Review The Wanna Play Room, Real Escape Room Dordrecht

maart 22, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Wel lief zijn voor ‘m!

Er stond deze keer een Thrillerkamer op het menu; The Wanna Play Room in Dordrecht. Kelly speelt graag in haar kamer en heeft een lievelingspopje. Ze verveelt zich en daarom wilt ze graag een spelletje met ons spelen. Dit was wat er in het intro-filmpje werd verteld, terwijl wij in een donkere kelder kamer ernaar zaten te kijken. Het hartje begon toch wel redelijk snel te kloppen tijdens het zien van dit filmpje.

 

Kille sfeer

De introfilm werd afgespeeld in een lugubere, enge ruimte. In eerste instantie dachten we: “wat doen we hier?!”, maar toen werd het allemaal duidelijk. In de kamer was het redelijk donker, ongelooflijk koud en de muziek zorgde voor een hoge hartslag: de perfecte setting voor een thrillerkamer. We gingen gelijk aan de slag en elk onderdeel van de kamer werd onderzocht. Er was genoeg om te bekijken en te onderzoeken maar toch hadden we het gevoel dat er iets miste; we misten aanknopingspunten. We konden niet ons eigen ding doen, puzzel voor puzzel moesten we de kamer door. Dit maakte het toch wel redelijk lastig omdat niet iedereen van ons bezig kon zijn, er stonden altijd wel mensen stil terwijl de anderen iets aan het oplossen waren.

 

Een verhoogde hartslag

Een aantal moment tijdens het spelen waren toch wel echt verrassend. Een schrikmomentje hier en een ‘wow’-moment daar. Dit zorgde toch wel weer een beetje voor de verhoging van de hartslag en duwde ons weer terug het verhaal in. Daarnaast was het een kamer waarin je, op sommige momenten al helemaal, echt samen moest werken. Op één moment was dit dan ook noodzakelijk. Dit gaf je toch wel het gevoel dat je het echt samen moest doen.

 

Een potentiële topkamer. Potentiële.

Daarentegen waren er toch wel een aantal gemiste kansen. Het had allemaal net iets meer op elkaar aangesloten mogen zijn, iets meer een geheel. Ook waren er wat puzzels te vinden die we zelf niet in een kinderkamer tegen zouden komen. Daarnaast werd er, zoals bij veel escape rooms, gebruik gemaakt van een scherm voor de hints. Echter, deze escape room gebruikte het scherm als interactiemiddel. Het werd een onderdeel van het spel, wat we zelf niet zo leuk vonden; het haalde ons uit de sfeer van de kamer. Interactie in een escape room is goed, maar deze uitvoering liet wat ons betreft te wensen over. Wel moet gezegd worden dat de kamer in potentie onwijs goed is. Na wat aanpassingen kan deze zomaar eens in onze top 10 komen te staan.

 

Conclusie

De variatie tussen verschillende puzzels was een pluspunt voor The Wanna Play Room, je krijgt van alles wat: sloten, rekenen en interactie; alles zat erin. De ene net iets beter uitgevoerd dan de ander, maar toch. Het thema ‘thriller’ was verder goed doorgevoerd; de kou, locatie en geluiden dragen er allemaal aan bij. Ondanks sommige gemiste puntjes zit de kamer niet slecht in elkaar en is het een vermakelijke escape room. We raden hem dan ook aan om te spelen als je in de buurt bent. En, Real Escape Room Dordrecht heeft wel vijf kamers. Dat maakt het een prima locatie om een hele middag vol te plannen met Escape Rooms!

Factlist The Wanna Play Room, Real Escape Room Dordrecht

Locatie

ParkeergelegenheidJa (parkeergarage op 5 minuten lopen)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieDe puzzels zijn niet heel divers, en het spanningsniveau is redelijk hoog
VriendengroepLeuke kamer om met vrienden te spelen
BedrijfsuitjeKamer biedt voldoende ruimte en grote zaal voor ontvangst en borrel
TeambuildingNiet genoeg onderdelen waar je een team voor nodig hebt
Escape room junkiesKamer mist sterke puzzels en een goede verhaallijn
KinderenTe hoog spanningsniveau

Meer informatie over Real Escape Room Dordrecht. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Wanna Play Room.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

    Pin It on Pinterest