Review Fox in a box escapekist

maart 18, 2021 | Reviews | Mike van Hoenselaar

De Coming Home Game is een escapekist van Fox in a Box Zutphen. We schreven een aantal weken geleden ook al over hun fysieke escaperoom de Bunker die ze in de coronatijd als live video escaperoom aanbieden.

Dit doen ze ook met de Coming Home Game. Dit is een escapekist die je op afstand kunt spelen door middel van een acteur die je live door het spel meeneemt.

Overgebleven erfgenamen

De Coming Home Game is het verhaal van jullie overleden tante Daisy. Zij was een eenzame uitvindster die op een dag een zoon heeft gebouwd, genaamd Gregg. Nadat zij hem alles geleerd had heeft zij hem de wijde wereld ingestuurd. Helaas is Gregg nooit teruggekomen en is zij eenzaam gestorven. Naar lang speuren is de notaris erachter gekomen dat jullie haar erfgenamen zijn.

De notaris laat jullie de erfenis zien en hoopt dat jullie een pakketje die bij hun op het kantoor te namen van Daisy is afgeleverd willen openen. Hij is namelijk erg nieuwsgierig wat hier inzit. Gezien de box waar het pakket inzet is deze al de hele wereld over gereisd.

Escapekist op afstand

We horen jullie denken. Een escapekist op afstand spelen? Het kan echt! Ook wij waren heel benieuwd welke ervaring dit met zich mee zou brengen maar we zijn om.
Je beleeft alle verrassende elementen van deze kist vanuit je eigen huiskamer.

Dit spel kan ook bij jullie thuis of op kantoor bezorgd worden en daar gespeeld worden.

Onze ervaring

We hebben deze kist met 2 personen gespeeld. De acteur bracht ons in het verhaal van onze overleden tante daisy. Zo stonden we ineens in haar appartement en zagen daar dit mysterieus pakketje staan. Wat moeten we hiermee? De Notaris ging ons verder helpen.

Na alles goed onderzocht te hebben gingen we aan de slag. De gamemaster liet ons alles duidelijk zien en voor de elementen die we op dat moment niet direct nodig hadden werd een afbeelding gedeeld in Telescape. Heel handig voor het overzicht!

Een hele leuke kist met verrassingseffecten. De gamemaster gaf ons hints geheel in het thema om ons af en toe een zetje in de juiste richting te geven. Via beeld is het toch lastiger alles bekijken dan dat je daadwerkelijk de spullen vast kunt pakken en alles in de kist kunt voelen.

Wij vonden het erg leuk om deze kist op afstand te spelen. Wel vooraf wetende natuurlijk dat dit geen escaperoom is maar een escapekist. Mooie puzzels. Heel erg uitdagend voor de beginnende escaperoom speler maar ook zeker geschikt voor de ervaren speler.

We hebben het gelukkig gered en hebben het mysterie van de kist op weten te lossen. We hebben ons geen seconde verveeld. Een escapekist met een fijne flow en mooi einde met een prachtige boodschap.

Nu de lockdown langer gaat duren zijn we allemaal wel toe aan iets leuks. Ben je nieuwsgierig en wil je ook graag deze kist spelen? Kijk dan op de website van Fox in a Box Zutphen.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest