Review online escaperoom Maria’s Eeuwige Villa

december 7, 2020 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Maria’s Eeuwige Villa is een online escaperoom. Een escaperoom ervaring vanuit je eigen huis.

Het communicatiebureau Amazing heeft een eigen online escaperoom ontwikkeld. Een spel dat zich afspeelt in hun eigen kantoorpand Villa Marialust te Apeldoorn. Het team van Amazing heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een toffe speelervaring. Eentje waar geschiedenis en fictie hand in hand gaan. En nu is het zover: de escaperoom is live!

Maria’s Eeuwige Villa

Raak verstrikt in het 160 jaar oude mysterie Mia staat met de vreemde, oude brief in haar handen. Ze voelt… een sterke aantrekkingskracht. Ze
kijkt op naar de mystieke villa voor haar. Zou zíj het zijn die dit honderdzestig jaar oude geheim kan oplossen?

Deze online escaperoom sleept jou en je team mee in de wereld van Mia; in een avontuur ‘der vroeger tijden’. Word onderdeel van haar verhaal en puzzel je een weg door “Maria’s Eeuwige Villa” – Villa Marialust. Wie kan het eeuwenoude mysterie van deze villa oplossen?

Voor wie is het geschikt

Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 15 jaar. De escaperoom is verdeeld in 6 kamers met allemaal eigen identieke puzzels. Je bent ongeveer 120 tot 180 minuten bezig met dit spel dus heerlijk voor een avondje spelplezier.

Samen spelen vanuit huis 

In deze corona-tijd is samen zijn, met elkaar verbinden en even ontsnappen uit deze tijd erg belangrijk. We zijn heel veel thuis en we zien onze familie, vrienden of collega’s niet of nauwelijks. Om toch met elkaar verbonden te blijven en samen iets leuks te doen is een online escaperoom natuurlijk dé perfecte oplossing.

Maria’s Eeuwige Villa speel met je teamleden vanuit huis of op afstand. Via schermdelen kun je namelijk heel eenvoudig samen spelen.

Waarom heeft een communicatiebureau een online escaperoom gemaakt?

“Creëren van beleving is wat we doen en zo ontstond ook deze online escape room experience. Met een team van vakidioten hebben we hard gewerkt aan een geweldige escape ervaring. Onze strategen, developers, grafisch vormgevers én storytellers creëerden een prettige combinatie van pittige team-puzzels in een setting die je onderdompelt in een stukje verleden van Apeldoorn” aldus Amazing.

Onze ervaring

Wij hebben met 2 personen dit spel mogen ervaren. We waren meteen in het verhaal gezogen. Het word mooi en duidelijk verteld.

We stonden versteld hoe mooi dit spel eruit zag. De puzzels zijn helemaal in thema en waren ook goed op niveau.
Wij vonden het erg prettig dat we samen bij elkaar in 1 ruimte zaten en geen scherm hoefden te delen. Zo konden we beide om de beurt dingen zelf doen en ervaren in het spel.
Als je met mensen op afstand speelt kun je het scherm delen zodat de anderen mee kunnen kijken, instructies kunnen geven en natuurlijk mee kunnen helpen met het oplossen van de puzzels.

De mooie vormgeving in combinatie met het verhaal en de leuke uitdagende puzzels maakt dit een hele leuke online escaperoom. Een avondvullend programma en dat in combinatie met je vrienden of familie. Heerlijk om samen in deze tijd te ontsnappen en even in een andere tijd te duiken. Een mysterie oplossen samen gepaard met een hapje en een drankje. Heel fijn!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag deze online game spelen samen met je vrienden? Boek hier.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest