Review thuis escaperoom Circus Tortolero

februari 10, 2022 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Escaperoom Rijswijk heeft een nieuw thuis escaperoom spel uitgebracht; Circus Tortolero. Naast de 5 fysieke escaperooms die ze in Rijswijk hebben zijn er inmiddels 2 online escaperooms en 2 thuisspellen ontwikkeld.
We zijn weer super benieuwd hoe deze gaat zijn. De rest van de spellen hebben we ook mogen beleven en die waren erg leuk. We hebben vorig jaar het eerste thuisspel Suspectum MMI nog gespeeld. We hebben zelfs een unieke kortingscode onderaan dit artikel voor jou.

Ontrafel het mysterie van Circus Tortolero

Dames en heren! Hooggeëerd publiek! Zijn jullie klaar voor Circus Tortolero? Ga zitten en laat je verrassen in deze spectaculaire show. Een onbekende man vindt in zijn jaszak een oud circusticket, hij weet niet meer wie hij is en hoe hij eraan komt. Tijd om samen met hem te achterhalen wat er nou gebeurd is en op onderzoek uit te gaan in het circus. Lukt het jullie om de geheimen, puzzels en raadsels te ontcijferen? Betreed de piste en help de onbekende man naar zijn waarheid.

Ze geven aan dat je ongeveer 1 tot 3 uur met dit spel bezig bent op basis van je ervaring met thuisspellen. Circus Tortolero kun je met 2 tot 4 personen spelen. Het spel is volgens de makers met kinderen vanaf 10 jaar te spelen. Wij denken dat 14+ eerder de grens is, niet om de puzzels, maar wel om het verloop van het verhaal.

Onze ervaring met Circus Tortolero

Wij mochten het mysterie van deze onbekende man proberen op te lossen. Wat is er gebeurd? Wie is deze onbekende man en wat heeft Circus Tortolero met hem te maken?

Het spel is netjes opgedeeld in enveloppen en het vertelde ons heel duidelijk wanneer we wat mochten openmaken. Dit werkte erg goed voor ons overzicht. We hebben alles per envelop opengemaakt en doken zo dieper het verhaal in. Elke keer als we een envelop opgelost hadden, dan legden we de materialen aan de kant. Zo liggen er uiteindelijk niet teveel spullen op tafel. Wij worden chaotisch van teveel spullen ;-). Dit was dus een mooie balans.

Bij het oplossen van elke puzzel komen we steeds meer te weten van deze man en uiteindelijk hebben we het mysterie op weten te lossen. We vonden de puzzels mooi in het thema en verhaal ontworpen en zijn niet al te moeilijk. Maar ook zeker niet makkelijk.

We vonden vooral een aantal puzzels erg uniek en er zit veel variatie in de puzzels. Dat maakt dit spel zo leuk vinden wij. Als je vaker dit soort spellen speelt, ga je wel puzzels makkelijker herkennen uit Circus Tortolero. Vooral het einde viel hierin wat tegen. We hebben onze feedback doorgegeven om dit spel nog beter te maken dan dat het al is. Dit hebben ze meteen meegenomen in de nieuwe druk. Toppers!

Antwoorden & Hints

Het spel werkt in combinatie met je mobiele telefoon. Dit werkte voor ons goed. Onze voorkeur gaat normaal uit naar een spel zonder beeldschermen maar het was niet overheersend. Alleen voor het invullen van de antwoorden en een aantal audiobestanden heb je je telefoon nodig. Ook voor de hints is er een aparte pagina. Dit werd duidelijk aangegeven en de hints zijn verdeeld in fases zodat je niet meteen de oplossing te weten komt.

Het is echt een mooi spel rondom een familieverhaal en raden dit zeker aan om thuis te spelen met vrienden en/of familie/gezin. Je kunt de puzzels makkelijk opdelen maar je kunt ook samen als een team te werk gaan. Er is genoeg te doen!

Thuis spelen? Speel met korting!

Ben jij nu nieuwsgierig geworden en wil jij ook weten wie deze onbekende man is? Je kunt Circus Tortolero bestellen voor 27,50. Wacht niet te lang, want de eerste editie was al snel uitverkocht. Ze hebben ons verteld dat het spel nu weer op voorraad is.

Na het bestellen wordt het spel als een brievenbuspakketje zo snel mogelijk jouw kant op gestuurd zodat jij met je team aan de slag kunt. Wil je met korting spelen, dan kan dat, met de code CIRCUSERN krijg je 5 euro korting per escaperoomspel.

Waan je in het circus, ga op onderzoek uit en ontrafel het mysterie van deze man!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest