Review Theft at the Morgue, Escaperoom Alkmaar

mei 29, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Ready.. set.. luguber lijkenhuis!

We konden ons veel gezellige plekken bedenken in Alkmaar, maar een mortuarium hoorde daar zeker niet bij. Toch waren we erin terecht gekomen, en zie dan maar eens te ontsnappen..

Perplex staan bij binnenkomst

Toen de deur van het mortuarium open ging wisten we niet wat we zagen: een prachtig afgewerkte ruimte. Vervallen en smerig, maar dat hoorde volledig bij het thema. Jimmy, de eigenaar, geven we dan ook niets dan lof voor hoe de kamer eruit ziet.

 

Al puzzelend in leven blijven

De puzzels die we tegenkwamen vonden we allemaal erg tof. Ze kloppen bij het thema en zijn er divers. Van flinke hersenkrakers tot logische verbanden leggen. Zeker voor groepen waarbij iedereen een andere voorkeur heeft werkt dit natuurlijk erg goed.

Daarnaast zaten flink wat verrassingen in de kamer op puzzelgebied, en dat maakte ‘t alleen maar leuker om al puzzelend tot een ontsnapping te komen. Ook qua techniek zaten er toffe puzzels in die we niet vaak tegen komen. Bij één vroegen we het ons wel af: “waarom hier?”, maar tof was ‘ie zeker. Complimenten dus ook voor de techniek die mooi verworven in de puzzels.

Zo tegen het einde gebeurde er op technisch gebied iets in de kamer waar we allemaal stil van werden. Wauw, wat was dat vet gemaakt. De combinatie die zich hier afspeelde tussen geluid, beweging en visuals waren en heel erg goed bedacht en daarnaast uitstekend uitgewerkt; daar kunnen veel escape rooms nog een puntje aan zuigen!

 

Waarom deden we het ook alweer?

Naast ál die complimenten willen we wel graag kwijt dat niet altijd even helder was wat we precies deden. Op de website is het verhaal goed te lezen, maar toch zagen we het graag binnen de muren van de escape room terugkomen. Toen we eenmaal buiten stonden vroegen we elkaar dan ook wat er precies gelukt was; een daadwerkelijke verhaallijn was niet goed zichtbaar waardoor we op sommige momenten het gevoel hadden dat we maar iets aan het doen waren.

 

Conclusie

Theft at the Morgue is een kamer waarin we ons erg vermaakt hebben. De puzzels zijn in thema en de aankleding correspondeert perfect met dit thema. Het verhaal was niet altijd even duidelijk, maar als daar iets op verzonnen wordt heeft Jimmy, de eigenaar, zeker een topkamer neergezet in Alkmaar.

We kunnen ‘m zeker aanraden aan iedereen die van prachtig afgewerkte kamers houdt, op zoek is naar een escape room met veel verschillende soorten puzzels en daarnaast in is voor een complete beleving.

 

 

Factlist Theft at the Morgue, Escaperoom Alkmaar

Locatie

ParkeergelegenheidJa (gratis voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa (zeer uitgebreid)
HerinneringJa (origineel; complimenten!)

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieHoewel het thema erg luguber is, is ‘ie gewoon aan te raden aan families.
VriendengroepZeker aan te raden!
BedrijfsuitjeLuguber thema, maar samenwerking ligt hoog. Daarnaast allerlei extra faciliteiten.
TeambuildingAan te raden; veel samenwerken.
Escape room junkiesPrima kamer voor escape room junkies, hoewel verhaal wat beter in kamer verwoven mag worden.
KinderenNee. Thema te eng.

Meer informatie over Theft at the Morgue, Escaperoom Alkmaar. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Theft at the Morgue.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest