Review The Freakshow, Escape Challenge Delft

maart 23, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Een one-of-a-kind escape room

We hebben gehoord dat er inmiddels verschillende zaken zijn aangepast. (7-11-2018)

The Freakshow is een escape room gebaseerd op een circustentoonstelling van rariteiten en zeldzaamheden; denk aan de vrouw met de baard, de sterkste man, vuurspuwers en degenslikkers. In deze kamer zijn wij de freaks die opgesloten worden door de ‘enge circusbaas’ en dienen we te ontsnappen voordat we voor de rest van ons leven gedwongen zullen worden om op te treden.

 

Spannende minuten

Bij binnenkomst werden we opgevangen door de Host – die volledig in zijn rol was – en werden we verzocht in de wachtkamer plaats te nemen, terwijl hij de kamer klaarmaakt. Vol spanning zaten we daar, wachtend op het teken dat we naar binnen konden. Op de achtergrond hoorden we de muziek ineens omslaan; zou het dan bijna zover zijn? Onze hartjes begonnen toch stiekem wel wat sneller te kloppen en we vroegen ons af wat ons dit keer te wachten stond. Plots werd de deur opengegooid, en daar stond de Host; we konden erin! We werden door een aantal donkere gangen geleid en kwamen aan bij het begin van de kamer. Er werd ons voor de zekerheid nog een keer gevraagd of we wel zeker wisten dat we dit wilden doen. We keken elkaar even aan, maar we wisten het zeker; let’s do this!

 

Verbazingwekkend van begin tot eind

Na het spelen van The Freakshow kunnen we één ding zeker zeggen: het is écht een one-of-a-kind escape room. We kregen het gevoel alsof we in een compleet andere wereld terecht waren gekomen; zonder ook maar enig tijds- en realiteitsbesef. Alle puzzels waren perfect in thema, allemaal uniek en er was ook nog iets waar wij echt héél blij van werden; er waren geen cijferslotjes! Ook technisch was er nauwelijks wat op aan te merken. De puzzels werkte volautomatisch met behulp van sensoren, waardoor alles in de kamer wel een puzzel kon zijn. Ook het licht, geluid en alle special effects paste helemaal in het thema. Dit alles zorgde voor een complete en geweldige beleving; we werden echt in het verhaal ‘gezogen’.

 

Klein verbeterpuntje op ‘t einde

Toch zijn er volgens ons altijd wel verbeterpuntjes. Toen we eenmaal ontsnapt waren, was het volgens ons een redelijk abrupt einde. We hadden niet echt het “Yes, we zijn ontsnapt van de enge circusbaas”-gevoel. Dit vonden we toch een beetje jammer; maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Conclusie

Al met al is The Freakshow een prachtige en unieke kamer vol spanning en plezier; van het zitten in de spannende wachtkamer tot het uiteindelijke ontsnappen, alles klopt. En los van de kamer an sich willen we ook het personeel een enorm compliment geven. De Host heeft een enorme passie voor escape rooms en hij heeft dan ook samen met zijn familie alles gebouwd; wauw! Daarom is dan ook ons advies: ga deze kamer spelen! Dit moet je gewoon meemaken.

Factlist The Freakshow, Escape Challenge Delft

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur en parkeergarage op 5 minuten lopen)
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningNee
Voor- en na zitgelegenheidNee
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieEen hele vermakelijke kamer
VriendengroepEen aanrader voor hechte vrienden
BedrijfsuitjeNiet genoeg voor- en na zitgelegenheid
TeambuildingNiet voldoende ondersteunende puzzels
Escape room junkiesDeze moet je gespeeld hebben!
KinderenSommige puzzels kunnen moeilijk en eng zijn

Meer informatie over Escape Challenge Delft. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Freakshow.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest