kan kloppen. Alleen onderzoeksteams die succesvol het mysterie hebben opgelost weten het grote geheim wat zich hier afspeelt.

Zo min mogelijk sloten en zoveel mogelijk onverwachte gebeurtenissen

Morris heeft een uniek verhaal en beleving wat hij naar de buitenwereld presenteert. Je waant je helemaal in het verhaal. De kamer heeft weinig sloten en veel verrassende elementen. Daar houden wij van! We hebben dingen gezien die we nog niet eerder in escaperooms zijn tegen gekomen en met in totaal meer dan 200 kamers op onze naam als team is dat zeker complimenten waard. Er zaten voor ons verschillende ‘wauw’ momenten in deze kamer.

Het geven van hints is in deze kamer ook uniek en orgineel. Je merkt niet direct dat je hints krijgt en toch schuift Morris je dan de goede richting in.
Er is op een mooie en bijzondere manier gebruik gemaakt van de ruimte. Vergeet niet naar boven te kijken. Alles past bij elkaar en de kamer heeft een hoog belevingsniveau. Het originele verhaal, de verrassende puzzels en onverwachte gebeurtenissen maken dit tot een aanrader om te gaan spelen. 

Conclusie

De escaperoom zit boven een horecagelegenheid, in het midden van het centrum van Horst, dus je hoeft qua eten, drinken en activiteiten niets te kort te komen. Dus of je nou een vrijgezellenfeest, familie-uitje of teamuitje hebt, dat kan allemaal prima op deze locatie.

Al met al is Forbidden Floor een hele mooie en originele escaperoom. De variatie aan puzzels en de technische verrassende elementen maken dit een van de kamers waar Horst trots op mag zijn. Een van de betere van Limburg, al dan niet de beste van Limburg. Deze escaperoom in Horst staat hoog op ons favorietenlijstje. Het omrijden waard. Samen met Kasteel Huys Ter Horst, wat ook een geweldige escaperoom is en escaperoom van de maand is geweest, heeft dit kleine plaatsje in Noord-Limburg een van de betere escaperooms van Nederland te pakken.

 

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

 1. Avatar

  Verrassende en leuke escaperoom. Mooi opgezet, dusdanig dat je er helemaal in op gaat. Behoort tot de leukste escaperooms welke we tot nu toe gedaan hebben.

  Beantwoorden

 2. Avatar

  Ik had nog nooit een escaperoom gedaan, dus wist niet wat ik kon verwachten, maar dit overtrof al mijn verwachtingen! Wat goed in elkaar gezet. Het was jammer dat het afgelopen was. Een teamgenoot die dit al veel vaker heeft gedaan, beaamde ook dat het een heel goede escaperoom was. Echt een aanrader. Nu wil ik snel weer een escaperoom doen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest