Review Mystery House Valkenburg: The Lost Flight

augustus 4, 2015 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Jean-Paul Leconte heeft recent The Lost Flight van Mystery House uitgeprobeerd een heeft zijn ervaring gedeeld over deze eerste toevallige kennismaking met het begrip escape room. Hij ziet zelf veel kansen op het gebied van teambuilding en deelt zijn ervaring graag met jullie. Zijn ervaring is eerder verschenen op LinkedIn. We hebben de leukste passages hier voor jou neergezet. Wil je het uitbereide verhaal lezen, lees dan vooral zijn artikel op LinkedIn. 

Terug in de tijd
Aangekomen in Valkenburg gaan we op zoek naar Mystery House. Zo heet het bedrijf achter de Escape Room die we gaan bezoeken. We belanden in een steegje achteraf met weinig uitstraling. De ingang van Mystery House valt met rode loper en brandende fakkels meteen op in het grauwe steegje. Binnen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het interieur van de woonkamer met bar is volledig in stijl van de jaren 80. De lampen, gordijnen en vloerbedekking zijn nog origineel en de inrichting is ook volledig 80’s. Er is hier met oog voor detail gewerkt, dat is duidelijk te zien. We worden hartelijk ontvangen met een drankje en uitleg over de locatie. Wat onwennig horen we het verhaal aan en wachten af totdat we aan de beurt zijn. We hebben nog steeds geen flauw idee wat we gaan meemaken maar dit gaat wel de goede kant op. De intieme sfeer zorgt ervoor dat we snel op ons gemak zijn. Er liggen her en der puzzels die ervoor zorgen dat we ons niet vervelen tijdens het wachten.

 

Het spel
We worden begeleid naar een kleine ruimte waar we uitleg krijgen over de spelregels. De spelregels zijn duidelijk en leggen vooral de nadruk op de mogelijkheid om de kamer te verlaten als het je teveel wordt. De bedoeling van het spel is om doormiddel van puzzels en aanwijzingen de verborgen uitgang binnen 60 minuten te vinden. 60 minuten lijkt veel maar de kamer is zo ingericht dat je het met een klein team net kan halen. Het slagingspercentage is met 17% dan ook aan de lage kant. We staan op scherp en willen maar één ding en dat is winnen! De lat ligt blijkbaar hoog…

Nadat we de spelregels hebben doorgenomen wordt er een deur geopend. Onze gastheer brengt ons naar binnen, wenst ons succes en verlaat de kamer. Is dit alles? Geen eerste hint of zetje in de goede richting? De deur gaat op slot en we zijn alle vier even stil. Het is duidelijk. Vanaf nu moeten we het zelf doen. Het gaat zo snel, dat ik pas tijdens het zoeken ontdek dat we in de jaren 30 beland zijn. De kamer is in thema van het verhaal en volledig voorzien van attributen uit de jaren 30. Het versterkt de beleving enorm want je zit midden in het verhaal. Er wordt goed samengewerkt en iedereen draagt bij aan het oplossen van de puzzels.

De finale
Met uiteindelijk nog vijf minuten op de klok is de spanning ondraaglijk. We zijn er bijna maar de tijdsdruk maakt het moeilijk (bijna onmogelijk) om helder te denken. De laatste puzzel lijkt met de wegtikkende seconden te lastig om te halen maar het lukt ons. Met nog 30 seconden over op de klok ontvluchten we de kamer. Het is ons gelukt! Door goed samen te werken behoren we tot de 17% van geslaagde groepen. Het geeft een grote voldoening en we staan dan ook te juichen omdat het is gelukt.

We raken er niet over uitgepraat. Nieuw voor ons allemaal en we zijn er over uit dat we dit vaker gaan doen. Het was een zeer geslaagde dag!

Deze review van Jean-Paul Leconteder is eerder verschenen op LinkedIn.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest