Review The Gold Mine, Escape Room Zandvoort

juni 23, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

De goudkoorts in Zandvoort?

Zandvoort; een van de grootste toeristentrekkers van Nederland. Zandvoort staat bekend om haar prachtige stranden, het grote circuit waar Max Verstappen zo nu en dan wat rubber verbrandt, heerlijke verse vis en een … goudmijn?! Wat doet deze honderd jaar oude goudmijn hier? En wat heeft ‘ie te verbergen? De Keuringsdienst van Kamers zocht het uit!

Een Indiana Jones-achtige mijn

Bij een escape room gebaseerd op een goudmijn springen er gelijk een aantal gedachtes bij ons te binnen: “Dit wordt toch geen met papier maché bedekte mislukking?”, of “kunnen ze het gevoel van een echte mijn wel vastpakken?”. Zonder in de echte details te treden kunnen we met een 100% zekerheid zeggen: wauw! Wat een geweldig aankleding! We kregen het gevoel alsof deze mijn echt al honderd jaar verborgen zat, en we voelden ons dan ook echte mijnwerkers; Indiana Jones zou hier trots op zijn.

Een compleet andere wereld

The Goldmine van Escape Room Zandvoort heeft het voor elkaar gekregen om een geweldige realistische beleving neer te zetten. Als escaper wordt je helemaal uit de realiteit gezogen, en ligt je focus alleen maar op het oplossen van de echte doe-puzzels, waarbij je het gevoel hebt dat je echt aan het ontsnappen bent uit deze geweldige mijn.

Een wat stroeve start, maar een einde waar alles samenkomt

Als we naar het totaalplaatje gaan kijken van The Gold Mine, komen we wel tot de conclusie dat de beginfase van de kamer niet perfect is; sommige details waren in vergelijking met de rest van de kamers niet zo realistisch en er was hier en daar een puzzel die wij niet helemaal in het thema vonden passen. Maar dit mocht de pret niet drukken, want het slotstuk van de kamer…. Fantastisch! Het verhaal komt aan het einde helemaal samen en wordt op een leuke wijze afgesloten. Dit had van ons alleen wel nóg spectaculairder gemogen.

Conclusie

The Gold Mine is een escape room met een geweldige realistische beleving. De kamer is perfect afgewerkt, heeft een erg sterk en kloppend verhaal en is gewoon echt heel leuk om te doen. De puzzels zijn dan ook veelal mooi in thema, erg verschillend en origineel, maar ook echt puur gebaseerd op samenwerking; zoals je in een echte mijn ook moet doen. Dus heb je je altijd als een echte mijnwerker willen voelen? Dan is Zandvoort ‘the place to be’ voor jou en je team.

 

 

Factlist The Gold Mine, Escape Room Zandvoort

Locatie

ParkeergelegenheidNee (op loopafstand betaald parkeren)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa (maar wel minimaal)
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieWanneer de familie uit niet meer dan vijf personen bestaat, is die prima te doen.
VriendengroepUitermate geschikt voor een vriendengroep
BedrijfsuitjeDe kamer op zichzelf is te klein, maar de locatie beschikt over meerdere kamers.
TeambuildingHeel hoge samenwerkingsgraad
Escape room junkiesDe kamer is echt fantastisch
KinderenTe moeilijk voor kinderen

Meer informatie over The Gold Mine, Escape Room Zandvoort. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Gold Mine.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest