Review Poolcentrum 4 friends Tilburg, zijn we een hoop guldens rijker?

januari 21, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Deze maand is Poolcentrum 4 Friends onze escaperoom van de maand. Niet voor niks. Natuurlijk willen we als Escape Rooms Nederland ook uit deze escaperoom zien te ontsnappen. Wat een meesterlijke escaperoom is dit gebleken. De escaperoom in Tilburg heeft een mysterieuze uitdaging gerealiseerd waarbij alles in het teken staat van snooker. We zijn uitgenodigd door de eigenaar om de gewonnen guldens van de Snip te vinden, een bekende snookerspeler die nooit verloor. Dit geld zou naar verluidt in zijn privé snookerkamer in een kluis moeten liggen, alleen niemand krijgt die kluis open. Die uitdaging van de Snip nemen we graag aan.

Wie krijgt de kluis open?

Het blijkt te gaan om de privé snookerkamer van de eerste eigenaar Jan-Willem Vogels. Jarenlang heeft hij snookerspelers die beneden aan het snookeren waren uitgedaagd door een biljet van 100 gulden, ook wel Snip genoemd, op tafel te leggen met daarop de tekst ‘U bent uitgedaagd’. Bij het ontdekken van de ruimte is een kluis gevonden. De kluis is nog steeds ongeopend en de sleutel niet gevonden. Dat klinkt als een uitdaging voor het team van Escape Rooms Nederland.

In een groot pand wat vol staat met snookertafels worden we begeleidt naar boven waar we voor de zekerheid het verhaal achter de escaperoom te horen krijgen. De Snip blijkt een meester van formaat. Niemand heeft ooit van hem gewonnen zo klinkt het verhaal.

Waar zijn de puzzels?

We worden in de privé kamer gelaten en treffen een snookertafel, wat meubilair en een grote kluis aan. Waar zijn de puzzels? In de kamer zijn geen cijfersloten te vinden, alles is authentiek en lijkt er allemaal te horen. Waar moeten we beginnen? Je zou dus niet zeggen dat het een escaperoom is. Iets waar wij erg veel van houden, maar nu twijfelen we of dat we wel goed zijn. Die Snip was een slimme vent!

Natuurlijk zijn de puzzels er wel en wat zijn ze leuk. Een enorme diversiteit en we zijn vrijwel continu met het hele team bezig om in de kluis te komen. De kwaliteit van de puzzels is erg hoog. Alles is netjes af- en weggewerkt en we zijn de hele tijd dat we in de kamer zijn continu met De Snip en zijn kluis bezig. De kamer is niet makkelijk gebleken. We zijn in de snookerkamer van slimme snookerspeler. Dat is gebleken. Zelfs voor ons team te slim, want we hebben het geld van de Snip niet kunnen vinden. Hopelijk kun jij het met je team wel.

Een escaperoom van formaat, aanrader!

De service bij het snookercentrum is uitstekend. De eigenaar praat vol passie over zijn ontdekking boven en terwijl we een drankje doen merken we dat iedereen erg genoten heeft van de kamer. Er zijn hier en daar wat puntjes voor op de i en de eigenaar geeft aan dat hij daar altijd voor open staat en naar zal gaan kijken. Bij het typen van deze review van deze escaperoom begint de spanning van deze escaperoom weer te borrelen. Geoffrey mag trots zijn met het eindresultaat. We kunnen deze escaperoom van harte aanraden en daarmee is Poolcentrum 4 Friends in Tilburg een echte escaperoom van formaat.

Eindresultaat: 9,1

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest