Review The Prison Cell, The Great Escape Zwolle

juni 17, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Eén uur, één cel en de tijd die wegtikt..

 

De Keuringsdienst van Kamers trakteerde zichzelf op een dagje Zwolle, om daar de drie kamers van The Great Escape te spelen. Zo ook The Prison Cell; hun tweede kamer. Een één-op-één kopie van een cel, of maakt het de goede verhalen niet waar?

 

Verrassend begin

Wat The Prison Cell erg goed heeft gedaan is ons als spelers totaal verrassen vanaf minuut één. Er werd een ervaring neergezet die zomaar in een echte cel plaats had kunnen vinden. Niet een kamertje in begeleid worden en vertellen dat we binnen 60 minuten moesten ontsnappen. Nee; een complete beleving van een cel. Gaaf!

 

Strakke afwerking van kamer & puzzels

De kamer was wat ons betreft erg goed afgewerkt en deed niet af aan een échte cel. Alles was aanwezig en klopte. Het enige dat miste waren de bewakers, en dat kwam ontsnap-technisch nou net even goed uit. Ook de puzzels vonden we kloppen en ze waren veelal in thema. Hier en daar een puzzel die erg tof was, maar net iets minder in thema was, maar we hebben ons er zeker mee weten te vermaken. Verder was in de kamer het verhaal ‘ingebouwd’ zodat we er gaandeweg het ontsnappen achter kwamen wat er allemaal gebeurd was vlak vóór onze aankomst.

 

Aantal aandachtspuntjes

Wat ons betreft had het de beleving helemaal afgemaakt als ook die paar puzzels nog in thema waren geweest. Daarnaast hing er een groot scherm met daarop de resterende tijd; iets waar we zelf minder fan van zijn, en iets dat wat ons betreft niets toevoegde aan deze kamer.

 

Conclusie

The Prison Cell is een erg vermakelijke kamer waarin we iedere minuut genoten hebben van de onwijs goede afwerking, en goed doordachte puzzels op een paar na. Het samenwerkingsniveau is erg hoog: zowel in de puzzels, als daarbuiten. Wat we daar precies mee bedoelen kunnen we jullie niet vertellen, daar zullen jullie ‘m toch echt zelf voor moeten spelen. En, het einde van The Prison Cell is in slechts één woord te omschrijven: fenomenaal.

We raden ‘m aan als je van belevingskamers houdt, en als je gek bent op nauw samenwerken met je teamgenoten. Een keiharde rekenkamer voor de fanatieke puzzelaars is het niet zozeer, maar we weten bijna zeker dat zélfs zij zich er goed in zullen vermaken. Kortom: een echte aanrader!

Factlist The Prison Cell, The Great Escape Zwolle

Locatie

ParkeergelegenheidJa (gratis voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieNiet voor iedereen even leuk thema
VriendengroepEen leuke manier om bij “elkaar” te zijn
BedrijfsuitjeGenoeg kamers om een goede dag te vullen
TeambuildingSamenwerking en communicatie is belangrijk in deze kamer
Escape room junkiesEen leuke kamer met veel verrassingen. Puzzels zijn niet van te hoog niveau
KinderenEen moeilijkere kamer qua samenwerken en nadenken

Meer informatie over The Prison Cell, The Great Escape Zwolle. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Prison Cell.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest