Review Hôtel Central, Escape Room Baarn

april 15, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Opgesloten in een jaren ‘20 hotel voor het goede doel

De Keuringsdienst van Kamers werd enige tijd geleden uitgenodigd door de dames en heren van de pop-up escape room in Baarn: Hôtel Central.

 

Voor het goede doel

Hôtel Central is een initiatief van ‘Team Pascal’, vernoemd naar Pascal Vendel die in 2014 de diagnose ALS kreeg. Ondanks een snelle aftakeling bleef Pascal een onvoorstelbare optimist, realist en levensgenieter tot dat hij op 9 oktober 2016 helaas kwam te overlijden. Om geld op te halen voor het goede doel, Stichting ALS op de Weg, sloegen vrienden en familie de handen ineen om o.a. een tijdelijke escape room te bouwen.

 

Warm ontvangst

Toen de keuringsdienst de locatie binnentrad werden we heerlijk ontvangen in een echte hotel lobby waar de Charleston-muziek onze heupen al direct liet dansen op de muziek. Hier werden we heel vrolijk van! Nog vrolijker werden we van het ‘in-thema’ ontvangen van ons als gasten aan de receptie, waarna we naar de kamer begeleid werden op een spannende, toffe manier. Alvast niets anders dan lof voor de eerste tien minuten.

 

Kamer 13 binnentreden

Eenmaal aangekomen bij onze hotelkamer met nummer -hoe kan het ook anders- 13, werd het allemaal wat grimmiger en sloeg de sfeer om. Het bleek toch allemaal niet zo warm als gedacht en er hadden zich blijkbaar vreemde taferelen afgespeeld. Via diverse puzzels moesten we ons een weg naar een verrassende uitgang banen, maar dat leek soms moeilijker dan gedacht. De kamer bevat diverse puzzels, van goed zoeken tot logisch nadenken.

 

De afwerking zou wat ons betreft een klein verbeterpuntje zijn geweest als het een ‘vaste’ escape room was geweest, maar voor een pop-up escape room weten de dames en heren van Hôtel Central een erg toffe en complete kamer neer te zetten.

 

Conclusie

We hebben ons erg goed vermaakt in Baarn. Het is dan ook een kamer die we iedereen aan zullen raden: ervaren escapers hebben niet het gevoel zo door de puzzels heen de vlammen, en beginners kijken hun ogen uit in deze volledig in jaren ‘20 thema kamer. Daarnaast is de achterliggende gedachte van deze escape room, het goede doel waarvoor deze escape room opgezet is (Stichting ALS op de Weg) eigenlijk al voldoende om het hotel eens te betreden aangezien alle opbrengsten goed terecht komen.

 

Helaas is Hôtel Central slechts één maand geopend en zitten ze propvol, maar kijk vooral eens op hun website om meer te weten te komen over de initiatiefnemers, het verhaal, tussenstanden én om op de hoogte te blijven van misschien wel een verlenging..

 

Factlist Hôtel Central, Escape Room Baarn

Locatie

ParkeergelegenheidJa (1-2 auto’s voor de deur, anders parkeerterrein op 5 minuten lopen)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa (prachtig in thema)
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Meer informatie over Escape Room Baarn. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Hôtel Central.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest