Review The Grand Prix, Escape Room Zandvoort

juni 30, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Wordt het Verstappen of toch Speiker?

Na al twee kamers gespeeld te hebben in Zandvoort kwamen we aan bij de laatste en nieuwste kamer: The Grand Prix. Hier moesten wij op zoek naar de gestolen formule 1 auto van Stick Speiker, dé titelfavoriet bij de Grand Prix van Zandvoort. Kunnen wij op tijd zijn auto terug vinden of zal Stick lopend de baan over moeten?

Formule 1 all-over

De binnenkomst zorgt dat je ondergedompeld wordt in de meest bekende autosport van de wereld. Een goed achtergronddeuntje zorgt gelijk voor de drang om Stick zo snel mogelijk te helpen. Na het zien van een intro, waar wij ondertussen de gehele kamer al gescand hebben, kunnen we aan de slag. Met een aantal ‘inkomers’ komen we al snel in het verhaal terecht en wat er allemaal gebeurd.

Knijp ons, dromen we?

Zodra we iets verder in het verhaal komen kwamen we toch wel bij de grootste verrassing van de kamer. Op dit moment stonden we bijna te springen met tranen van geluk in onze ogen; hoe gaaf is dit! Na onze mannelijkheid weer teruggevonden te hebben gingen we aan de slag met het oplossen van het raadsel. Gaandeweg kwamen we er wel achter dat de kamer toch wat diepgang miste; een aantal puzzels paste volgens ons niet helemaal in het verhaal en het thema. Maar een paar andere puzzels waren weer ingenieus bedacht en trok ons weer helemaal in die ‘car-freak’ sfeer (voor sommigen dan).

De redding van Stick

Zo aan het einde kregen we nog één verrassing voordat we de race van Stick konden redden; heel erg tof gedaan wederom. Al met al keken wij op het einde met veel positiviteit terug op de kamer. Het verhaal door de hele kamer heen zit goed in elkaar en er zitten een aantal hele toffe momenten. Wel kan er meer gehaald worden bij een aantal puzzels en een stukje afwerking. Maar al met al; Max zou zich hier zeker in vermaken.

 

 

Factlist The Grand Prix, Escape Room Zandvoort

Locatie

ParkeergelegenheidNee (in de buurt parkeren of een parkeergarage)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenJa
Rolstoeltoegankelijk Ja (niet al te brede ruimtes)

Doelgroep

Familie Een hele leuke familie kamer, zeker vanwege het thema
Vriendengroep Hoe leuk is het om met je vrienden de Formule 1 wereld in te gaan?
Bedrijfsuitje Het samen werkniveau valt mee
Teambuilding Geen goede ondersteunende puzzels
Escape room junkies Puzzels missen kleine diepgang, maar thema is heel tof
Kinderen Als ze van auto’s houden: zeker speelbaar

Meer informatie over The Grand Prix, Escape Room Zandvoort. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Grand Prix.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest