Review The Mailroom, The Great Escape Zwolle

mei 2, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Betreed het kluizenaarsdomein van Jacobus Post

Het was voor de Keuringsdienst van Kamers weer eens tijd voor een escape room-marathon; deze keer in Zwolle! We begonnen dit avontuur van The Great Escape Zwolle met hun eerste escape room, namelijk The Mailroom. We traden binnen in het kluizenaarsdomein van hoofdpostbode Jacobus Post. Wat voerde deze man allemaal in zijn schild?

 

Vanaf minuut één gelijk in de stemming

We kregen het signaal dat The Mailroom klaar voor ons was, en we werden verzocht richting de kamer te gaan. Bij aantreden van de kamer viel ons één ding gelijk op: deze postbode zat vol mysteries. The Mailroom kreeg ons al helemaal in die ‘mysterieuze sfeer’ voordat we er überhaupt in gingen; geweldig!

 

Mooi in thema aangekleed

Toen we onszelf eenmaal vermand hadden en we de kamer in gingen, merkten we gelijk dat deze kamer héél erg mooi in thema opgebouwd is. De kamer is nagenoeg perfect afgewerkt en het kwam op ons over alsof Jacobus Post hier echt een aantal jaar geleden als een kluizenaar leefde. Dit vonden wij heel goed gedaan en het kwam de beleving echt ten goede. Wel viel het ons gelijk op dat er redelijk veel witte stickertjes door de kamer heen geplakt waren die aangeven dat iets geen spelelement is. Hier gingen we ons na een tijdje toch wel aan storen en het trok ons soms ook uit het verhaal; verbeterpuntje volgens ons.

 

Een compleet verhaal

Ook de puzzels waren erg vermakelijk, origineel en ze passen bijna allemaal perfect in het thema. Hier en daar kwam er een puzzel voorbij die wij niet helemaal bij het thema vonden passen, maar dit was verre van storend. Je word in The Mailroom als het ware aan je hand genomen door het verhaal van Jacobus Post heen. Dit wordt gedaan met behulp van een aantal objecten die het verhaal steeds duidelijker maken, naarmate je verder in de kamer komt. Jammer genoeg was het bij ons het geval dat niet iedereen dit verhaal in de kamer meekreeg, doordat zij zich niet met die onderdelen en objecten bezighielden. Hierdoor kregen zij niet de gehele beleving van de kamer mee; die wel heel sterk en leuk is.

 

Conclusie

The Mailroom is een echt een heel leuke, orginele en vooral complete escape room. De combinatie van de afwerking, de puzzels en de verrassingseffecten die je zo nu en dan tegenkomt zorgen ervoor dat je je echt gaat vermaken in deze kamer. Wij vinden The Mailroom dan ook een echte aanrader voor jong en oud!

Regelmatig nodigen we escape room enthousiastelingen uit om een dagje mee te lopen met de Keuringsdienst van Kamers. In Zwolle was dat Lieke. Lijkt je dit ook iets? Like Escape Rooms Nederland op Facebook en blijf ons in de gaten houden.

Factlist The Mailroom, The Great Escape Zwolle

Locatie

ParkeergelegenheidJa (gratis voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieEen leuke kamer met diverse puzzels
VriendengroepZeker het spelen waard
BedrijfsuitjeGenoeg kamers en mogelijkheden om een dag te vullen
TeambuildingNiet voldoende samenwerkingspuzzels
Escape room junkiesEen vermakelijke kamer met veel verrassingen
KinderenVan de kamer is ook een speciale kinderversie beschikbaar

Meer informatie over The Great Escape Zwolle. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Mailroom.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest