Review The Experiment, The Great Escape Zwolle

juni 8, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

The ‘next-level’ escape: opnieuw leren lopen

Zoveel verhalen hebben we er over gehoord, en eindelijk konden we hem gaan spelen: The Experiment. Gelegen in Zwolle met nog twee andere kamers is dit een “next-level experience”. Althans, dat is wat ons keer op keer werd verteld. Maar is dat ook zo? Daar zijn wij achter gekomen.

 

Niet zomaar een kamer

Normaliter zijn jullie van ons gewend dat een review bestaat uit positieve en negatieve punten. We willen namelijk zorgen dat jullie zelf de keuze maken of je een kamer wel of niet gaan spelen. Maar bij deze is het een ander verhaal. Al voordat we inhoudelijk iets gaan vertellen over de kamer zeggen we jullie het volgende: ga hem spelen! Deze escape room is namelijk niet zomaar een escape room, het is een beleving. Een complete ervaring, een andere wereld. Dik een uur lang weet je niet meer wie je bent en ga je volledig op in het verhaal dat de mannen uit Zwolle hebben neergezet. Bizar!

 

Tot in de puntjes verwerkt

Mensen spreken wel eens over een ‘escape room 2.0’ of een ‘escape room 3.0’. Maar The Experiment kun je indelen in de categorie ‘escaperoom 10.0’. Je komt er heel anders uit dan dat je erin was gekomen. Wij hebben zeker twee uur lang nog moeten bijkomen van wat we hebben meegemaakt in deze kamer. Totaal onverwacht en toch perfect uitgevoerd. Om alles even op een rijtje te zetten: de puzzels waren perfect in thema; de aankleding kon niet beter; het verhaallijn was zó goed in elkaar gezet dat je bij elke ontdekking weer een mindfuck had; de beleving zorgde ervoor dat je in een compleet andere wereld kwam; en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

Conclusie

Het komt er op neer dat je hem echt moet gaan spelen, waar je ook woont. En pak dan gelijk The Prison Cell en The Mailroom ook mee. Maar zorg er wel voor dat je The Experiment als laatste speelt, want hier moet je nog wel even van bijkomen. Zeker als je nagaat hoe bizar gaaf de start van de kamer is opgezet.

 

Factlist The Experiment, The Great Escape Zwolle

Locatie

ParkeergelegenheidJa (gratis voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieEen echte belevenis met redelijk hoog spanningsniveau
VriendengroepEen ongelofelijk toffe kamer
BedrijfsuitjeGenoeg kamers om een goede dag te vullen
TeambuildingSamenwerking en communicatie is belangrijk in deze kamer
Escape room junkiesEen totaal vernieuwende ervaring.
KinderenHet spanningsniveau is iets te hoog

Meer informatie over The Experiment, The Great Escape Zwolle. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Experiment.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest