Review Oriënt Express bij Backspace Escape rooms Amsterdam

januari 2, 2019 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Op een van de velen escape room marathons waren we te gast bij Backspace escape rooms Amsterdam waar we een van de escaperooms mochten komen spelen. Een 8,8 op basis van 57 reviews hier op Escape Rooms Nederland. Vergezeld door enkele andere escaperoomeigenaren mochten wij Oriënt Express gaan spelen. In dit artikel een beschrijving van onze beleving van deze escaperoom.

Backspace Escape Rooms

In de buurt van station Sl0terdijk in Amsterdam zit op een industrieterrein een groot pand waar meerdere escaperooms te spelen zijn. Parkeren is geen probleem. Er zijn 5 verschillende escape rooms. Sherlock Holmes, Oriënt Express, Black Box, Time Machine en Mindcrime. Je kunt hier dus met grote groepen spelen. Een van de grootste locaties in Amsterdam. Time Machine is zelfs een speciale escaperoom voor kinderen.

“Wij wilden graag met Backspace escape rooms Amsterdam professionele, moderne escape rooms neerzetten. Kamers die echt een beleving zijn. Daarom gebruiken we in al onze kamers de modernste techniek met mooie licht- en geluidseffecten. Je komt je in al onze kamers vernieuwende en uitdagende puzzels tegen. Zo beleef jij met je vrienden, familie of collega’s een uniek uitje.”, aldus de eigenaar van Backspace Escape Rooms.

Eenmaal binnen worden we ontvangen door een medewerker van Backspace die ons begeleidt naar de algemene ruimte waar we even kunnen zitten. Helaas was de eigenaar er niet, achteraf wel fijn geweest, omdat de medewerkers niet veel konden vertellen over de escaperooms. Bij een marathon altijd wel extra fijn.

Oriënt Express

All aboard! We worden opgehaald en mogen de Oriënt Express gaan spelen. We hebben altijd al een reis willen maken met de Oriënt Express. Dit was onze kans! De Oriënt Express is een ontzettend lange trein, benieuwd hoe lang die van ons is.

Stap aan boord van deze escape room trein en ga op ontdekkingstocht. Je ziet verschillende coupés van deze mooie trein. Maar reken niet op een rustige rit. Jij en je team zullen hard moeten werken om deze reis tot een goed einde te brengen.

Met deze informatie en de video op de website werden we de kamer ingestuurd. Ik vind het altijd leuk als de medewerker een deel van die sfeer overneemt en ons daarin meeneemt. Dat was helaas niet zo. Het verhoogt de beleving velen malen, vooral als er 1 deur is en je bent daarna direct compleet ergens anders. De deur werd open gedaan en ineens stonden we op een perron waar deze Engelse trein op ons aan het wachten was. De trein mocht wel iets echter er uit zien.

Op het perron werden we al direct uitgedaagd om de trein binnen te kunnen. Samenwerking begon hier al direct. Draai, verder draaien, ja! Klik! De deur van de trein gaat open.

De trein begint te rijden en wil niet meer stoppen

Eenmaal de trein binnen en vertrokken van het station merken we dat de trein niet meer wil stoppen. Hij raast steeds sneller en sneller. Onze taak is het om de trein te stoppen. Maar hoe dan?! We ontdekken een koffer, zitjes en een complete bar in deze coupe, maar hoe willen we nu deze trein stoppen? We hadden de pech dat het slot op het koffer te stroef was waardoor we deze niet open kregen. Een medewerker moest binnenkomen om er flink aan te trekken om deze alsnog open te krijgen. Altijd zonde, maar liever dat dan dat we onnodig lang met iets bezig zijn en tijd verliezen.

Tijd begint te dringen

De trein dendert door, we hebben nog steeds geen mogelijkheid om de trein te stoppen. De trein blijkt wel langer te zijn dan we initieel dachten. Dat hadden we ook al verwacht omdat de introductie ons al vertelde dat er meerdere coupés zouden zijn. Hoeveel gaan het er zijn? We lijken stapje voor stapje dichterbij te komen. De tijd begint te dringen. Onderling neemt de frustratie toe. We zitten er nog niet lekker in. Wat moeten we nog? Wat kunnen we nog oplossen?

Stop de trein!

Het eind is in zicht. Via een super leuke mogelijkheid bereiken we de ruimte om de trein te stoppen. We zijn er bijna, stop de trein! Door een laatste eindsprint met ons team komt de trein tot stilstand en mogen we de trein weer verlaten. Het gevaar is weer geweken. We worden door de medewerker naar de algemene ruimte gebracht waar we nog wat kunnen drinken.

Helaas liep deze direct weer weg, dus we hebben niet echt na kunnen praten met deze medewerker over wat we vonden. Door verschillende situaties in de trein was de stemming niet heel fijn. De medewerker liep ook niet lekker alles met ons door en kwam niet napraten. We hebben het er uiteraard zelf wel over gehad. En de meningen waren verdeeld. Een tip voor iedere eigenaar is dat je na het spelen de kamer doorloopt met spelers. Dit werkt voor de mensen die het niet gehaald hebben beter, maar ook voor de mensen die het wel gehaald hebben. Het is een gratis kans om je escape room uit te leggen.

Conclusie

We hebben ons vermaakt, maar zijn inmiddels wel erg verwend merken we. Het is prachtig dat je op een locatie zoveel escaperooms kunt spelen. Bedrijfsuitjes, teamuitjes en familiedagen zijn perfect daar. Vooral als de verdeling tussen oud en jong of ervaren en beginners aanwezig is, dan is dit een perfecte locatie.

Voor onze ervaring met de Oriënt Express hadden vooral externe factoren beter gekund. Het plezier van de medewerkers was ver te zoeken, wat jammer was. De puzzels zijn in essentie erg leuk en logisch, maar de afwerking en sfeer mag van ons beter. Zowel in kwaliteit als in detail. We hebben wel het idee dat het aantal puzzels omhoog mag. Zodat groepen taken kunnen verdelen, meer wow momenten meemaken zodat spelers er met een beter gevoel uitkomen. Nu waren we vaak met 6 personen met 1 ding bezig. Puzzels die logisch in het verhaal of beleving voelen worden we warm van. Gelukkig waren hier relevante en logische puzzels aanwezig.

Soms wordt vanuit kostenoogpunt een bakstenenmuur geprint, dat is prima, maar een pronkstuk van je kamer, zoals de bar, zouden we niet printen. Een schapje met flessen er op gelijmd zijn de kosten niet. We begrijpen dat lompe spelers nog steeds vaak dingen kapot maken in een kamer, helaas, maar dat betekend niet dat afwerking of detail niet mogelijk zijn.

Wij denken dat dit niet per se een kamer is voor de ervaren speler, maar vooral voor bedrijfsuitjes en familiedagen. Bij Backspace Escape Rooms kun je je compleet laten ontzorgen en heb je een erg leuke dag. We gaan in 2019 nog een keer terug voor de andere kamers. Welke heb jij al gespeeld?

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest