Review Project Venona, Escaping Utrecht

april 3, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

The time is ticking!

In de kelder van een Utrechts restaurant bevindt zich Escaping Utrecht waar wij ons gingen wagen aan Project Venona; een uitermate geheim project van agente Malik.

 

Goed gekozen locatie

De ruimte die Escaping Utrecht tot z’n beschikking heeft is top; de kelder van het restaurant heeft dikke, stalen deuren waardoor je toch al enigszins in het thema komt. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor een drankje, en vermaak je je prima met de teksten op de muren, en de foto’s van de teams die er hangen.

 

Interactie done right!

Bij binnenkomst in de kamer was daar gelijk het ‘It’s on!’-gevoel. De lugubere kelder is natuurlijk een ideale locatie voor een geheim project dat z’n weerga niet kent. Al puzzelend kwamen we zelfs in contact met agente Malik die ons geheime boodschappen doorgaf; dit was goed opgezet en draagt wel degelijk bij aan de beleving van de kamer. En nee, we hebben het dan niet over hints, maar over een daadwerkelijke interactie om al puzzelend het geheim te ontrafelen. Er moet wel gezegd worden dat er hier en daar iets meer uit te halen was dan dat er momenteel gedaan is.

 

 

Veelal goede puzzels

De verschillende taken die je in de kamer moet uitvoeren, kloppen. Ze passen goed bij een geheim agente. De aankleding van de kamer was in de basis erg goed, maar miste hier en daar toch wat afwerking. Dit kwam ook terug in de puzzels; veel waren er goed, en leuk bedacht. En, we zagen gelukkig géén slotjes, maar in de kamer weggewerkte puzzels. Toegegeven: de één past wel degelijk bij de kamer, maar hier en daar misten we toch de link met het verhaal. Maar, dit mocht niet afdoen aan de beleving van de kamer. Wel hadden we opeens wat geplastificeerde papiertjes in onze handen, en dat vonden we dan weer jammer.

 

Conclusie

De kamer zit redelijk goed in elkaar, en zitten er voldoende verrassingen in die je scherp houden, en zorgen voor dat extra stukje beleving in de kamer. Er is hier en daar wel degelijk meer uit de kamer, puzzels en het verhaal te halen. En, we zullen ‘m niet zo snel aanraden aan de doorgewinterde puzzelfreaks en hersenkraakfanaten aangezien ‘ie puzzel-technisch vrij instapniveau is. Maar zoek je een leuke Escape Room in Utrecht met een spannend thema? Dan hoef je niet verder te zoeken; Project Venona!

Factlist Project Venona, Escaping Utrecht

Locatie

ParkeergelegenheidJa (betaald parkeren tot 18:00)
RolstoeltoegankelijkNee
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa (restaurant boven)
Voor- en na zitgelegenheidJa (restaurant boven)
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkJa

Doelgroep

FamilieEen leuke kamer met diversiteit aan puzzels
VriendengroepGoed thema voor echte vrienden
BedrijfsuitjeMogelijkheid tot dineren en na-borrelen boven in het restaurant
TeambuildingNiet voldoende ondersteunende puzzels
Escape room junkiesEen vermakelijke kamer, maar mist de echte uitdaging
KinderenHeel leuk thema met goede puzzels

Meer informatie over Escaping Utrecht. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Project Venona.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest