Culture Escape (pop-up)

Zuid Willemsvaart 215, 5211 SG, 's-Hertogenbosch

Provincie Noord-Brabant | Regio Boxtel, Den Bosch, Oss

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Culture Escape (pop-up)

Zuid Willemsvaart 215, 5211 SG, 's-Hertogenbosch

Beschikbare escape rooms bij Culture Escape (pop-up)

Escape room Bionaea

Maximale tijd: 120 minuten
Capaciteit: 4 t/m 16 spelers
Open sinds: april 2017
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Avontuur, Film

Bionaea is de eerste in een reeks van deze Pop-Up Escape Game ervaring die worden ontwikkeld door het Bossche Basecamp Games. Onder de naam Culture Escape zullen deze Escape Games zijn ronde doen langs verschillende historische erfgoed locaties in Brabant.

Deze escaperoom is vooralsnog alleen te spelen op 24,25,26,28,29 en 30 april 2017.

In het pand aan de Zuid-Willemsvaart 215 is het mogelijk om twee uur lang de hoofdrol in jouw eigen film of videogame te spelen. Zestien spelers stappen tegelijk in de wereld van de fictieve bio-tech fabrikant Bionaea, die naar eigen zeggen vleesproducten maakt van “100% vlees met 0% dierenleed”.

De aankleding, acteurs, de muziek en de puzzels moeten ervoor zorgen dat je het gevoel hebt alsof je in een andere wereld bevindt waar spanning en avontuur centraal staan. Dit is de spil van elke editie van Culture Escape. Regisseur Bas de Bont: “Dit is een unieke, andere vorm van theater, een grote uitdaging voor de acteurs. Op deze manier met het publiek interacteren is nieuw voor alle betrokkenen en maakt het een bijzonder project.”

Informatie over Culture Escape (pop-up)

Culture Escape is een pop-up escape experience waar technologie, interactief theater en erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis. Deze twee uur durende “real life game” waarin JIJ de hoofdrol speelt vindt plaats op bijzondere plekken door Nederland.

Geïnspireerd op de inmiddels zeer populaire Escape Rooms en andere real life games zoals Prison Escape en Wie is de Mol? ontwikkelen de jongens van Basecamp Games een nieuw concept. “Het doel is om spelers twee uur lang een beleving te geven die men kent van videogames en films, maar dan in het echt. De speler krijgt een simpele opdracht: er is iets verdachts gaande in de fabriek, vind uit wat dat is want anders…..!” vertelt Basecamp Games ontwerper Djerri Nuijen.

Escape Games zijn in Europa, Amerika en Azië een ware hype. Een verplaatsbare variant met acteurs, nieuwe technologie en van deze grootte is echter een unicum en maken Nederland koploper op dit gebied.

“We kijken naar de locatie en zijn historie, daarop baseren we het ontwerp, verhaal en de puzzels van ons spel” vult directeur en producer Ivo van Dijk aan. “’s-Hertogenbosch staat natuurlijk mede bekend om zijn bourgondische food-cultuur, dus het leek ons leuk om dat te verwerken in het verhaal.” Hierdoor ontstond het idee van een fictief bedrijf wat kweekvlees maakt. Maar er wordt meer uit de historie van de omgeving gebruikt. “Dat houden we graag nog even geheim, het is natuurlijk het leukste om zo min mogelijk van het spel te weten alvorens je het gaat spelen!”, aldus van Dijk.

Tickets kosten EUR 34,95 en kunnen maximaal per 16 stuks worden besteld. De locatie is op de Zuid Willemsvaart bij De Drie Mollen.

Later dit jaar doet het project ondermeer Bergen op Zoom aan, waar het Markiezenhof de plek zal zijn die wordt ge-gamificeerd. “Het verhaal zal gebaseerd zijn op de Zeeridder, de verhalenverteller van de stad. Het wordt een fantasy achtige setting. Denk aan de Efteling, maar ook aan Harry Potter, Lord of the Rings en Game of Thrones”, aldus Dennis Micka, een van de Basecamp Games ontwerpers.

Deze escaperoom is vooralsnog alleen te spelen op 24,25,26,28,29 en 30 april 2017.

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest