Review The Secret Legacy: Telegram avontuur voor kleine en grote groepen

november 9, 2020 | Reviews | Karin Goumans

Escape World is bekend door zijn spannende escaperooms op Waterlooplein, Zoetermeer en Hoofddorp. Na hard werken is het nu zover. Een nieuwe game voor thuis; The Secret Legacy! Eerder wisten ze al met de live video escaperoom ons erg te bekoren. Op dit moment nog steeds een van onze favoriete live video escaperooms.

Een meeslepend avontuur vol puzzels en breinbrekers, samen online in een groepsapp op zoek naar de ouders van Julia. The Secret Legacy speel je vanuit huis met teamgenoten waarbij je twee uur de tijd krijgt om het mysterie op te lossen. Tijdens het spel maak je gebruik van Telegram, een groepschat applicatie zoals WhatsApp.

Het mysterie

Julia, een oude klasgenoot van je, neemt contact op: ze heeft een cryptische brief van haar ouders ontvangen – die 6 jaar geleden spoorloos verdwenen zijn gedurende een expeditie.

Ga mee op onderzoek en voltooi de laatste expeditie van Julia’s ouders. Ontdek schatten, verken mysterieuze locaties en omzeil valstrikken terwijl je de ontdekking van de eeuw achterna jaagt.

Vlak voor het spel begint worden jij en je groep toegevoegd aan een groepsapp chat. Samen met je team ontmoet je hier meerdere live personages waar je mee kan chatten, kraak je echte breinbrekers en zoek je naar antwoorden op internet en social media. Je mag daarnaast ook een videochat starten met je groep in bijvoorbeeld Zoom, Skype of Houseparty.

Met behulp van foto’s, filmpjes en audioberichten herontdek je verloren werelden en komt het verhaal helemaal tot leven!

Immersie voert boventoon

The Secret Legacy weet de sfeer die we kennen van spellen als The Room te pakken in combinatie met de persoonlijkheid van WhatsApp en live video escaperoom avonturen. Een online escaperoom die je heerlijk vanaf de bank kunt spelen, maar ook in een bedrijfssetting met collega’s.

We zijn zelf vooral te spreken over de dynamiek tijdens het spelen waarbij de game masters zorgen voor een unieke beleving op basis van onze input. Hiermee stijgt deze game qua immersie boven veel andere online escaperooms uit.

Ook zijn de puzzels niet 13 in een dozijn zoals veel andere varianten, waardoor je ook als meer ervaren puzzelaar een unieke beleving meemaakt. Door gebruik te maken van een combinatie van echte wereld (groepschat) en de virtuele wereld (3D renderings van het avontuur) wordt het een complete beleving die vooral in deze tijd erg welkom is.

Uitje voor familie en vrienden

Speel samen met je familie of vrienden, bij elkaar of op afstand. Online direct tot 15 spelers te boeken. Je betaalt €39,50 per team. Als je met 5 personen speelt betaal je minder dan 8 euro per persoon voor 2 uur plezier en vermaak

Voor bedrijven wordt maatwerk aangeboden: speel in grote groepen tot wel 120 spelers tegelijkertijd.

Om te spelen heb je de applicatie Telegram nodig. Je kunt ook via je computer spelen, maar je moet alsnog inloggen met een telefoon waar de Telegram app op staat geïnstalleerd.

The Secret Legacy vereist enige kennis van social media, internet en online zoekmachines, maar vanaf 12 jaar is deze online escaperoom leuk om te ervaren.

Speel gratis demo

Twijfel je? Escape World heeft een demo van ongeveer 10 minuten gemaakt die gratis te spelen is. De demo is geautomatiseerd, maar het echte spel wordt door echte game masters begeleid. Hiermee krijg je een goede indruk wat je te wachten staat.

Meer informatie over The Secret Legacy.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest