Review The Liebermann Conspiracy Locked Amsterdam

januari 2, 2019 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Op een van de laatste zonnige dagen van 2018 hebben we mogen genieten van The Liebermann Conspiracy. Dit is een van de 2 escaperooms bij Locked Amsterdam. In deze review van The Liebermann Conspiracy vertellen we graag over onze ervaring. Weet deze locatie de spanning vast te houden? Maakt het de goede reviews op Escape Rooms Nederland waar? Maar liefst 102 reviews vertellen dat deze locatie een absolute aanrader is. Deze locatie staat zelfs in de top 10 van Nederland.

Locked Amsterdam

De locatie is niet heel groot. Parkeren gaat prima. Er is ook niet echt veel zitplek, maar de beleving maakt dat des te meer goed. De medewerker is uiterst vriendelijk en we worden hartelijk ontvangen onder het genot van een kop koffie en thee. Er is genoeg ruimte om een drankje te doen voor en na het spelen. Nadat we uitgebreid onze leuke en minder leuke verhalen over het spelen van escaperooms hadden uitgewisseld werden we begeleid naar de kamer. Alleen de deur van deze escaperoom was al een beleving op zich. Op een erg leuke en unieke manier is introductie en spel in elkaar verweven.

The Liebermann Conspiracy

Journalist Hugo Laanen is na zijn onthullingen omtrent de verdwenen Sovjet-onderzeeër (escaperoom ‘The Submarine’) gevlucht. In de donkere, vochtige kelder, waar hij er alles aan doet om uit handen te blijven van de Russische geheime dienst, komt hij een nieuw, misschien nog wel angstaanjagender complot op het spoor. Vanuit zijn schuilplaats is hij een onderzoek gestart naar de Liebermann group, een genootschap van zeer invloedrijke personen onder leiding van de extreem vermogende Liebermann familie. Met die boodschap werden we de escaperoom ingestuurd.

We waren met 6 personen in deze kamer. Het bleek dat er meer dan genoeg te doen was in de kamer waardoor je niet steeds met alle spelers op 1 puzzel hoefde te zitten. Deze escaperoom duurt 90 minuten (ipv de vaak 60 minuten). Als speler is dit alleen maar meer genieten geblazen. Liebermann is een mooie, spannende en uitdagende escaperoom. De ontvangst en nagesprek waren ontzettend vriendelijk en ontspannen.

Veel uitdagende, logische en innovatieve spellen, met veel special effects die het verhaal diepgang geven. We kunnen niet te veel verklappen, maar we hebben hier enkele puzzels gezien die we na het spelen van meer dan 250 escaperooms nog niet eerder gezien hebben. En dat zegt dus wat. Deze escaperoom is erg spannend (niet eng) op een uitdagende manier. Ik kan deze kamer alleen maar aanraden!

Is het ons gelukt om de Liebermann Group op te doeken. Jazeker! Met veel zweetdruppels en samenwerken konden we deze malafide organisatie erbij lappen.

Conclusie

Helaas is er geen video of trailer van deze escaperoom, voor de andere The Submarine wel, maar geloof ons. Als beginner en als ervaren speler wil je hier graag gaan spelen. Deze mag van ons op je lijstje om te gaan spelen in 2019. Een escaperoom om je vingers bij af te likken.

 

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest