Review Illuminati Headquarters, One Hour Lockup Naarden

maart 30, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Een verlichtende ervaring

De eerstvolgende kamer die op de agenda van de Keuringsdienst van Kamers stond was de Illuminati Headquarters van One Hour Lockup escape rooms in Naarden; hun nieuwe kamer die pas een maand open is. Een tijdje geleden was een gedeelte van ons team al slachtoffer geworden van hun eerste escape room; de Zodiac Killer. Met een nog ietwat bittere nasmaak van het verlies gingen we vandaag met volle strijdkracht het mysterie van de Illuminati Headquarters aan; zal het ons deze keer wel lukken?

 

Betreed het mystieke hoofdkwartier van de Illuminati

Een professor heeft na jaren onderzoek te doen eindelijk het geheime hoofdkwartier van de Illuminati gevonden. Nu is het de vraag wat dit mysterieuze genootschap allemaal uitspookte in dat hoofdkwartier, en dat moeten je team en jij gaan onderzoeken.

 

Een unieke start

We worden verzocht binnen te stappen en te wachten tot het introductiefilmpje begint. Na het filmpje is het tijd om de uitdaging aan te gaan; of durven we niet meer? Zonder verdere details prijs te geven kunnen we een ding met zekerheid zeggen: deze introductie is onwijs tof en origineel! We werden helemaal in het verhaal gezogen en konden niet wachten om écht te beginnen.

 

Indrukwekkend en fantastisch gedetailleerd hoofdkwartier

Wanneer we de kamer betreden, kunnen we onze ogen echt niet geloven. Alles ziet er onwijs mooi, authentiek en prachtig afgewerkt uit; enorm compliment! Wanneer we eenmaal van de verstandsverbijstering bijgekomen zijn, is het tijd om met de puzzels te beginnen. De puzzels van Illuminati Headquarters zijn allemaal erg goed in thema uitgewerkt, dit draagt écht bij aan die oh zo belangrijke totaalbeleving. Ook waren de puzzels erg divers, origineel en cijferslotjes-vrij; een prachtige combinatie! Wel merkten we dat (vooral in de beginfase) we met erg veel cijfertjes moesten werken. Nu hebben wij het benodigde rekentalent tussen ons, maar toch is dit iets waar je als escaper wel rekening mee kan houden voor je keuze. Wat wij ook heel tof vonden is de manier waarop we de gehele tijd ‘begeleid’ werden door de professor op een originele-, in thema passende- en gewoon een hele leuke manier.

 

Conclusie

Illuminati Headquarters is naar onze mening een van de beste escape rooms die wij tot nu toe gespeeld hebben. Van de introductie tot het uiteindelijke ontsnappen; alles klopt gewoon. De hele kamer is prachtig en vol passie gebouwd en afgewerkt en werkt ook nog eens volautomatisch. Toch hebben we wel wat kleine details gevonden die naar onze mening toch nét iets beter in thema gemaakt hadden kunnen worden. Maar dit doet niet weg tegen het feit dat dit een onwijs leuke, indrukwekkende en vooral complete escape room is die wij dan ook aan iedereen aanraden om te spelen.

Factlist Illuminati Headquarters, One Hour Lockup Naarden

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkJa

Doelgroep

FamilieEen mooie kamer, maar kan soms moeilijk zijn
VriendengroepVeel diversiteit en samenwerk mogelijkheden
BedrijfsuitjeMogelijkheid is er, borrelruimte is wat klein
TeambuildingVeel uitdagende puzzels waarbij je moet samenwerken
Escape room junkiesEen kamer die je gespeeld moet hebben!
KinderenDe puzzels zijn aan de moeilijke kant, maar mogelijkheid voor kinderfeestjes zijn er

Meer informatie over One Hour Lockup Naarden. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Illuminati Headquarters.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest