Review live video escaperoom Fox in a Box Zutphen

januari 6, 2021 | Nieuws,Reviews | Karin Goumans

Vorig jaar maart, het begin van de corona periode, zagen we veel fysieke escaperooms een live video beleving van hun bestaande escaperooms ontwikkelen. Beleef de fysieke kamer via een acteur vanuit je eigen woonkamer. Deze acteur/game master begeleid live de groep en is jullie handen en ogen. Je bepaalt zelf wat hij moet doen of onderzoeken. 

Fox in a Box heeft in middels twee locaties. Veenendaal en Zutphen. Ze hebben nu ook twee live video escaperooms. De Bunker en de Coming Home Game. Deze zijn beide in Zutphen.

Remote de Bunker

Begin jaren 80, het hoogtepunt van de Koude Oorlog…de lancering van een nucleaire raket is gestart en de totale vernietiging van de wereld is nabij. Jullie team van speciale agenten moet er achter komen wie dit heeft gedaan. Koste wat het kost moeten jullie de lancering voorkomen. Jullie zijn onze laatste hoop. Als jullie falen zal de wereld vergaan.

Deze live video beleving is vanaf 20 euro per persoon te spelen.

Onze ervaring

We hebben de Bunker mogen spelen met 3 personen. Bij het spelen van een live video escaperoom is de rol van de game master heel erg belangrijk. Deze persoon zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal wordt getrokken. Je moet de sfeer van de kamer via de game master door het beeldscherm heen voelen.

De acteur is helemaal in stijl en neemt ons mee in het thema. Dit had voor ons nog iets meer gemogen. Gelukkig was deze feedback meer dan welkom.

Tijdens het spelen wordt er gebruik gemaakt van Zoom en Telescape. Dit werkte voor ons wel heel prettig. Met Telescape worden objecten, sloten en voorwerpen hierin opgeslagen en kunnen we die op eigen gelegenheid extra goed van dichtbij bekijken.

Onze taak was om binnen 60 minuten de wereld te beschermen en te voorkomen dat de nucleaire raket de wereld zou vernietigen. Haastig sturen we de gamemaster door deze kamer. We hebben maar een uur, dus haast was geboden! Hij laat alles nauwkeurig zien zodat wij aan de slag kunnen met alle uitdagingen die deze kamer ons biedt.

We hebben een lekkere flow met alle puzzels en ons team is goed op elkaar ingespeeld. Alle puzzels zijn helemaal in thema. Dit is echt een groot pluspunt aan de escaperoom. Gaan we de wereld redden? Halen we het in dit uur? Gelukkig! Met nog een aantal minuten op de klok hebben we de wereld weten te redden van een totale verwoesting.

Wij kregen hierdoor weer zoveel zin om een fysieke escaperoom te gaan spelen. Live video escaperooms zijn voor ons dé manier om in deze tijd alsnog een escaperoom te spelen. Je hebt weer helemaal het idee dat je in een escaperoom zit, het spel waar we zoveel van houden!

Zolang we nog in lockdown zitten en de escaperooms dicht zijn raden we dan ook iedereen aan om online escaperooms of live video escaperooms te gaan spelen! Maar natuurlijk nog het allerbelangrijkste! Als ze straks weer open zijn, gaan we natuurlijk meteen boeken!

Voor meer informatie of om de Bunker te boeken ga naar de website van Fox in a Box Zutphen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest