Review thuis escapegame Unlock the bottle

oktober 26, 2020 | Nieuws,Reviews | Karin Goumans 1 Comment

Marvin van Escaperoom Time Utrecht, Mariska van FunInFunction en Maarten van Meerbubbles.nl hebben de handen in een geslagen. Wat is er nu mooier dan thuis puzzelen en samenzijn met je gezin/vrienden onder het genot van een heerlijke wijn?

“Wij misten een ontmoeting tussen 2 liefhebberijen van veel mensen: spellen en lekkere dranken, dus besloten wij er zelf iets voor te creëren!” Aldus de drie ondernemers.

Ze hebben hun kennis gebundeld en zo is Unlock the bottle ontstaan. Een thuis escapegame dat draait om gezelligheid, samen zijn, puzzelen en wijn.

Gebruik al je zintuigen

Het spel is opgesplitst in twee gedeeltes. 1 puzzel gedeelte om de wijnfles open te krijgen. En natuurlijk de laatste fase: puzzelen en proeven als de wijn open is. Je moet al je zintuigen gebruiken tijdens deze escapegame.

Het wijnproeven combineer je met de puzzels om er zo achter te komen wat het geheime recept van de Familie von Traub is.

Het verhaal van de Familie von Traub

De familie Von Traub ziet haar levenswerk ten onder gaan. Alleen een team van puzzelaars en wijnliefhebbers kan het mogelijk nog redden. Hebben jullie het in je mars om het mysterie van De Verloren Wijn op te lossen?

Beleef een culinair groepsuitje op je eigen plek en moment! Het enige wat je zelf nog nodig hebt zijn de glazen voor de wijn…

Wat zit er in deze mysterieuze escapebox?

Wat zit er in deze ‘Unlock the Bottle Box’ als je ‘De Verloren Wijn’ bestelt?

 • Een verrassende combinatie van een vermakelijke activiteit en een prikkelende proeverij
 • Een uitdagend en gevarieerd spel, met verschillende props en attributen
 • Vermaak voor een groep t/m maar liefst 6 personen
 • Verbreding van je kennis over (de betreffende) wijn terwijl je speelt
 • Een unieke beleving waar en wanneer het jou uitkomt
 • Gebruik van al je zintuigen om het spel uit te kunnen spelen
 • Het enige wat je (van je-) zelf nog nodig hebt zijn de glazen (en een koelkast)

En natuurlijk de unieke Verloren Wijn van de familie Von Traub!

Doelgroep Unlock The Bottle

Het spel is geschikt voor de onervaren, maar zeker ook de ervaren escaperoom spelers. Het spel is geschikt voor 1 – 6 spelers vanaf 18 jaar (in verband met de alcoholhoudende onderdelen).

De speelduur kan erg verschillen op basis van ervaring met vergelijkbare spellen, kennis van wijn en/ of samenstelling van je team. Inschatting is dat je zeker 90 minuten zoet bent, maar wie weet breek jij het record?!

Bestellen

Het spel is te bestellen voor 75 euro en je speelt met maximaal 6 personen. Unlock the Bottle wordt twee keer per week verzonden. Bestel je vóór zondag 16:00, verzenden ze je spel maandag. Bestellingen die vóór woensdag 16:00 binnenkomen, worden donderdag verzonden. Daarnaast kun je het spel op afspraak ook afhalen bij VR Escaperoom Time

Onze ervaring

Wij hebben Unlock the bottle zelf mogen ervaren op een heerlijke donkere vrijdagavond. Kaarsjes aan, wijn in de koelkast, kaasplankje gereed en we konden beginnen. Maar ook bij ons is de wijnfles op slot. Aan ons om 3 opdrachten te volbrengen om uiteindelijk de fles te openen.

We gingen er vrij vlot doorheen, maar zijn een keer even blijven hangen in het spel toen de wijnfles opengemaakt moest worden. Zo’n zin in wijn en dan die wijnfles niet open krijgen.

In het spel konden we geen aanwijzing vinden waar hints te krijgen waren, dit hebben we uiteindelijk op de website gevonden. Het bleek dat we beter moesten zoeken :). Soms plak je al snel een label op dingen en blijkt het toch iets anders te zijn.

Uiteindelijk is het toch gelukt en wisten we het slot van de wijnfles te halen. Tijd om de wijn te proeven. De puzzels zijn leuk gevarieerd en er wordt leuk gebruikt gemaakt van alles wat bij het spel aanwezig is. Vooral 1 element wist veel oeh’s en ah’s op te roepen.

Het tweede gedeelte van het spel is de combinatie van wijn en puzzelen. Een leuk en vooral lekker concept wat ons betreft. De wijn is zo geselecteerd dat ook de niet ervaren wijnkenners deze wijn kunnen proeven en herkennen.

De opdrachten na het openen van de fles wijn gaan vooral over de wijn die je ingeschonken hebt en voelen niet echt aan als puzzel. Maar het laat je op een speelse wijze de wereld van wijn ontdekken en belangrijker, bewuster proeven.

Als je met 4 personen speelt, betaal je € 18,75 per persoon. Je krijgt bij deze escape game er dus wel een fles wijn bij. Alle spelers vonden de 75 euro te prijzig, een prijs van 50 euro voelde beter voor wat we beleefd hebben.

We hebben het recept met 4 personen weten te achterhalen in 1 uur en 15 minuten. Wij denken dat het spel ook het beste tot zijn recht komt met 4 personen, misschien zelfs wel met 2, dit omdat het materiaal wat tegelijkertijd ter beschikking is te weinig is voor zoveel spelers. We raden het daarom niet aan om met meer dan 4 personen te spelen.

Unlock The Bottle geeft in deze tijd op een leuke manier de kans om met je partner of een stel vrienden onder het genot van een hapje en drankje de waan van de dag te ontsnappen. Wat ons betreft een aanrader.

Meer informatie Unlock The Bottle

Direct kopen

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

 1. Avatar

  Marjolein Langen

  Geweldig ! Wat een uitvinding . Heel gaaf spel en avondvullend . En de wijn was ook heerlijk ! Ik vind dit geniaal . Een echte aanrader voor een gezellig avondje 👍

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest