Review thuis escaperoom ColdKees

november 6, 2020 | Reviews | Karin Goumans

Ben jij een echte detective? Speel nu deze thuis escaperoom waarbij jij levensechte moordzaken oplost.

Dossier de Voorzitter

De Voorzitter is het eerste dossier van ColdKees. Deze betreft de moord op Ton van der Westen, voorzitter van de lokale voetbalclub. De moord heeft de gehele gemeenschap geschokt en zoveel jaren na dato is de moord nog steeds niet opgelost.

Probeer na al die jaren eindelijk de verdachte achter de tralies te krijgen door je vast te bijten in dit dossier! Zou er sprake zijn van een zakelijk geschil, of is er een minnares in het spel? Jaloezie van het bestuur?

Bestel je ColdKees dossier

ColdKees bestel je online en er valt binnen 1-3 dagen een volledig dossier én toegang tot digitale middelen op je deurmat. Je kunt het spel het beste spelen met 1 tot 4 spelers vanaf 16 jaar. Het is dus een spel wat per post opgestuurd wordt en je direct daarna kunt spelen.

Spoor de verdachte op
Lees het politiedossier, bekijk foto’s van de plaats delict, vind geheime aanwijzingen op het internet en kraak lastige code’s. Alleen zó kun jij de moordenaar vinden!

Onze ervaring

We hebben ons op een donderdagavond mogen wagen aan dit dossier en onze talenten als detectives werden op de proef gesteld. Een hapje en drankje erbij en het spel kon beginnen.

Het spel is qua vormgeving zoals je van ene dossier mag verwachten. Alle puzzels passen goed in het thema. We vonden het erg leuk dat we verschillende bronnen moesten gebruiken en dat we op verschillende manieren steeds dichterbij de moordenaar kwamen. Wie heeft de moord op Ton op zijn geweten?

De puzzels zelf vonden we niet heel erg moeilijk en daardoor gingen we er lekker en snel doorheen. Er werd veel gebruik gemaakt van bestaande puzzelconcepten. Ook hadden we minder gebruik willen maken van onze telefoons, maar meer met materialen in het dossier. Maar dat kan persoonlijk zijn.

Er zat een lekkere flow in. We denken daardoor dat dit spel ook vooral geschikt is voor de beginnende puzzelaars en voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar. De puzzels zijn waarschijnlijk al jonger te spelen, maar omdat het over een moord gaat zouden we 16 jaar willen aanhouden.

Heel erg leuk in deze tijd dus voor een heerlijke avond samen met je partner, vrienden of met je puberende kinderen ;-).

We hebben het spel gespeeld met 2 personen en iets minder dan een uur bezig geweest. We hebben hierbij geen hints gebruikt. Wij hopen op een volgend dossier waarbij de “ColdKees” uitdagender is.

ColdKees is te bestellen voor een mooi bedrag van 25 euro en als je goed met de materialen omgaat kun je het ook nog doorgeven aan je vrienden of familie. Wat ons betreft dus een perfecte prijs voor deze thuis escaperoom.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest