De Kolenmijn Dieren

Admiraal Helfrichlaan 89, 6952 GD, Dieren

Provincie Gelderland | Regio Doetinchem

Beschikbaarheid opvragen

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
De Kolenmijn Dieren

Admiraal Helfrichlaan 89, 6952 GD, Dieren

Beschikbaarheid opvragen Bezoek website

Beschikbare escape rooms bij De Kolenmijn Dieren

Escape room De Kolenmijn

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 8 spelers
Minimale leeftijd: 10
Moeilijkheid: Makkelijk

Tijdens recente graafwerkzaamheden zijn er in de buurt van de Admiraal Helfrichlaan te Dieren oude mijngangen ontdekt. Volgens onderzoek in oude archieven blijkt het gaan om een kolenmijn met 9 gangen waarvan de diepste zich 51 meter onder het maaiveld bevindt.
De mijn is gegraven in 1865 tijdens de industriële revolutie omdat er een grote vraag naar kolen was. Grootste afnemer was de Veluwse Spoorweg Maatschappij (VSM) die het transport van goederen en personen in de wijde omgeving verzorgde. In 1980 is de mijn gesloten na een reeks ongelukken waarbij verscheidene slachtoffers zijn gevallen. Vooral de diepste gang: nummer 9 schijnt erg berucht te zijn geweest. Bij de laatste ramp zijn in deze gang 3 kompels op gruwelijke wijze verdronken doordat ze tijdens hun dienst op een groot waterreservoir stuitten. Zij zijn nooit meer teruggevonden.

In de tussenliggende jaren is het gangenstelsel verder in verval geraakt en heeft men de ingang geblokkeerd. Hierna is de kolenmijn in de vergetelheid geraakt totdat ze vorig jaar oude resten tegen kwamen bij het verbeteren van de weg. Vanaf september vorig jaar is een gespecialiseerde groep technici druk bezig geweest om de gangen 1 tot en met 5 weer toegankelijk te maken. Vorige maand is de liftschacht met authentieke lift weer in gebruik genomen. En sinds kort mogen er zelfs kleine groepjes (maximaal 8) de mijn in voor excursies en rondleidingen met allerlei leuke en uitdagende spellen.

De vier onderste gangen 6 tot en met 9 blijven voor alsnog voor het publiek afgesloten. Want zowel de motoren, die het waterpeil op het juiste niveau moeten houden, als het elektriciteitsnet zijn sterk verouderd. Men verwacht dat het nog jaren gaat duren voordat deze gangen zijn gestabiliseerd.

Het is natuurlijk niet mogelijk, maar mocht je ooit per ongeluk in een van deze gangen terecht komen, dan moet je zorgen dat je er binnen een uur uit bent, anders kan het heel slecht aflopen. Aldus Kloris Baggerman, de leider van het onderzoeksteam

 

Minimale leeftijd is 10 jaar met ouders, 14 jaar zonder ouders. 

De Kolenmijn Dieren video

Informatie over De Kolenmijn Dieren

De makers van deze escaperoom zijn erg trots omdat de groepen eruit komen met de grootste glimlach. Hun doel is de spelers een mooie tijd te geven.

Prijzen:
a: MAANDAG T/M DONDERDAG
b: VRIJDAG T/M ZONDAG
2 PERSONEN
a: €46 PER PERSOON
b: €48 PER PERSOON
3 PERSONEN
a: €31 PER PERSOON
b: €33 PER PERSOON
4 PERSONEN
a: €23 PER PERSOON
b: €25 PER PERSOON
5 PERSONEN
a: €20 PER PERSOON
b: €22 PER PERSOON
6 PERSONEN
a: €18 PER PERSOON
b: €20 PER PERSOON
7 PERSONEN
a: €16 PER PERSOON
b: €18 PER PERSOON
8 PERSONEN
a: €15 PER PERSOON
b: €17 PER PERSOON

De Kolenmijn Dieren Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over De Kolenmijn Dieren? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

Hele mooie escaperoom, met leuke en uitdagende vraagstukken. Super leuk!!!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 maart 2020 Richard Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest