Escape Rooms Nederland logo
Assen Escape Rooms

Zendmastweg 11b, 9405 CD, Assen

Beschikbaarheid opvragen Bezoek website

Beschikbare escape rooms bij Assen Escape Rooms

Escape room BlackBox

Maximale tijd: 75 minuten
Capaciteit: 7 t/m 24 spelers

Uitvinder John Jacobs wil zijn baanbrekend onderzoek bekend gaan maken. Hij heeft een apparaat ontwikkeld, de Black Box, waar alle kennis over de wereld samenkomt. Het apparaat kan elke wetenschappelijke uitdaging oplossen, maar wordt ook te machtig als het in verkeerde handen komt. En om die reden ontwikkelde hij een test: Alleen een perfect samenwerkend team kan de Black Box activeren. Voordat een eerste groep het kon proberen overleed John in zijn werkkamer. Sindsdien is het niemand gelukt de Black Box te activeren…

Black Box 0592 speel je met 7 tot 24 mensen tegelijk in één escape room op de bovenverdieping van 85 m2. Een spectaculaire escape room-ervaring van 75 minuten voor teams en grote groepen. De kamer wordt aangepast aan de groepsgrootte en niveau van de spelers zodat je altijd de juiste hoeveelheid uitdagingen hebt!

Escape room TT

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: januari 2020
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld

Jullie willen net als de grote sterren Valentino Rossi en Marc Márquez strijden in de MotoGP.

Daarvoor heb je natuurlijk wel je race licentie nodig. Jullie gaan naar het kantoor van Jan de Groot, baancommissaris van onze TT baan. Als jullie de opdrachten succesvol afronden, mogen jullie op baanverkenning. Vervolgens gaan jullie je eigen motor klaarmaken en mogen jullie het eindelijk opnemen tegen de grootheden! Wie komt er als eerste over de finishlijn?

Voorkennis is niet nodig! Al puzzelend kom je zelf bij het juiste antwoord uit.

Escape room Once Upon a Time

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: november 2018
Minimale leeftijd: 8
Moeilijkheid: Gemiddeld

De gebroeders Grimm zijn bezig met het schrijven van een nieuw sprookje, totdat de inktpot omvalt en er voor zorgt dat alle sprookjes door elkaar zijn gehaald. Zorgen jullie er voor dat elk sprookje weer compleet wordt?! Deze kamer is echt een familiekamer, want het is leuk voor jong en oud! Zeer geschikt voor kinderfeestjes.

Deze kamer is geschikt vanaf 8 jaar en voor maximaal 6 kinderen. Kinderfeestjes zijn altijd onder begeleiding van een medewerker van Assen Escape Rooms.

Escape room Hollywood

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: augustus 2018
Minimale leeftijd: 10
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Film

Welkom in Hollywood! Het gerucht gaat dat de opnames van een beroemde film is stilgelegd, omdat de filmstudio overhoop is gehaald. De carrière van een Hollywoodster hangt aan een zijden draadje dus is jullie hulp nodig om de problemen op te lossen. Het lot van Hollywood en de filmsterren ligt in jullie handen.

Escape room Bartje bid nie veur brune bonen

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: september 2019
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Moeilijk

Het pientere Drentse jochie staat symbool voor de onbekommerdheid van de jeugd en het weigeren om te schikken naar je lot. De uitspraak ‘Ik bid niet veur brune bonen’ is legendarisch. Bartje houdt van kattenkwaad en heeft samen met zijn broer Arie een paar streken geleverd. Vader is boos en sluit Bartje op in het kolenhok. Hij krijgt een lijst met klussen die hij voor 21.00 moet voltooien, zodat hij op tijd naar bed kan. Het is nu 20.00 dus de tijd begint te tikken.. Helpen jullie Bartje om de hele klussenlijst tijdig af te werken, zodat hij lekker kan slapen?

Informatie over Assen Escape Rooms

Hou jij van een mooi ingerichte ruimte, met semi-automatische puzzels, verpakt in een goede verhaallijn waarbij je goed moet samenwerken? Dan ben je in Assen aan het juiste adres!

Assen Escape Rooms heeft in augustus 2018 hun eerste escape room geopend. De eigenaren zijn Klaas en Laura, vader en dochter, en hebben in Engeland hun passie voor escapen ontdekt. Met een theaterachtergrond wilde Laura graag ontdekken of zij zelf ook een kamer kon ontwerpen. Wat begon als een grap, werd behoorlijk serieus.

Inmiddels hebben ze 4 zelfontworpen escape rooms en een grote escape beleving voor 7 – 24 personen! Elke kamer is uniek en heeft een speciaal thema. Ze willen geen standaard escape room bieden, dus je vind weinig tot geen hangsloten in de kamers. Beleving staat centraal dus de kamers zijn geheel ingericht volgens het thema. Doordat ze geautomatiseerde kamers hebben is de escape room geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren escapers.

Service staat hoog in het vaandel. Ze begroeten jullie met een stralende lach en na afloop is er altijd ruimte om nog wat na te praten. Kom gerust wat drinken aan de bar. Hoe druk het ook mag zijn, jullie staan altijd centraal.

Prijzen
2 personen € 34,50 per persoon
3 personen € 30,00 per persoon
4 personen € 24,00 per persoon
5 personen € 21,00 per persoon
6 personen € 18,50 per persoon

Assen Escape Rooms Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Assen Escape Rooms? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

10

Dit was de derde escaperoom die we hier hebben gedaan, en wederom een top kamer! Leuke, uitdagende puzzels en zit logisch in elkaar. Zeer vriendelijke eigenaresse waar de passie voor escaperooms van afstraalt. Kan niet wachten om hier nog een kamer te spelen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 maart 2023 Anne Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Wij hebben Hollywood en Once Upon a time gespeeld. Met 2 personen net op tijd ontsnapt. Super gastvrije ontvangst. Top thema’s waar alle puzzels op aansluiten. Leuk dat je voor en na het spelen nog andere spellen kan doen zoals tafelvoetbal, poolen en airhockey. Zo leuk gehad dat we na de 1e ervaring direct de 2e kamer hebben geboekt. Als we weer in Assen zijn doen we de andere ook!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 augustus 2021 Keri Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
9

We zijn eerst succesvol uit Hollywood ontsnapt en waren toen zo enthousiast, dat we het niet konden laten om ook de uitdaging van de kamer van Bartje aan te gaan. Ook dat is ons met z’n tweeën gelukt! Puzzels in beide kamers zijn origineel, met weinig tot geen cijfersloten maar vooral veel techniek. De kamers bestaan uit ***, met telkens een nieuwe beleving. De sfeer is goed neergezet. Service was uitstekend! Ontzettend gastvrij, vriendelijk, flexibel en ook enige compensatie voor een (menselijke en eenmalige) fout. Voor ervaren escapers zijn deze kamers met twee spelers prima te doen en zouden we aanraden met maximaal 4 spelers te gaan.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
1 juli 2021 Esther Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
8

Hele leuke escape room! Vond alleen voor de prijs, 22.50 (en nu 24) euro wel jammer dat er geen gelegenheid meer was voor wat te drinken. Want ik, en de anderen hadden daar afloop veel dorst…
Verder een erg mooie eerste beleving van een escape room gehad, en goed ontvangen.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
10 oktober 2020 Ariane Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Ontvangst was heel vriendelijk en gezellig. Je hebt het gevoel dat de mensen die er werken het oprecht leuk vinden hun passie te delen, dat is een grote plus. Goede uitleg en eenmaal binnen leuke en goede hints waar nodig.

Kamer heeft afwisselende puzzels/raadsels en zit goed in elkaar. Er zitten ook verschillende leuke technische snufjes in. De kamer was met twee man goed te spelen, we zijn er op tijd uitgekomen. Toch wel de kers op de taart als dat lukt!

Omdat vandaag grote storm verwacht werd ook nog eens met de auto afgezet bij ons hotel en daardoor een uur eerder de trein kunnen nemen en voor de storm thuis.

Met recht de vriendelijkste en een van de meet enthousiaste escape room eigenaren/medewerkers die wij ooit ontmoet hebben. Blij dat we bij jullie hebben mogen spelen vandaag; thanks for the memories!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 februari 2020 Yolanda Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Bij binnenkomst een fijn en vriendelijk ontvangst.
Goede uitleg over hoe het werkt.
Prachtige kamers! Complimenten!
Zijn er nu 2x geweest en beide kamers mooi opgezet en erg leuk.
Ook leuk om met 2 personen te spelen.
Wij komen zeker nog een keer terug om een andere kamer te spelen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 december 2019 Chantal  Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Other
10

Heel goed in elkaar gezet en doordacht! Prachtig En sfeervol in elkaar gezet

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 november 2019 Carolien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Super geweldige sfeer. Bij binnenkomst wordt je al zeer vriendelijk behandeld en in de kamer is het ook altijd wel goed naar beleving. Daarna is het ook mogelijk om de kamer nog eens rustig door te nemen met de medewerker van dienst.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 augustus 2019 Bram Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

Wij speelden Hollywood en Once upon a time achter elkaar. De ruimte is klein, maar er is optimaal gebruik van gemaakt. Volgens ons zijn dit superleuke escaperooms voor gezelschappen van 4 personen. Wil je Een Overweldigende Ervaring in een prachtig decor, dan moet je hier niet zijn. Wil je lekker puzzelen in een relaxte sfeer, dan zit je hier helemaal goed. De puzzels zijn logisch, de techniek zorgt voor leuke verrassingen. De medewerkers zijn heel vriendelijk en stemmen goed af op de groep.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
9 augustus 2019 Trudy Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Aanrader! Praktische locatie, goed ontvangst, leuke escape room. Verrassend en anders (positiever) dan verwacht. Ook net even wat andere dingen dan de ‘standaard’ cijferreeksen etc. Wij komen zeker terug voor de andere kamer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 april 2019 Rik  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

We wonen in CH en gaan met z’n vieren sinds vorig jaar naar escape rooms. Na Groningen, was dit keer Assen aan de beurt. De ontvangst was superleuk en vrienelijk. De mannen hadden eerst enige twijfels over sprookjes, te gemakkelijk dachten ze… nou dat hebben ze geweten, we hadden meer dan 50 minuten nodig om er uit te komen! Spannend hoor, ook als je niets met sprookjes hebt. Het leuke is, dat er elke keer ***. We waren zo enthousiast, dat we meteen Hollywood voor de volgende dag geboekt hebben. Ook dit was erg leuk, deze escaperooms hebben veel elektronische snufjes. Zodra de 3e escaperoom gebouwd is… kun je ons terug verwachten!
Lieve groetjes, Johan, Christa, Kyra en Timo.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 december 2018 Christa  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

We hebben Once upon a time gespeeld.
Een erg leuke en gevarieerde escape room. mooi ingericht rond het leuke thema.
We komen zeker terug om de andere kamers te spelen!
Ontvangst door de eigenaren was ook super.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 december 2018 Fam. Versteeg Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
8

Voor mij de eerste keer dat ik een escape room speelde, voor mijn vriendinnen niet, maar we hebben er allemaal veel plezier aan beleefd. De escape room stak goed in elkaar en er was veel afwisseling in puzzels. Ook de details waren goed doorgewerkt en de ontvangst/begeleiding was zeer vriendelijk. Een absolute aanrader voor een kleiner gezelschap.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
22 december 2018 Yvonne Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends
8

De puzzels en thema’s die geboden worden zijn origineel en zelf bedacht door de eigenaren. Naast dat het creatief is krijg je ook iets kleins mee van de historie van de gebroeders Grimm in de vorm van een nieuw sprookje; erg leuk gevonden. Verder was het ontvangst erg vriendelijk, de communicatie helder en zou ik Assen Escape Rooms aanraden aan eenieder die competitief ingesteld is en van een uitdaging houdt!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 december 2018 Axel Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Super gave, escape room!! Zou zeker een keer terug komen voor andere kamers

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 december 2018 Mike Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Kamer ‘Once Upon a Time’ top!! Uitdagend voor jong en oud! Aanrader! Komen terug voor ‘Hollywood’.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 november 2018 Gea  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
10

Wij zijn in de Hollywood room geweest. Leuke uitdaging, puzzels moeilijk maar niet te. Samen kom je er wel uit. Verschillende ***  Zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 november 2018 Trea Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

De escape room ziet er goed afgewerkt uit en de puzzels zijn leuk bedacht. Samenwerking is van groot belang!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
12 november 2018 Koops Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Company
10

Super leuk! Super ontvangst en uitleg en je gaat echt op in het verhaal. Zeker een bezoek waard!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 november 2018 Tamara Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Team/Colleague
9

Hele leuke ervaring, de tijd vliegt voorbij!! Je bent zo druk bezig in de kamer dat je er helemaal in op gaat.
We komen binnenkort zeker terug voor de andere ksmers

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 november 2018 Albert Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends
9

We hebben holywood gespeeld. De kamer is goed gemaakt en de puzzels zijn erg leuk. Wat ons betreft een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 oktober 2018 BvV Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

Sinds kort geopend en erg leuk om te doen! Veel leuke en verrassende effecten 🙂 Aardige, gastvrije eigenaren, maar de entourage buiten de escaperoom om kan nog wel iets mee gedaan worden. Binnenkort wordt escaperoom Bartje ook geopend en wij zullen hier zeker een keer gebruik van maken. Een aanrader als leuk familie-uitje.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
14 oktober 2018 G. Visser Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Hollywood scenario. Zeer goed uitgedacht. Veel variatie in fysieke en elektronische puzzels. Prachtig vorm gegeven qua inrichting. Zonder wat extra hulp/aanwijzingen waren wij er niet op tijd uitgekomen. Zeker een aanrader.

4 oktober 2018 P.A. Van Eerde Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Verhaal (Hollywood) zit zeer goed in mekaar. Was van begin tot eind een plezier om te spelen. Goede puzzels. Ook met 2 personen goed te doen. Af en toe op verzoek een aanwijzing. We gaan zeker de andere room ook doen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 september 2018 Bart Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
9

Leuke escaperoom. De puzzels waren prima op te lossen zonder te makkelijk te zijn. De opbouw van puzzel naar puzzel was indrukwekkend

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
16 augustus 2018 Patrick Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Erg leuk verhaal en er is goed nagedacht over de soort puzzels. Het bedrijf heeft een sfeer weten te creëren waarin je gewoon ongelooflijk veel plezier hebt met elkaar en gezond wordt uitgedaagd.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 augustus 2018 Maikel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest