Review Unlock the Bottle het ‘Bier Mysterie’

augustus 2, 2021 | Reviews | Karin Goumans

Een weekje geleden schreven we over Unlock the Bottle. Na het succes van Unlock the Bottle ‘De verloren wijn’ hebben ze nu een versie met speciaal bier ontwikkeld.

Een escape spel in combinatie met gezelligheid, een borreltje en vrienden. Daar hadden we wel oren naar.

Het Bier Mysterie

Al jaren zijn archeologen op zoek naar een antwoord op Het Bier Mysterie! Wat is het geheim achter de vergrendelde bierflessen? Waarom dronken de Romeinen in Nederland bier en geen wijn? En welke geheimen bevat het opgegraven pakket? Koji Mizoguchi, president van het WAC (World Archaeological Congress) heeft dringend hulp nodig van puzzelaars en bierliefhebbers om het onderzoek voort te zetten.

Hebben wij het in ons om dit mysterie op te lossen? Wij gingen de uitdaging aan!

Onze ervaring

We hebben deze beleving mogen spelen met het groepje vrienden waar we ook ‘De verloren wijn’ mee gespeeld hebben. Met 4 personen zijn we dit avontuur aangegaan.

Alles is duidelijk aangegeven en het spel begint met een brief en een eerste envelop. Er zit een hele leuke variatie aan puzzels in. Voor ieder wat wils. Er zijn niet alleen puzzels op papier maar er is ook gebruik gemaakt van andere materialen. Dit maakt dat de puzzels een leuk ‘wauw’ effect krijgen als je ze oplost. In totaal zijn er 5 speciaal bieren verwerkt in het spel.

Sommige elementen waren niet even duidelijk te lezen. De bierflesjes worden buiten de koelkast vochtig en daardoor zijn de etiketten niet altijd meer duidelijk te lezen, maar gelukkig zijn we er wel uitgekomen. De speurneus met de beste ogen in ons midden heeft ons verder kunnen helpen.

Het hintsysteem werkte voor ons prima. Voor elke envelop zijn er hints opgebouwd totdat je bij de oplossing komt. Zo blijf je niet hangen bij een puzzel maar wordt je elke keer een beetje verder geholpen als je er samen niet meer uitkomt.

We hebben ongeveer 1,5 tot 2 uur lekker gepuzzeld, beleefd en geproefd. Het is een perfect spel voor de bierliefhebbers en de echte puzzelaars. Pas na elke opgeloste puzzel mag je een speciaal biertje openmaken en proeven. Dit proeven is ook weer onderdeel van een puzzel.
Wij vonden persoonlijk het raden van de biersmaken erg lastig. Ondanks dat we echte bierliefhebbers zijn konden we de smaken lastig thuisbrengen. Maar dit is natuurlijk de uitdaging, en van een uitdaging houden we wel.

We hebben een heerlijke avond met vrienden gehad en raden dit dan ook zeker aan om te spelen. Of wij dit mysterie opgelost hebben? Jazeker! En we weten inmiddels de vraag waarom Romeinen bier dronken ipv wijn ook te beantwoorden.

Wil jij deze uitdaging ook aangaan en het bier mysterie oplossen? Het leukste is om dit spel met max. 4 personen te spelen en voor maar 64,95 heb je dit escape spel bij je thuis. Bestel het spel op de website van Unlock the Bottle. Succes en proost ­čÖé

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest