Escape Rooms Nederland logo
Clever Cat Escapes Haarlem

Terschellingpad 2, 2036KH, Haarlem

Beschikbare escape rooms bij Clever Cat Escapes Haarlem

Escape room Escape School

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Minimale leeftijd: 8
Moeilijkheid: Gemiddeld

In deze kidsroom proberen de kinderen te ontsnappen de woning van de oude schooldirectrice. Ze zijn ervan beschuldigd dat ze de deur van de school beklad hebben, maar natuurlijk hebben zij dit niet gedaan! Echter, de huidige directeur geloof hen niet en heeft hen opgesloten in de woning van de vorige, oude schooldirectrice waar ze nooit eerder zijn geweest. Het is een raar huis. Tussen de ‘normale’ spullen zijn puzzels, sleutels en raadsels te vinden. Samen met informatie die op diverse plekken verstopt is, zullen ze hangsloten moeten openen om uiteindelijk bij de puzzel te komen waarmee ze de deur weer kunnen openen.

Escape room De Vliegende Hollander

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 7 spelers
Open sinds: september 2016
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Detective, Schip

Wie de laatste jaren de Efteling heeft bezocht kent hem vast en zeker, de achtbaan De Vliegende Hollander. Gebaseerd op het mythische verhaal over het VOC-schip van kapitein Willem van der Decken. De kapitein besloot uit te varen op Tweede Paasdag. In deze tijd was dit eigenlijk heiligschennis. Het schipt met alle bemanningsleden werd daarop vervloekt door de duivel. Het kwam terecht in een hevige storm, waarin het ten onder ging.Sindsdien spookt het rond op zee en jaagt de bemanning van andere schepen angst aan. Tenminste, zo gaat het verhaal. In onze tweede kamer krijg je de kans om uit te zoeken wat er echt gebeurd is vanaf het moment dat het schip verdween en begon ‘rond te spoken’. Je bezoekt de kapiteinshut en gaat daar op zoek naar aanwijzingen. Doe dit echter wel voordat het schip met jou en je onderzoeksteam erop naar de onpeilbare diepten van de zee zinkt.

Sindsdien spookt het rond op zee en jaagt de bemanning van andere schepen angst aan. Tenminste, zo gaat het verhaal. In deze escaperoom krijg je de kans om uit te zoeken wat er echt gebeurd is vanaf het moment dat het schip verdween en begon ‘rond te spoken’. Je bezoekt de kapiteinshut en gaat daar op zoek naar aanwijzingen. Alleen als je het verborgen bewijs vindt, kun je ontkomen voor het schip wederom vergaat. Doe dit echter wel voordat het schip met jou en je onderzoeksteam erop naar de onpeilbare diepten van de zee zinkt.

Escape room Mata Hari

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 7 spelers
Open sinds: april 2015
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Gemiddeld

Je woont in een leuke wijk, maar naast je woont een ietwat vreemde buurvrouw. Je hebt er niet veel contact mee maar op een dag gaat je buurvrouw een dagje weg en zij vraagt of jij haar vogeltje te eten zou willen geven. Daarna vraagt zij of je vanmiddag langs zou willen komen in haar appartementje om daar meer uitleg over te krijgen. Jij bent je van geen kwaad bewust en ook niet als je ’s middags langsloopt en ziet dat de deur op een kier staat. Zou er wat aan de hand zijn?

Binnengekomen vind je een brief. Jouw lieve, oude buurvrouwtje blijkt een dubbelspion te zijn geweest en heeft geheime informatie waar meerdere mensen op azen. Ze wil dat jullie de informatie beschermen en haar huis ermee verlaten voordat andere mensen het te pakken krijgen. Je begint je zoektocht naar de informatie, maar dan slaat de deur dicht. Je gaat op zoek naar het geheime dagboek van Mata Hari dat verborgen ligt in haar huis. Een aantal duistere figuren zal over een uur voor de deur staan, dan moet je ontsnapt zijn, samen met dit dagboek. Je zult je echter eerst door een aantal puzzels moeten worstelen. Zul je het redden om te ontsnappen voordat er anderen komen om zelf de geheimen van Mata Hari te zoeken?

Wat de makers van deze kamer goed gedaan hebben, is het perfect nabootsen van de kamer van een oude vrouw: een oude leunstoel, een klok op de schoorsteenmantel, bloemetjesbehang, versleten vloerkleed, vergeelde foto’s overal en zelfs een gehaakt kleedjes op het bijzettafeltje. Niet alleen is gedacht aan het meubilair: je hoort oude radio-uitzendingen op de achtergrond en ook het vogeltje kwettert erop los. Net alsof je bij je oma op bezoek bent.

Je kunt het beste spelen in een team van 3 tot 7 personen. Eng is deze kamer niet, wel zal het de nodige adrenaline geven. Als het je toch teveel wordt, kun je met een knop de kamer verlaten tijdens het spel. Ga op in het leven van deze vreemde, oude dame en ontdek wat ze verbergt!

Informatie over Clever Cat Escapes Haarlem

Zoals bij elke escape room moet je ook uit deze kamers ontsnappen. Allebei de kamers zijn gebaseerd op bekende Nederlandse verhalen. Als eerste is er het verhaal van de enige echte eigen spion Mata Hari. Daarnaast is er het spannende verhaal van VOC-schip De Vliegende Hollander. Kies welke je wilt. Of nog beter: speel ze allebei. Inclusief gratis kopje koffie/thee en gratis parkeren.

Deze escape room is met de bus te bereiken vanaf station Haarlem (ongeveer 22 minuten reizen). Je kunt ook met de auto komen, want er is genoeg parkeermogelijkheid bij de escape room.

Clever Cat Escapes wordt steeds populairder, dus denk eraan om op tijd te reserveren als je in het weekend wilt spelen, want vaak zijn dan alleen nog de ochtenden vrij.

Kom je met een groep groter dan zeven personen, dan moet je twee aansluitende tijdsloten boeken omdat je maar met maximaal acht mensen tegelijkertijd kunt spelen.

Test jezelf en je teamgenoten. Zijn jullie gehaaid genoeg om alle geheimen te vinden en binnen 60 minuten te ontsnappen?

Prijzen:
Volwassenkamers:
2 spelers   60 euro
3 spelers   70 euro
4 spelers   80 euro
5 spelers   90 euro
6 spelers   100 euro
7 spelers   110 euro
Bij twee kamers tegelijk, vanaf 8 spelers, 15 euro per persoon.

Kidsroom:
80 euro per groep

Locatie op de kaartClever Cat Escapes Haarlem

Terschellingpad 2, 2036KH, Haarlem

Clever Cat Escapes Haarlem Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Clever Cat Escapes Haarlem? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Mooie kamer met een warme/gezellige uitstraling; écht aandacht aan besteed! Leuke en afwisselende opdrachten. Gastvrij.. In eerste instantie had ik verkeerd geboekt, dit was echter snel opgelost na prettig mailcontact.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
17 december 2017 Martine Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Ik ben hier van de zomer met vrienden geweest en we hebben allebei de kamers gedaan. Erg leuke escape rooms, verrassende puzzels, vriendelijke game master, kan het zeker aanraden. De vliegende hollander is wel een stuk moeilijker dan Mata Hari (die eerste hebben we niet gehaald, de andere wel). Verwacht geen fancy gebouw: dat is namelijk een oud (rommelig) schoolgebouw, maar dat vond ik juist wel bijdragen aan de sfeer. Een groep van 4 tot 6 deelnemers is voor deze rooms in mijn ogen ideaal.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 september 2017 Melanie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
6

de prijs / kwaliteitsverhouding is niet OK .
ergens in een oude school een klaslokaal omgebouwd.
entree lastig te vinden. het nodigt niet uit om binnen te stappen
dus 21 euro per persoon is erg veel geld voor het geen je krijgt

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
16 juli 2017 Vincent Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
10

Leuk verhaal, mooie kamer met hele afwisselende puzzels en verrassende elementen erin. We liepen twee keer vast en kregen toen een hint. Mijn zoon van 13 zou op de schermen mee kijken maar er werd hem gevraagd of hij niet toch liever mee wilde doen, en we waren blij dat hij erbij was. Met heel veel plezier deze kamer gedaan!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 maart 2017 Vanessa Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Een erg leuke room, met gevarieerde puzzels. Fijne ontvangst en uitleg en mijn moeder mocht op de monitor meekijken hoe we het deden. Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Service: Uitstekend
11 maart 2017 Astrid Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
1

De hele ervaring heel amateuristisch aan. De spelleider was vriendelijk maar slecht te verstaan Vieze, niet passende en stukende kleding is niet iets waar je klanten mee zou willen ontvangen. Ook het feit dat ze na afloop ons liet zitten in de wachtruimte waarbij ze zelf de kamer al ging opruimen, zou je niet eerst netjes van je gasten afscheid moeten nemen? Of op zijn minst ons iets aanbieden. Foto wordt gemaakt, met onze eigen mobiele telefoon Dan de kamer, sommige puzzels waren uitstekend bedacht en uitgedacht. Maar de kamer is zo slecht verlicht dat sommige puzzels gewoon niet te doen zijn. Toen wij al in Haarlem waren kreeg ik een e-mail op de PC thuis met bevestiging, 7 min voor tijd, met routebeschrijving. Toen zaten wij al lang en breed binnen bij Clever Cat, niet echt Clever lijkt me.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Niet zo goed
22 januari 2017 Team Foursome Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

Hele leuke room op een bijzondere plek (een oud schoolgebouw). Het is een beetje zoeken.
De room is leuk en zit goed in elkaar. Alles werkte hoe het zou moeten.
Zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
20 februari 2016 Aaer Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
7

Grappige kamer, leuke ontspannen sfeer (voor mij wat te ontspannen voor een escape room maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak)
De kamer zat goed in elkaar, goede afwisselende puzzels, vriendelijke ontvangst.
Alleen het verhaal vooraf zou wat meer uitgewerkt kunnen worden zodat je wat meer gevoel hebt bij de kamer. Al met al zeker leuk om te spelen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
6 februari 2016 Corinda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
8

Was leuk!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 augustus 2015 Olivier Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest