Review The Lionheart, Logic Locks Amsterdam

maart 9, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Voor altijd vast in de studeerkamer van een ontdekkingsreizigster?

Studeren in de 19e eeuw

“Het Leeuwenhart”, een verloren medaillon tijdens het verdwijnen van Elizabeth Lionheart. Deze 19e eeuwse ontdekkingsreizigster reisde de hele wereld over totdat ze verdween in 1920. Kunnen wij dit medaillon terug vinden en het raadsel ontrafelen, of zitten we voor altijd vast in haar oude studeerkamer…?

Een tijdsprong maken

Er klinkt fifties muziek op de achtergrond terwijl wij naar het verhaal rondom het ‘Leeuwenhart’ zitten te kijken. De Host heeft net uitgebreid zijn verhaal met veel passie verteld over wat er allemaal gebeurd is rondom de verdwijning van Elizabeth. Aan ons werd de vraag gesteld: kunnen wij het mysterie ontrafelen? “Tuurlijk kunnen we dat” ging er door ons hoofd terwijl we vanuit de ontvangstruimte de kamer in gingen.

We kwamen binnen in een hele andere tijd, alsof we geteleporteerd werden terwijl we door de deur naar binnen gingen. Het is echt een ouderwetse studeerkamer met alles erop en eraan: een mooi oud houten bureau, een wereldbol en beige behang. Niet alleen de meubelen, maar ook alle voorwerpen passen perfect binnen de tijd. Je ziet ook duidelijk dat het niet zomaar een studeerkamer is, maar een studeerkamer van een ontdekkingsreizigster. Alles wat je leest zou zomaar echt uit die tijd zijn gekomen.

Unieke puzzels en goede flow

Niet alleen de opmaak, maar ook de puzzels zijn uniek; het zijn niet standaard de 1 + 1 = 2 puzzels, maar er zitten verbanden en diepere lagen in; je moet je hersenen echt aan het werk zetten om ze op te lossen wat een grote voldoening geeft zodra het je lukt. De kamer is op een bijzondere manier ingericht, waardoor je al ontsnappend in een goede flow komt en door de kamer heen vliegt. We weten tot op de dag van vandaag niet hoe ze het doen, maar onze complimenten krijgen ze ervoor!

Mechanische kamer

De sfeer in de kamer is goed doordacht en zelfs de techniek past hier helemaal in: alles wat beweegt is mechanisch geregeld. Dit zorgde ervoor dat we gelijk het gevoel kregen dat er veel aandacht is besteed aan de kamer. Daarnaast vonden we het veel toffer om een harde ‘bonk’ te horen zodra er iets in werking wordt gezet, in plaats van dat een volledig elektronisch systeem dit doet. Dit laatste zou volgens ons niet binnen dit thema passen. Wel vonden wij dat er veel meer te behalen is op het niveau van spanning. Een aantal momenten hadden we het gevoel dat er iets ging gebeuren wat uiteindelijk niks was. De verdwijning van het medaillon is nou eenmaal een mysterieus gebeuren, dus een spannend randje zou wat ons betreft niet hebben misstaan.

Echter sluit het verhaal heel mooi aan bij de puzzels, en draagt het bij aan het feit dat je zo graag achter de waarheid wilt komen. Daarnaast is de manier van communicatie met de Host erg goed doordacht, zodat het mooi aansluit bij de thema van de kamer.

Conclusie

Een hele vermakelijke kamer. Het verhaal is leuk en sterk, de diversiteit aan puzzels is uitdagend en de aankleding is uitstekend. Zeker een aanrader om te gaan spelen!

Factlist Logic Locks Amsterdam

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur)
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa (een biertje)
Voor- en na zitgelegenheidJa (niet uitgebreid)
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieHele leuke kamer met goed verhaal
VriendengroepLeuke puzzels om met een groep te doen
BedrijfsuitjeNiet genoeg non-lineaire puzzels
TeambuildingEr zitten niet veel team-puzzels in
Escape room junkiesZeker een kamer die je gespeeld moet hebben
KinderenNiet per se een kamer voor kleinere kinderen.

Meer informatie over Logic Locks Amsterdam. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Lionheart.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest