Review The Boat Trip, Escape Room Zandvoort

juni 6, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Schipper mag ik overvaren?

De Keuringsdienst van Kamers is op bezoek bij Escape Room Zandvoort om daar hun kamers te spelen. De eerste kamer van de dag is ‘The Boat Trip’. We worden ondergedompeld tot zeelui en aan ons de taak om het schip van de gevallen Jacob van Dijk, ‘The Black Seagull’ veilig aan te meren in de haven van Ijmuiden. Benieuwd of het ons is bevallen?

 

Zó echt dat we bijna zeeziek werden

Het risico bij een kamer gebaseerd op een ‘tastbaar en herkenbaar’ thema (een boot, auto, trein) is dat de verwachtingen voor de aankleding gelijk heel hoog liggen; je wilt écht voelen dat je in een boot staat. Ook dit was voor ons het geval bij The Boat Trip. En hoe was deze aankleding?

Fan-tas-tisch!

De kamer is schitterend realistisch en professioneel opgebouwd; van de houten kajuit tot de meeuwen die over je hoofd vliegen. We werden er bijna echt zeeziek van; Prachtig! Natuurlijk zijn er hier en daar kleine details die het misschien nog nét iets echter hadden gemaakt, maar dat merk je tijdens het spelen niet.

 

Een sterk doorgevoerd thema in de puzzels

Los van een realistische aankleding is het doorvoeren van het thema in de puzzels net zo belangrijk wanneer jij als escaper je in een echt schip wilt wanen. Wij merkten dat zo’n 90% van de puzzels perfect in thema waren. Geen volle 100%, maar dat maakte de beleving en het gevoel niet minder. De puzzels waren gewoon heel erg leuk, origineel en divers.

 

Net zoveel ruimte als op een echte vissersboot

Ons team bestond die dag uit vier man, en net zoals een echte vissersboot, passen er niet heel veel mensen meer op. De ruimtes in de kamer zijn redelijk krap en vier man is naar onze mening dan ook de absolute max.

 

Conclusie

De aankleding, de puzzels, de beleving; alles klopt in deze kamer. De beleving wordt in het slotstuk van de kamer ook nog eens helemaal compleet gemaakt met een enorm spectaculair einde. Hierdoor kwamen we helemaal flabbergasted en voldaan de kamer uit, want wauw, wat is ‘ie gaaf!

Factlist The Boat Trip, Escape Room Zandvoort

Locatie

ParkeergelegenheidNee (in de buurt parkeren of een parkeergarage)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieDe kamer is hier geschikt voor, alleen is er niet heel veel ruimte
VriendengroepAls je vriendengroep niet groter is dan vier man, dan zeker doen!
BedrijfsuitjeTe weinig ruimte voor grotere groepen
TeambuildingTe weinig ruimte voor grotere groepen
Escape room junkiesDeze kamer moet je gespeeld hebben
KinderenDe puzzels zijn wel moeilijk, maar het thema is ook perfect voor kinderen

Meer informatie over The Boat Trip, Escape Room Zandvoort. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Boat Trip.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest