Review Prisoner of War, Escape Room Wageningen

april 11, 2017 | Reviews | Keuringsdienst van Kamers

 Zie de geallieerden maar eens te bereiken

Het is middenin de Tweede Wereldoorlog en de Keuringsdienst van Kamers liet zich al dan niet vrijwillig opsluiten in een cel van de Duitsers, om er vervolgens weer proberen uit te komen. Dat ontsnappen uit de cel was eenvoudig, maar onze positie doorgeven aan de geallieerden daarentegen..

 

Een locatie in thema

De kamer van de Prisoner of War kon niet beter; lekkend plafond, grote stalen deuren, betonnen vloer; alles klopte. Ook hadden de mannen van de escape room toffe attributen in de kamer verwerkt die ze in samenwerking met het oorlogsmuseum mochten gebruiken. Denk aan posters, helmen, kisten etc. Ook waren er diverse geluidseffecten ingebouwd en verschillende mechanismen aanwezig, zodat het écht leek alsof vliegtuigen laag overzoefden, tanks over de bunker heenreden en de redding misschien wel nabij was.

 

Al puzzelend contact zoeken

De puzzels van Prisoner of War waren leuk en veelal in thema. Dit zorgde ervoor dat je echt toe moest werken naar het bereiken van de geallieerden. De hele escape room door wist je waar je mee bezig was, en waarom je ermee bezig was.

Er moet wel gezegd worden dat niet álle puzzels te verklaren waren, en goed in thema waren, want op ‘n gegeven moment stonden we met een voorwerp in onze handen waarvan we dachten.. ..nee. Ook zaten er wat objecten in de kamer die men zeer zeker nog niet had in 1940-1945. Althans, niet in onze geschiedenisboeken. Gaaf gemaakt, maar qua thematisering; nee.

 

Een knallend einde

Het was zover; we hadden contact met de geallieerden! De manier van uitwerking was gaaf gedaan. De mannen krijgen er dikke complimenten voor van ons. Eenmaal bereikt en de juiste coördinaten doorgegeven stond ons de grootste verrassing van de kamer te wachten. We werden bevrijd. EN HOE. Een enorme toffe afsluiting van deze escape room.

 

Conclusie

Prisoner of War is de eerste escape room die door Escape Room Wageningen gebouwd is. Helaas is dat hier en daar ook wel te zien, maar de mannen hebben iedere eurocent optimaal gebruikt, wat ervoor zorgt dat de kamer gaaf in elkaar zit.

Naar onze mening is de kamer met een kleine investering nóg beter te maken, maar zoals ‘ie momenteel is, is het er zeker al een die we iedereen aan zullen raden. Rekenwerk zit er niet veel in, maar logisch denken en verbanden leggen zijn kernwoorden voor deze escape room. Ga je graag voor beleving in een kamer? Dan moet je ‘m ook zeker eens spelen!

Factlist Prisoner of War, Escape Room Wageningen

Locatie

Parkeergelegenheid Ja (voor de deur)
Rolstoeltoegankelijk Nee
Sanitaire voorzieningen Ja

Service

Horecavoorziening Ja
Voor- en na zitgelegenheid Ja (maar niet uitnodigend en erg koud in wintermaanden)
Herinnering Ja

Escape room

Fysieke elementen Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja

Doelgroep

Familie Leuke kamer met goed thema
Vriendengroep Een vermakelijke kamer met doe-puzzels
Bedrijfsuitje Niet voldoende voor- en na zitgelegenheid
Teambuilding De puzzels zijn niet volledig ondersteunend
Escape room junkies Een vermakelijke kamer, niet zo’n hoog niveau
Kinderen Een leuke kamer met prima puzzels

Meer informatie over Escape Room Wageningen. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Prisoner of War.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Keuringsdienst van Kamers
Keuringsdienst van Kamers
Het team Keuringsdienst van Kamers van Escape Rooms Nederland test en reviewt wekelijks escape rooms en schrijft hierover een officiële review waar spelers écht wat aan hebben en waarmee eigenaren hun kamer kunnen verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest