Rolland verraste partner voor jubileum met eigen gemaakte escaperoom

juni 4, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Rolland Lopez uit de VS is op een super creatief idee gekomen. Hij woont samen met zijn vriendin Robin en viert tijdens de coronacrisis het 2 jaar samen zijn met zijn vriendin. Beiden houden ze heel erg van escaperooms spelen en ze tikken samen inmiddels de 100 escaperooms aan. Robin heeft er 40 gedaan, Rolland al 60. Hij vond het daarom tijd om haar extra te verrassen.

Happy Anniversary Escape Room

Om zijn vriendin op een bijzondere manier te verrassen en door deze gezamenlijke hobby is hij op het idee gekomen om in hun appartement een escaperoom te maken. Maar hoe ga je te werk en welk thema kies je? Na lang nadenken koos hij voor het thema ‘het tweede jaar van hun relatie’. Een heel mooi en persoonlijk thema.  Alles wat er in dat tweede jaar gebeurd is, heeft hij verwerkt in de puzzels. Het was wel lastig aangezien niemand de puzzels kon testen. Niemand weet alle ins and outs van hun relatie. Maar hierdoor heeft hij wel een extra persoonlijke beleving gemaakt.

Omdat Robin erg fanatiek en gedreven is, moest hij de puzzels niet te makkelijk maken. Maar hoe begin je?

De puzzels

Hij is begonnen met een felicitatiekaartje. Als start van de escaperoom heeft hij dit kaartje aan haar gegeven. In deze kaart staat het verhaal en thema van de escaperoom en wat ze moet doen. Hij heeft eten besteld voor hun 2 jarig samen zijn, maar weet niet meer waar. Ze moeten het eten over een uur ophalen maar Rolland weet niet meer waar hij besteld heeft. Robin moet erachter komen waar ze het eten op moeten halen.

Hij heeft 3 regels in het kaartje geschreven:

  1. Ze mag het hele appartement gebruiken. Als er een deur dicht is, dan hoort dat niet bij het spel
  2. Als ze hulp nodig heeft dan mag ze haar man inschakelen
  3. Ze heeft een uur de tijd om erachter te komen. Hij heeft honger!

Robin gaat na het lezen van het kaartje helemaal enthousiast hun appartement binnen en begint met de eerste puzzel. Ze ziet een cadeau liggen op de tafel. Ze tilt het cadeau op en hier liggen allemaal puzzelstukjes op van een legpuzzel. Nadat ze de puzzel klaar heeft ziet ze dat dit een foto is van een gedeelte van het appartement. Als ze goed kijkt ziet ze dat de hoed op de foto van de puzzel anders is dan de hoed die in het appartement ligt. De hoed is dus een aanwijzing! Ze gaat meteen naar de hoed in het appartement en vind een mapje met een slotje erop! De combinatie van dit slot vind ze later onder de puzzel. Ze opent het slot en het mapje. In het mapje zitten kaarten van het spel Clue en kan ze weer verder. Het spel is begonnen!!

Of ze het haalt binnen het uur en ze heerlijk kunnen genieten van het eten verklappen we natuurlijk niet!

Met weinig middelen mooie belevingen creëren

Rolland verteld dat het maken van deze escaperoom toch wel iets meer gekost heeft dan hij eigenlijk had gedacht. Hij is op zoek gegaan naar creatieve oplossingen om toch dezelfde beleving neer te zetten voor zijn Robin. We zien in de video enkele hele leuke en creatieve mogelijkheden die in elk huis ter beschikking zijn. Zodat eigenlijk iedereen kan doen wat Rolland gedaan heeft :).

Hij was op zoek naar een kistje die je kon vastmaken met een slot. De kistjes waren zelf heel erg duur, vooral omdat hij zelf zoveel sloten wilde gebruiken in zijn escaperoom. Hij is online gaan zoeken en vond een manier om met een schoenendoos en touw een kistje te maken om het slot aan te bevestigen. Dit om kosten te besparen. Zo kun je met minimale middelen een hele mooie beleving voor iemand neerzetten.

Wat mooi om te zien is dat hij verschillende soorten sloten heeft gebruikt. Een richting slot. Een cijferslot. Een letter code slot en een emoji slot. Ook het gebruik van een elemental pen waarbij de inkt verdwijnt als je het bloot stelt aan hitte is super leuk bedacht!

Een mooie manier om tijdens deze lockdown iets moois voor elkaar te maken. En natuurlijk heel erg lief van Rolland naar zijn Robin. Dit soort initiatieven juichen we natuurlijk alleen maar toe!

Hebben jullie ooit zoiets gemaakt voor iemand? Of misschien wel dat iemand dat ooit voor jou gedaan heeft? We zijn heel benieuwd? Wij proberen als gezin dit regelmatig voor elkaar te doen. Ik heb een keer met Moederdag samen met Milan een escaperoom gemaakt voor Karin.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest