Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Bunschoten

Haarbrug-Noord, Nijverheidsweg 5, 3751 LP Bunschoten-Spakenburg, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Bunschoten

Escape room The Dome

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 6 spelers
Open sinds: mei 2018
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 35%

De Staat wil alles van iedereen weten en eist totale gehoorzaamheid. Daarvoor is THE DOME in het leven geroepen. Zo’n 15% van de burgers is nog ongehoorzaam. Deze zogeheten Analoge Burgers zullen gevonden worden. THE DOME zal ze deprogrammeren door Controlled Moleculair Neuro Transmission (CMNT). Na behandeling nemen zij vrijwillig de chipimplantaat Lolo5, staan ze cameratoezicht in hun woning toe en openen ze een verplicht socialmedia-account.

De CMNT-behandelingen zijn bijna perfect. Maar ze kunnen beter. Daarom doen jullie mee aan een onderzoek. In een groep van 4 tot 6 proefpersonen worden jullie maximaal 60 minuten lang beproefd aan allerhande tests. Deze tests zijn volledig onschuldig. Alles is in werking gesteld om te voorkomen dat jullie in contact komen met de hallucinerende werking van CMNT. Dr. Hung en haar team kijken uit naar jullie komst. Jullie medewerking is van een onschatbaar grote waarde.

Escape room De Meisjeskamer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 18
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 50%

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld! Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende avontuur!

Je krijgt 60 minuten om uit deze kamer te ontsnappen. De Meisjeskamer is geschikt vanaf 18 jaar en ouder. Onder de 18 kun je helaas niet meedoen aan dit spel. Je speelt dit spel met minimaal 4 en maximaal 6 personen tegelijk. Bij grotere groepen speelt de andere helft van de groep in De Laboratoriumkamer. Als je op dinsdag, woensdag of donderdag speelt betaal je minder: € 119 per team. Op vrijdag en in het weekend is dit € 129 per team. Zorg ervoor dat je 15 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent. De moeilijkheidsgraad is hard dus dit spel is zeker een uitdaging. Een leuk extraatje bij dit spel is dat je na afloop op video de hoogtepunten van jouw spel kunt zien. Op die manier blik je terug op een spannend spel met een grote adrenalinefactor. Het ontsnappingspercentage is maar 50% dus veel succes!

 

Escape room De laboratoriumkamer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 60%

Wat zorgt er voor dat onbehaaglijke gevoel als je de kamer binnenstapt? Speelt je gevoel een spel of is er toch meer aan de hand? Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden en te ontsnappen uit de mysterieuze kamer?

Deze kamer is de eerste real life escape room van de Benelux en al vele teams hebben dit spel gespeeld. Het licht en geluid in deze escape room creëert een spannende sfeer. Jij en je team krijgen in deze kamer 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Zal dit je gaan lukken?

De Laboratoriumkamer is geschikt vanaf 16 jaar en ouder. Onder de 16 jaar kun je helaas niet meedoen aan dit spel. Je speelt met minimaal 3 en maximaal 6 personen tegelijk dit spel. Bij grotere groepen speelt de andere helft van de groep in De Meisjeskamer. De prijs hangt af van de dag waarop je komt. Van dinsdag t/m donderdag betaal je de vaste prijs van € 89 per team. Op vrijdag en in het weekend betaal je € 99 per team. Zorg ervoor dat je 15 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent. De moeilijkheidsgraad is average dus het spel is niet al te moeilijk. Een leuk extraatje bij dit spel is dat je na afloop op video de hoogtepunten van jouw spel kunt zien. Op die manier blik je terug op een spannend spel met een grote adrenalinefactor. Het ontsnappingspercentage is 60% dus veel succes!

Escape Room Bunschoten video

Informatie over Escape Room Bunschoten

Deze escape room was de allereerste escape room van de Benelux. Om die reden was Escape Room Bunschoten o.a. te zien bij DWDD en BNN. De reviews van deze escape room zijn enkel positief. Zo heeft Escape Room Bunschoten op Tripadvisor de hoogste waardering en een 9,8 gemiddeld van 880 Facebook beoordelingen. Escape room-expert en bedenker van Prison Escape Rik Stapelbroek omschrijft Escape Room Bunschoten als: “…één van de vetste dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan!”. In de vele reviews
wordt de ‘wachtkamer’ waarin teams wachten tot de kamers vrij zijn vaak geprezen. Ook het personeel krijgt veel complimenten.

Escape Room Bunschoten is te vinden aan de Nijverheidsweg 5b in Bunschoten. Ze zijn 6 dagen per week geopend van 10:00 – 23:00 uur (maandag gesloten). Er zijn twee kamers beschikbaar: De Laboratoriumkamer en De Meisjeskamer. De kamers zijn beide erg mysterieus en kunnen eng zijn. Daarom is de minimumleeftijd voor De Laboratoriumkamer 16 jaar en voor De Meisjeskamer 18 jaar. Wil je met een groep groter dan 12 personen het spel komen spelen? Dan is het nodig om 3 tijdsloten te reserveren. De wachtende groepen kunnen zich vermaken in de ‘wachtruimte’ met o.a. games, poolen en airhockey.
Deze escape room staat op het lijstje van elk escape room-fan dus ga voor een ervaring om nooit te vergeten!

Escape Room Bunschoten Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Bunschoten? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Kippenvel, griebeldebiebel en wow wat gaaf!!

Nadat we de laboratoriumkamer hadden gedaan wisten we zeker: hier komen we terug.
Dus was het nu de beurt aan de meisjeskamer. En deze heeft ons zeker niet teleurgesteld. Wat een sfeer is hier ingestopt.
Alles klopt en we deden alles met plezier. Ja je schrikt af en toe, maar het meeste schrik je van de dingen die je je inbeeld.
De host had goed in de gaten waar we waren en was attent bij een paar keer dat we vast zaten, dat zit hier altijd wel heel goed in elkaar, begeleiding is TOP en de mogelijkheid om jezelf terug te zien vind ik nog steeds geniaal gevonden.
Deze kamer is prima voor ook de doorgewinterde escaperoom enthousiasten. Het staat in onze top 5 tot nu toe. DOEN!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 mei 2022 team vlaflip Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

Golden oldie

De eerste escaperoom van Nederland kan zeker nog wel even mee.
Entree is prima en zeer relaxed, escaperoom gevoel begint al als je bij de buitendeur staat.
Prima ontvangst door de host en snel de kamer in. afwisselende puzzels met verrassingseffecten volgen elkaar in rap tempo op. Steeds is het duidelijk dat we progressie maken, al is ons de verhaallijn niet helemaal duidelijk geweest. Toch toffe kamer die nog prima mee kan.
We gaan zeker de andere kamers nog eens doen

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
2 april 2022 team vlaflip Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

The Dome: Wat een gave escaperoom die zich op verschillende niveaus beweegt. Er staan je meer verrassingen te wachten dan je kan bedenken. Leuke en bijzondere puzzels in de room. Je wordt soms op het verkeerde been gezet. Samenwerking is echt een must in deze room. Goede ontvangst en ontvangstruimte met drinken, eten, souvenirs en andere games om te spelen als je moet wachten. Wat ook leuk is, is de nazit waarbij je je groep door de room ziet gaan en je het lekker kan herbeleven. Fijne interactie met de begeleider. Topper.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 oktober 2021 Simone Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

We hebben al veel escape rooms gespeeld, maar dit was echt een next level ervaring! Super super super tof!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 juni 2020 Josefien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

Erg tof. Achteraf veel discussie over het verhaal, maar dat is misschien wel de bedoeling.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
15 januari 2020 Hiske Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Team/Colleague
10

The Dome is de beste escape room die ik ooit gespeeld heb. De mindfuck, hoe geniaal de kamer gebouwd is, het vriendelijke personeel, het feit dat je achteraf jezelf terug kunt kijken en dat er vooraf al een wachtruimte is die vol vette spellen staat. The Dome is wat prijzig, maar dit dan ook helemaal waard!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 december 2019 Tessa Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Geweldig! Wat is deze kamer eng! Het verhaal zit goed in elkaar en de sfeer is omzettend goed! Zo mooi gedaan allemaal en echt heel gaaf. De puzzels waren niet heel moeilijk en eigenlijk ben je vaak met 1 ding tegelijk bezig. Dat was het enige min puntje, want verder is deze kamer top! Behoort zeker bij de top escape rooms en wij hebben al een aantal geweldige escapes gedaan.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 augustus 2019 Flora Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Geweldig! Goede details die je verder in het spel nodig hebt! Geweldig thema (de meisjeskamer) kamer en attributen top in thema

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
31 maart 2019 Castricum Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

We hebben the Dome gespeeld met vier man. Wat ons betreft een fijn aantal voor deze kamer. We waren enorm onder de indruk. Niet vergelijkbaar met andere escape rooms. We werden continu verrast. Op het einde was er een kleine technische storing, maar had verder weinig invloed en deed weinig af aan ons plezier. Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Neutraal
26 januari 2019 Charlotte Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

We hebben ook de meisjeskamer gespeeld met z’n vieren. We vonden de kamer heel leuk. De sfeer was heel goed neergezet en we werden goed meegenomen in het verhaal. Het enige wat we jammer vonden was dat de puzzels erg lineair waren. De puzzels waren niet heel ingewikkeld. Wel genoeg variatie in soorten puzzels. Doordat het veel op volgorde was, zou ik de kamer niet met meer dan 4 spelers doen. Echt wel een aanrader, maar vergeet ook zeker the Dome!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
26 januari 2019 Charlotte Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Na de meisjeskamer vorig jaar nu The Dome gespeeld, wat is dit vet!
Een geheel andere beleving als de traditionele escaperooms maar wat mooi en goed opgezet. Wij hadden net niet het record maar toch 11:11 min. over.
Je wordt wat in verwarring gebracht en de variatie in de puzzels is goed aanwezig.
Wij vinden 6 personen ideaal omdat dan ieders kwaliteiten in de diverse opdrachten optimaal benut kan worden, in deze escaperoom verveel je je geen moment, wel belangrijk om het verhaal te begrijpen dat geeft je een voordeel.
Ook de meisjeskamer vonden wij erg goed, kortom de escaperooms in Bunschoten zijn zeer zeker de moeite waard en voor de escaperoom verslaafden een must.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
12 januari 2019 Ferry Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

The Dome is spannend en een beleving. Het verhaal zou wel wat beter verteld kunnen worden van tevoren, want we begrepen niet echt waar het over ging. Maar de beleving is gewoon heel leuk, een uur lang gebeurt er van alles.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Neutraal
5 januari 2019 Lisa Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Teamwork is van begin tot eind vereist voor een succesvol verloop. Anders dan bij andere escaperooms krijg je hier allemaal alles mee omdat je alles met zijn allen doet. Wij waren met 4 personen en dat vonden wij een perfect aantal. In de Dome is echt alles tot in de puntjes uitgewerkt in alle ruimtes waar je komt. Je verbaast je keer op keer weer over de enorme hoeveelheid werk die hierin is gaan zitten. En hoe krijg je het allemaal bedacht en dan ook nog gerealiseerd? Echt superknap gedaan.
Bunschoten, bedankt voor de vele minuten vol adrenaline, enthousiasme, verbazing, teamwork, puzzelplezier, spanning, en voor het uiteindelijke behalen van onze escape!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 november 2018 Evelien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

De Dome is tegelijkertijd geweldig en teleurstellend. Geweldig qua beleving, techniek, verrassingseffecten en het ontbreken van sloten, teleurstellend vooral doordat maar één puzzel/spel tegelijkertijd gespeeld kan worden, door telkens 1 tot 3 personen en de rest er wat onthand bij staat. Ook waren niet alle puzzels even sterk. Zoek je een bijzondere ervaring, ga hier dan heen, wil je spannende puzzels, zoek die dan ergens anders.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
10 november 2018 Marieke  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

The Dome is een fantastische ervaring van het hoogste niveau. De makers hebben de lat voor Escape Rooms duidelijk hoger willen leggen en zijn daarin geslaagd, dit moet je gewoonweg gespeeld hebben. Het is een avontuur waar je het nog lang over gaat hebben. De eerste reactie van ons toen we buitenkwamen; hoe kun je dit in hemelsnaam niet supertof vinden? De negatieve recensies vind ik dan ook onbegrijpelijk, dit is een beleving waar de meeste Escape Rooms simpelweg nooit aan kunnen tippen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 november 2018 Stefan Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
3

Ontzettende teleurstelling. Na 20 min al gedemotiveerd door technische fouten (tijd en beleving kwijt). Na herhaaldelijk last te hebben gehad van de techniek wat extra tijd gekregen, maar door gebrek aan communicatie richting ons was onduidelijk of de techniek of wijzelf iets verkeerd deden. De laatste 20 min verspeeld omdat we iets niet hebben meegepakt (klopt, onze fout), hier na 20 min nog geen hint voor gekregen waarna de tijd op was.
Medewerker gaf aan alleen te moeten letten op 3 kamers waardoor hij ook niet alles kon zien (collega’s druk met nieuwe bezoekers of op toilet). Schandalig, voor 159 euro mogen we toch zeker wel een uur begeleiding verwachten.
Zo enthousiast als we waren over de andere kamers daar, vooral door de begeleiding en de enthousiaste medewerkers, zo teleurstellend was dit. Technische fouten waren bekend, compenseer dit dan met goede begeleiding om ons alsnog een beleving te laten hebben. Gemiste kans en verspilling van ons geld

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Goed Service: Slecht
7 oktober 2018 Marloes en Evelien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Deze escape is het begin van een nieuwe generatie escape rooms. Vergeet de puzzels die je in je eentje kan oplossen op papier om een code te krijgen voor een slotje. In deze escape gaat het om samenwerking in een omgeving die je desoriënteert en mind fuck trucjes uithaalt. Doordat de escape psychologische testen als thema heeft, is de rode draad soms wat lastiger te volgen, maar als je daar doorheen weet te prikken, goed te doen. De escape zit vol met verrassende elementen van hoge kwaliteit. Maw: next level escape room.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 september 2018 alex  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

Wat een gave manier om te spelen met verwachtingen.
De Meisjeskamer was een goed uitgewerkte, mooie aangeklede, spannende kamer binnen het bekende format.
De Dome is echt iets nieuws, en we vonden het fantastisch! Wat een goed idee, en wat een toffe ervaring!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
5 september 2018 Marcel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

Wat geweldig! Vorige x meisjeskamer, nu Lab & Dome. Beiden superleuk, Dome is écht 3.0
Ontvangst en gastvrijheid; dikke vette 10!!!
Aanrader, dat Bunschoten

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 augustus 2018 Daan  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

The Dome: een escaperoom anders dan normaal. Prachtig vormgegeven, je valt van de ene verbazing in de andere. Op een aantal punten wordt je behendigheid op de proef gesteld en dat is misschien niet wat je gewend bent in een escaperoom, maar wel heel leuk! We werden weer vriendelijk geholpen in Bunschoten! Aanrader!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 augustus 2018 Leontine Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

Echt een hele goede kamer, alleen het verhaal is onduidelijk en misschien wel niet relevant. Dat is het enige minpunt.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
12 augustus 2018 Thomas Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

De nieuwste beleving “The Dome” werd bij ons geïntroduceerd als een escape room die anders is dan anderen. Geen woord van gelogen. The Dome bevat een leuke afwisseling tussen fysieke opdrachten en puzzels. De meeste puzzels zijn niet lastig, maar er zat wel een enkele hersenkraker in, voor de hardcore puzzelaars is deze kamer daarom misschien iets minder interessant. Het verhaal van The Dome is matig en redelijk afwezig, maar dit viel tijdens de bezigheid amper op door de overload aan prikkels die deze room bevat. Desondanks is de kamer zeer de moeite waard, al is het maar door de constante staat van verbazing waar je in verkeert tijdens het verloop.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
25 juli 2018 Luuk Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
7

De verwachtingen lagen erg hoog voor deze ER (meisjeskamer), maar die zijn niet echt waargemaakt. Het was erg druk, waardoor de begeleider geen idee had waar we mee bezig waren en daardoor hints gaf die averechts/ verwarrend werkten of waar we zelf al achter waren. De kamer is niet echt horror, maar wel donker. Als de verwachtingen zo hoog liggen, is het wellicht moeilijk om het waar te maken, maar zorg in ieder geval dat er voldoende personeel is om de groep enigszins te kunnen begeleiden op het juiste moment en met kloppende hints. Zo voel je je als groep serieus genomen, dat is voor mij het belangrijkst.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
20 juli 2018 Marieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

Nadat we vorig jaar zowel de meisjeskamer als de laboratoriumkamer hadden gespeeld waren we vandaag eindelijk aan de beurt om The Dome te ervaren. En dat is het juiste woord, ervaren. Het is anders dan een “normale” escape room. Maar man man man wat hebben we genoten. Zoals je van deze locatie mag verwachten ziet alles er echt top uit. Daarnaast heeft The Dome heeft niet alleen maar puzzels maar ook een aantal echte behendigheidsopdrachten die in teamverband moeten worden opgelost/uitgevoerd….. uiteindelijk is het nog even pittig puzzelen alvorens echt te kunnen ontsnappen…maar het lukte ons met 21 seconden op de klok…. Ik ben van mening dat dit echt een room is die bovenaan de to do lijstjes mag komen..

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Goed
14 juli 2018 eelco Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

We hebben er lang op moeten wachten….en ja dan zijn de verwachtingen hoog. Maar al die negatieve reacties zijn mijn inziens niet (volledig)terecht. Wat een techniek, wat een afwerking, wat een mind fucks….geweldig! Het verhaal is wat complex en een spel is zowat niet te doen maar zoals ze zelf zeggen gaan ze hier wat aan doen. Het is echt een vette kamer. Zeker niet goedkoop maar zeker wel een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
13 juli 2018 Mark Vink Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
2

Net The Dome mogen ervaren. Dit was iets waar wij lang naar uit hebben gekeken, omdat je na >50 escaperooms toch wat kritischer wordt in welke je nog wilt spelen en wat aan je verwachtingen voldoet. Onze verwachting van The Dome was zeer hoog omdat we lang hebben mogen wachten voor deze open ging en de forse prijs die voor deze kamer gevraagd wordt. Maar helaas bleek deze Escaperoom echt een desillusie, wat teleurstellend zeg. Rare “spelletjes” welke onbegrijpbaar en daardoor onspeelbaar waren, veel tijdverlies door onnodige ophoudingen in het spel en achteraf blijkt dat we ook de hele verhaallijn hebben gemist. Hierdoor zeer veel frustratie in het spel en gewoon geen leuke beleving, in tegenstelling tot de 2 andere kamers die voor ons nog steeds hoog op de ranglijst staan. Hierdoor wilden wij niet eens onze beleving op de camera’s terug kijken.
The Dome is mislukt en gewoon zonde van het geld, erg jammer

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Goed
24 juni 2018 Linda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
2

We hebben The Dome gespeeld (geprobeerd), die net is geopend.
Verschrikkelijke escaperoom is het, geen logica, spellen die niet werken, gamemaster die niet op let of niet weet wat die moet doen. Kregen ook een vage uitleg over spellen dat deze ook niet hoorde te werken..??? Ja zo lust ik er nog wel 1. Hopelijk sluiten ze deze kamer, zorgen voor een goede storyline en goed werkende games, anders zie ik geen kans van slagen. Jammer van mijn tijd, geld en moeite om hier een doel te halen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Slecht
16 juni 2018 Esmee Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
7

The Dome is onlangs geopend, naast de andere 2 rooms hier. Om met de deur in huis te vallen: The Dome kan uitgroeien tot een van de beste escaperooms ter wereld. In dit vroege stadium ging er nog teveel fout. Het personeel is niet ingericht op 3 kamers, waardoor we laat startten. Na afloop – na lang wachten – was er geen personeel te zien, uiteindelijk hebben we de foto en de evaluatie geskipt. De kamer is briljant, volledig digitaal aangestuurd, echt next-level, met nog een enkel technisch foutje. Op 2/3 kwamen we vast te zitten in een heel taaie puzzel, die we begonnen met een foute aanname. Waar je in een escaperoom nog wel eens hulp krijgt vanuit de regie met een hint, liepen we hier vast tot aan het einde – waardoor we uiteindelijk van alles mistten, (onze begeleidster wist overigens ‘ook niet precies’ hoe de puzzel moest worden opgelost). Een dubbel gevoel: potentieel de beste escaperoom die we ooit hebben gezien, nog nooit met zo’n down-gevoel afgedropen. Jammer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Niet zo goed
9 juni 2018 Ron Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
3

The Dome had bij mij zeer hoge verwachtingen. Tot mijn spijt heeft deze kamer de verwachtingen bij lange na niet gehaald.

De aankleding, gebruikte materiaal en decor is professioneel, goed gebruikt en mooi in elkaar gehad.

Het gebruik van bepaald materiaal in de kamer is verreweg van logisch en passend. De behendigheidsachtige spellen hebben de overhand en dit is niet iets wat ik zoek in een escape room.

Ik heb ook niet ervaren dat we ergens aan moesten ontkomen of ontsnappen. Het verhaal komt, mijns inziens, totaal niet overeen met de zo gehypte trailer en is ook niet doorgevoerd gedurende het spel. Eerlijk gezegd was de logica zeer ver te zoeken.

De prijs die voor deze escape room gevraagd wordt, vind ik bijzonder hoog. Belachelijk zelfs. Na het spelen van 30+ kamers kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik kamers gespeeld heb die ik toffer, mooier, leuker, meer ‘state of the art’ en ‘ground breaking’ vind dan The Dome.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Niet zo goed Service: Neutraal
8 juni 2018 Sandra Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

We hebben nu de meisjeskamer gedaan, daarvoor de laboratoriumkamer. Beide kamers zijn de moeite waard. De laboratoriumkamer is goed te doen voor beginners. De meisjeskamer is moeilijker en hebben we niet gehaald. Maar het verhaal, de puzzels en kamer zijn fantastisch! Spannend en leuke special effects. Na afloop kan je jezelf terug zien, erg leuk. De entree van de escape room is ook super met allemaal retro games en zelfbediening voor drankjes en eten. Heel gastvrij en warm welkom. Vooral heen gaan!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 maart 2018 Ingrid Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Fantastische kamer, goed verhaal, spannende effecten en leuke puzzels!
Binnen de tijd gehaald en de meisjeskamer was wat mij betreft ook goed te doen!
Voor de meisjeskamer hebben wij ook de laboratoriumkamer gedaan.
Die was in mijn optiek wat minder, maar zeker een toffe beginners kamer met genoeg uitdaging voor de gevorderde speler.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
18 maart 2018 Annemiek Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

Wat geweldig. Na al wat ervaring wilden we toch die NR1 een keer spelen. Geen hoge verwachtingen omdat deze al wat ouder is. Maar het was geweldig en met ontzettend veel uitdagingen en verrassingen. Gelachen en geschrokken, echt geniaal in elkaar gezet. Ga zo door, wij kijken heel erg uit naar de opening van The Dome! Want dan komen we zeker spelen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 februari 2018 edw Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

De Meisjeskamer was één van de leukste, lastigste en bijzondere kamers die we hebben gedaan. De kamer was apart en soms heel, heel lastig. Uiteraard kan ik in deze review niet veel verklappen maar geloof me als ik zeg dat De Meisjeskamer er één is die je niet snel weer zult zien. De puzzels, techniek effecten en de room zelf was uitzonderlijk, mooi en uniek. Ons team beet dan ook zin tanden stuk op deze kamer. We hebben het net niet gehaald. Maar met de eindstreep inzicht vonden we het helemaal niet erg, we hebben alles van de kamer gedaan en gezien. En dat was een bijzondere ervaring.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 januari 2018 #Team5some Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Afgelopen zaterdag beide kamers gedaan en nu pas een recensie van mij. Waarom? De indruk die deze locatie achter liet moest eerst verwerkend worden. Na al wat diverse kamers gedaan te hebben werd het tijd om DE kamer van Nederland te gaan doen. Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen. De “wachtkamer” brengt je lekker in een relax mode. Zoiets heb ik nog nergens gezien. Onze eerste kamer was het laboratorium. Zonder iets te verklappen over de kamer staat deze nu al op nummer 2 bij ons. Na eventjes uit gerust te hebben en de moed bij elkaar geraapt gingen we DE meisjeskamer in. WAUW. Wat zat deze kamer goed in elkaar. De puzzels, het verhaal, het decor, echt alles klopte. Na afloop van elke kamer konden we nog een korte samenvatting kijken van ons avontuur wat een fijne aanvulling was. We zijn blij dat we voor deze locatie een uur in de auto hebben gezeten. Kortom, Dit is voor ons DE locatie voor degene die een echte escape room ervaring willen meemaken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 januari 2018 Gert-jan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Ontzettend sfeervol, aandacht voor detail en beleving. Veel schrikmomenten. Pittige, maar altijd logische puzzels. Geweldig dat er de mogelijkheid is om terug te kijken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 december 2017 Marieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Een paar maanden geleden al met veel plezier uit de laboratoriumkamer ontsnapt en vandaag was de meisjeskamer aan de beurt. Wederom werden onze verwachtingen ruim overtroffen. Leuke gevatte en afwisselende puzzels in prachtige decors. Absolute aanrader en we kunnen niet wachten tot The Dome geopend zal gaan worden.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 november 2017 Linda Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Beide kamers gespeeld. In allebei wordt je helemaal meegenomen in het verhaal. Al veel kamers gespeeld, maar in deze zaten weer hele nieuwe puzzels. Kamers waren allebei top! De beste kamers welke we tot nu toe hebben gespeeld en dat zijn er al 17….

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
19 november 2017 Ellen Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

De lobby is al heel leuk, hier kun je je echt vermaken. Vervolgens is de kamer ontzettend goed, maar ook erg eng. Stalen zenuwen zijn dus nodig. Special effects nooit eerder ergens zo goed gezien. Kamer zit erg logisch in elkaar en e krijgt echt waar voor je geld!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend
13 augustus 2017 Jorien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

De Meisjeskamer was erg leuk, met goede en gevarieerde puzzels en zelfs best wel creepy. Sfeer zat er goed in, vooral het laatste stuk! Locatie was ook erg goed, het ligt wat achteraf dus napraten in de kroeg kan niet zo snel. Maar daar hebben ze iets op bedacht: op de locatie hebben ze een bar(retje) en een kleine arcade met zowel bordspellen, videospellen (4 consoles!) als tafelspellen (airhockey bijv.). Achteraf terugkijken is een leuke toevoeging. Ontsnapt met 11.36 minuten over!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
30 juni 2017 Maaike Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

De laboratorium kamer gespeeld.
Allereerst is de wachtruimte heel fijn, je kan je goed vermaken wanneer je met een grote groep bent en je om en om naar binnen gaat. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk.

Ik had hoge verwachtingen van deze kamer. De kamer was heel spannend, wat het heel leuk maakt. De effecten en reacties op bepaalde handelingen zijn gaaf en origineel. Het verhaal zit goed in elkaar en daar bevind je je echt in.
Minpunt vond ik wel dat de puzzels en raadsels redelijk makkelijk waren, wat mij betreft had dat moeilijker gemogen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Niet zo goed Service: Uitstekend
1 mei 2017 Mariët Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Gaafste escape room tot nu toe! Alle puzzels waren zo goed bedacht en op elkaar afgestemd. Daarbij werd de spanning extreem hoog opgebouwd. leuk voor de dames onder ons 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 april 2017 Stephan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Gister voor mijn verjaardag zijn we terugkomen naar Bunschoten voor de “meisjeskamer”. Deze keer met 6 personen. Natuurlijk was de begeleiding weer super vriendelijk en de “wachtruimte” op en top.
Toen mochten we de kamer in. Natuurlijk super gespannen omdat we de “laboratorium” eerder gespeeld hebben. Ik kan niets verklappen, maar de kamer is super aangekleed. Overal is aan gedacht en de puzzels zijn weer echt goed. Out of de box denken en teamwork staan centraal. Vooral teamwork! Dit heeft ons bij een puzzel genekt en zijn we daar 23min mee bezig geweest. Daarom de kamer ook net niet gered. Ondanks dat heb ik genoten van alles.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 april 2017 nicole Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
7

We hebben beide kamers gedaan, eerst de meisjeskamer en daarna de laboratoriumkamer (helaas dus de verkeerde volgorde).
Als je van een grote dosis spanning houdt, dan zijn deze kamers echt iets voor jou. Maar ben je vooral van het puzzelen en niet zo van de spanning, dan is het misschien niet zo geschikt. Dat was voor ons wel wat het geval, dus vandaar niet een perse hoge beoordeling.
Ik vond sommige elementen overbodig en langdradig. De puzzels wel leuk en innovatief. Uiteraard wel 2x ontsnapt!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
9 april 2017 Janet Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Het begint al met de toegang. Bij de deur kom je al meteen in de stemming. De lounge is geweldig en geeft een huiselijke sfeer. Hostess was erg vriendelijk.
Daarna de kamer in (laboratoriumkamer)… De kamer is perfect aangekleed, puzzels waar je niet zomaar aan denkt en details waar je U tegen zegt. Natuurlijk zijn we ons om de effecten het apelazarus geschrokken, maar wat hebben we gelachen. Met nog maar 6 seconden op de klok is het ons dan toch gelukt. Trots gingen we op de foto.
Daarna de beelden terugkijken. Dit is echt een toevoeging op de algemene beleving. We kunnen niet wachten tot onze boeking voor de Meisjeskamer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 februari 2017 nicole Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

De Meisjeskamer:
Vandaag, na de Laboratoriumkamer gedaan te hebben, ook maar de Meisjeskamer gedaan. Minder cijfersloten en meer uitdagende ‘puzzels’, wat het erg leuk maakt! Er zit een goed verhaal in en qua effecten is hij ook heel goed. Het is wel handig om de Laboratoriumkamer eerst gedaan te hebben, i.v.m. de moeilijkheid van de Meisjeskamer. We zijn uit de kamer ontsnapt met nog 2:56 over (en nog meer adrenaline dan bij de Laboratoriumkamer, o.a. door de spannende/goede effecten). Ook een echte aanrader dus.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 februari 2017 Daniëlla Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

Helaas was er een onderdeel van een puzzel stuk, mede hierdoor verloren we veel tijd aan de puzzel.
Verder zat de kamer goed in elkaar, alleen doordat het vaak (te) donker was, ontgingen er soms details.
Genoeg variatie en een top decor, zeer goed gedaan.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
7 december 2016 OJ Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Geweldige escaperoom met spannende effecten, fijne, logische puzzels en wat elementen die je lekker op het verkeerde been zetten. Ik heb inmiddels 8 escaperooms gedaan en deze staat bij mij nog steeds op nummer 1. Deze hoort wat mij betreft daarom ook absoluut in jullie top 10 thuis, vandaar nu alsnog mijn review.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 december 2016 Claire Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

De meisjeskamer met 7 collega’s gespeeld, deels ervaren deels onervaren escape room spelers.
Was een zeer goed uitgewerkt thema, zeer originele puzzels. Iedereen is bezig, niemand staat er alleen maar bij te kijken. De videobeelden achteraf ook een leuke toevoeging.
Na inmiddels nu 9 kamers te hebben gespeeld blijft deze mijn favoriet!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 november 2016 Jessica Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
10

Geweldig!
Ontvangst in uitstekend, in de lobby meer dan genoeg spellen om je te vermaken en een selfservice bar waar je jezelf kan voorzien van een hapje of drankje.
De kamer zelf is de beste die ik tot nu toe gedaan heb, vind hem beter dan de nummer 1 van Nederland: The Freakshow. De sfeer is beklemmend door de goede soundtrack, smoezelige ruimte en goed geplaatste schrikmomenten. De puzzels zijn uitdagend, zeker niet te moeilijk maar het zijn er veel waardoor je echt niet teveel tijd kan verdoen bij 1 puzzel. Helaas kwamen we 2 minuten te kort om te escapen maar toch hadden we een zeer voldaan gevoel, omdat we zo veel gezien en gedaan hebben.
Achteraf met een drankje jouw escape terugkijken maakt de belevenis helemaal af! TOP!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
24 juli 2016 Niels Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Een aantal weken geleden hebben we met dezelfde 2 groepen de andere kamer gespeeld. Dat was zo leuk dat we snel terug wilden komen om van kamer te ruilen en opnieuw proberen uit te breken. Dat lukte één team, dit keer in de Laboriatoriumkamer. Deze is ook iets makkelijker dan de Meisjeskamer en dus een aanrader als je dit voor het eerst doet. Absoluut een goede locatie, fijn aardig personeel, superleuke wachtruimte met allerlei spelletjes om je bezig te houden. De kamers zijn verder super aangekleed, voorzien van goede raadsels en dingen die je aan het denken zetten. Ook zit er meer dan voldoende verrassing en spanning in. Wij zijn nu bevangen door het Escape-room virus ;-).

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 juli 2016 Dennis Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

De meisjeskamer: de escape room met de beste sfeer tot nu toe…Alles klopte (het verhaal, geluid, logische puzzels etc) We werden helemaal in het verhaal gezogen. En erg leuk om je daarna terug te zien in actie 🙂 De puzzels waren af en toe best pittig (en jammer dat we één puzzel niet konden lezen, waardoor we veel kostbare tijd verloren). Kortom, dikke aanrader als je op zoek bent naar een spannende escape room!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
3 juli 2016 Stefan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Wij hebben nu ruim een half jaar later de meisjeskamer ook voltooid. De ontvangstkamer is gezellig en ingericht met spellen. Na een warm ontvangst krijg je een introductie van de kamer en als je dan eenmaal in de kamer staat, zit je er ook meteen in. De puzzels volgen elkaar goed op en passen ook goed in de setting. Het ziet er allemaal geweldig uit en na de ervaring heb je ook wel even nodig om bij te komen. Leuk is dan ook dat we nog even na mochten kijken naar wat we gedaan hadden. We hebben een paar kamers om mee te vergelijken, maar dit is echt precies wat wij ons voorstellen bij een goede escape-room.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
19 juni 2016 Guus Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Wow, met collega’s de 2 kamers tegelijk gedaan. Wat een ervaring. Ontvangst was zeer prettig en de kamers prachtig. Overtrof onze verwachtingen. Er zat voldoende spanning en diepgang in de raadsels. De raadsels zijn zeer afwisselend. Van instinkers tot echte doordenkers. Ook met 6 (max) in de kamer is er meer dan voldoende te doen voor iedereen. Ook moet er echt worden samengewerkt. We hebben beide kamers niet gered binnen de tijd en gaan dus snel nog een keer om de “andere” kamer te doen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 juni 2016 Dennis Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Wij hebben met een team van 5 De Meisjeskamer gedaan. Waanzinnig! Horror en best moeilijk. We zijn helaas niet ontsnapt maar dat maakt de pret er niet minder om. Ook de ontvangst en het achteraf terugkijken van de video, die tijdens dat uur gemaakt is, is super. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 april 2016 Astrid van der Leeden Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

We hebben de Meisjeskamer bezocht en dat is de beste escaperoom die we hebben bezocht tot nu toe. Absolute aanrader. De sfeer en de kamer zijn top. Er zitten wat schrikmomenten in, maar het is niet TE eng. Denk ook dat de leeftijdsgrens op zich prima naar 16 jaar zou kunnen. Het achteraf terugkijken van hoe je het gespeeld hebt is ook erg leuk, zouden meer escaperooms moeten doen. Erg benieuwd ook naar de nieuwe kamer waar ze mee bezig zijn, dan gaan we zeker terug!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 maart 2016 Pim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

De eerste escape room die ik heb gedaan was de Laboratoriumkamer, wat een geweldige ervaring was! De opdrachten waren ontzettend divers en uitdagend om te doen. Ook de achtergrondmuziek zorgde voor een spannende, competitieve en goede sfeer.. helaas zijn we niet ontsnapt. Uit enthousiasme heb ik een korte periode erna de Meisjeskamer gedaan met andere vrienden. Helemaal waanzinnig! Geweldig creatieve opdrachten, ook erg moeilijk, heerlijk eng muziekje op de achtergrond en leuke effecten. Ook hier uiteindelijk niet ontsnapt, maar dat maakte het plezier er niet minder om. Beiden kamers zijn absoluut een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 december 2015 Fenja Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

In 1 woord werelds!!!!! Wat een ervaring. Spanning tot de top! Ongelooflijk echt neergezet. Alsof je in een horrorfilm speelt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 november 2015 Tom Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Deze kamer stond natuurlijk al een tijdje op ons verlanglijstje. de oudste van Nederland.
de wachtruimte was al gezellig, en ook de sfeer van de kamer was exact wat wij verwacht hadden.
er was veel aandacht besteed aan de afwerking en daardoor een hele positieve ervaring.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
10 oktober 2015 Sebas 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Spannende escaperoom met een aantal lastige puzzels erbij. Goeie extra/speciale effecten erbij om het verhaal extra diepgang te geven. Enthousiaste en aardige crew.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
29 september 2015 Kim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

We hebben met vijf mensen de Meisjeskamer gedaan en voor een aantal van ons was het de eerste keer dat een escape room werd gedaan. Kortom we wisten niet goed wat we konden verwachten, maar echt waar: een erg leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is! Veel dynamiek en interactie in de kamer en tevens een leuke ontvangst en gave setting.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 september 2015 Bram Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
9

Gisteren de meisjeskamer gespeeld. De spannendste escape room tot nu toe die ik ooit gespeeld heb. Heb er nu zo’n 10 gedaan. Een aantal schrikmomentjes. Net alsof je in en film zit! Veel originele puzzels en technieken, niet heel veel sloten. We hadden nog minder dan 2 minuten over toen we eruit kwamen. Wat was dat zweten! Kortom: een escape room die je eigenlijk gespeeld moet hebben!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 september 2015 Anne Jan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

De verwachtingen waren hooggespannen rondom de escape room in Bunschoten: de eerste in Nl, iedereen spreekt vol enthousiasme en een beetje eerbied over deze kamers. Ook de scores op Tripadvisor liegen er niet om. Wij gingen 6 man sterk ‘head-on’ voor beide kamers.
Wij startten met de Laboratoriumkamer. Na een introfilmpje werden we de kamer ingelaten en opgesloten. Veel aandacht voor sfeer door geluid, licht en muziek. Ik werd er een aantal keren jumpy en twitchy van. 6 man is wel wat veel in deze kamer: een aantal keren was er onvoldoende te doen voor iedereen. Doordat er een aantal dingen niet goed gingen in de voorbereiding van de ruimte liepen we op 2 puzzels vast. Uiteindelijk sleepten de hints ons erdoor maar daardoor waren we een paar minuten verwijderd van de 60 minuten toen we ontsnapten. Gave kamer, best al wel creepy, leuke en afwisselende puzzels.

Toen even op adem komen. Wat leuk is in Bunschoten is dat de ‘wachtruimte’ een groet gamerroom is waar je spelletjes kunt spelen, gamen, poolen etc. Ook is er een barretje met self service zodat je ook je natje en je droogje hebt. Goed verzorgd!

Daarna de Meisjeskamer. Ook goed introfilmpje waardoor ik al met pijn in mijn buik de kamer betrad. De sfeer is meteen gezet en je weet dat het naargeestig gaat worden. Ik zal over deze escape room niet teveel vertellen omdat ik hem voor niemand wil spoilen…maar hij is wreed briljant!! De sfeer is beklemmend, de aankleding klopt overal, er is weer zeer goed gebruik gemaakt van licht, geluid en beeld. Je stapt simpelweg een film binnen waar je, soms helaas, de hoofdrol in speelt. Er wordt een minimum aantal van 5 spelers aangeraden en dat klopt helemaal. Met 6 had iedereen zijn handen vol en met 4 was het echt heel erg pittig geweest. Sommige puzzels moet je echt met meerdere mensen doen dus het samenwerkingselement wordt goed uitgenut in deze room. Wij vielen in deze room van de ene (nare) verrassing in de andere en de schrikmomenten waren alom present. Het enige jammere is dat er een hint zit die je moet onthouden aan het begin van het spel om later te kunnen gebruiken. Doe je dat niet dan loop je, kostbare, minuten vast en moet je wel erg lang wachten voordat je verder kunt. Desalniettemin is dit kamer nummer 1 voor ons: je moet tegen spanning en wat horror elementen kunnen maar als je ooit 1 escape room in je leven gaat doen, moet het deze zijn!

De volgorde van de kamers raad ik aan op deze wijze te doen. De tweede kamer is echt moeilijker en spectaculairder, andersom denk ik dat de Laboratoriumkamer wat in het niet valt bij de Meisjeskamer. Als ‘cherry on the cake’ kun je achteraf de filmpjes bekijken hoe jij en je team deze escape room hebben gedaan aan de hand van de surveillance beelden. Veel fast forward naar de schrikmomenten: hilarisch om achteraf te kunnen zien hoe iedereen reageert op schrik!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 augustus 2015 Margriet Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Zowel de laboratoriumkamer als de meisjeskamer gespeeld. De laboratoriumkamer is al heel goed, maar de meisjeskamer is waanzinnig. Net alsof je in een film zit. Een aanrader voor alle escape room fanatiekelingen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
1 augustus 2015 Lieke Klinkenberg Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Of Bunschoten daadwerkelijk de eerste escape room van Nederland was daar is veel discussie over, maar dat ze behoren tot een van de besten van Nederland, daar is iedereen het wel over eens. Na hun uitstekende debuut met de Laboratoriumkamer werden zij met hun next-gen kamer “De Meisjeskamer” wederom tweede in de verkiezing van Escape Room van het Jaar. De Meisjeskamer is een ware ode aan het horrorgenre en een absoluut pareltje in de Nederlandse escape room scene. Daarnaast zijn zij voor zover ik weet uniek met het concept dat je na afloop je kunsten op beeld terug kan kijken. Een hele leuke extra feature!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 mei 2015 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Wij hebben de laboratorium kamer gedaan en het was spannend!!! Ik voelde mezelf net een gillende keukenmeid. De effecten en puzzels zijn echt gaaf om te doen. Helaas liep er 1 puzzel niet goed bij ons waardoor we aardig wat tijd verloren hadden. Uiteindelijk toch nog ontsnapt. Het is super om jezelf te zien op de video en de gameroom is ook gezellig dus een half uurtje eerder komen voor een potje airhockey is zeker een mogelijkheid.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 februari 2015 Manita Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest