Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Bunschoten

Haarbrug-Noord, Nijverheidsweg 5, 3751 LP Bunschoten-Spakenburg, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Bunschoten

Escape room De Meisjeskamer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 18
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 50%

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld! Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende avontuur!

Je krijgt 60 minuten om uit deze kamer te ontsnappen. De Meisjeskamer is geschikt vanaf 18 jaar en ouder. Onder de 18 kun je helaas niet meedoen aan dit spel. Je speelt dit spel met minimaal 4 en maximaal 6 personen tegelijk. Bij grotere groepen speelt de andere helft van de groep in De Laboratoriumkamer. Als je op dinsdag, woensdag of donderdag speelt betaal je minder: € 119 per team. Op vrijdag en in het weekend is dit € 129 per team. Zorg ervoor dat je 15 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent. De moeilijkheidsgraad is hard dus dit spel is zeker een uitdaging. Een leuk extraatje bij dit spel is dat je na afloop op video de hoogtepunten van jouw spel kunt zien. Op die manier blik je terug op een spannend spel met een grote adrenalinefactor. Het ontsnappingspercentage is maar 50% dus veel succes!

 

Escape room De laboratoriumkamer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 60%

Wat zorgt er voor dat onbehaaglijke gevoel als je de kamer binnenstapt? Speelt je gevoel een spel of is er toch meer aan de hand? Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden en te ontsnappen uit de mysterieuze kamer?

Deze kamer is de eerste real life escape room van de Benelux en al vele teams hebben dit spel gespeeld. Het licht en geluid in deze escape room creëert een spannende sfeer. Jij en je team krijgen in deze kamer 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Zal dit je gaan lukken?

De Laboratoriumkamer is geschikt vanaf 16 jaar en ouder. Onder de 16 jaar kun je helaas niet meedoen aan dit spel. Je speelt met minimaal 3 en maximaal 6 personen tegelijk dit spel. Bij grotere groepen speelt de andere helft van de groep in De Meisjeskamer. De prijs hangt af van de dag waarop je komt. Van dinsdag t/m donderdag betaal je de vaste prijs van € 89 per team. Op vrijdag en in het weekend betaal je € 99 per team. Zorg ervoor dat je 15 minuten voor aanvangstijd aanwezig bent. De moeilijkheidsgraad is average dus het spel is niet al te moeilijk. Een leuk extraatje bij dit spel is dat je na afloop op video de hoogtepunten van jouw spel kunt zien. Op die manier blik je terug op een spannend spel met een grote adrenalinefactor. Het ontsnappingspercentage is 60% dus veel succes!

Escape Room Bunschoten video

Informatie over Escape Room Bunschoten

Deze escape room was de allereerste escape room van de Benelux. Om die reden was Escape Room Bunschoten o.a. te zien bij DWDD en BNN. De reviews van deze escape room zijn enkel positief. Zo heeft Escape Room Bunschoten op Tripadvisor de hoogste waardering en een 9,8 gemiddeld van 880 Facebook beoordelingen. Escape room-expert en bedenker van Prison Escape Rik Stapelbroek omschrijft Escape Room Bunschoten als: “…één van de vetste dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan!”. In de vele reviews
wordt de ‘wachtkamer’ waarin teams wachten tot de kamers vrij zijn vaak geprezen. Ook het personeel krijgt veel complimenten.

Escape Room Bunschoten is te vinden aan de Nijverheidsweg 5b in Bunschoten. Ze zijn 6 dagen per week geopend van 10:00 – 23:00 uur (maandag gesloten). Er zijn twee kamers beschikbaar: De Laboratoriumkamer en De Meisjeskamer. De kamers zijn beide erg mysterieus en kunnen eng zijn. Daarom is de minimumleeftijd voor De Laboratoriumkamer 16 jaar en voor De Meisjeskamer 18 jaar. Wil je met een groep groter dan 12 personen het spel komen spelen? Dan is het nodig om 3 tijdsloten te reserveren. De wachtende groepen kunnen zich vermaken in de ‘wachtruimte’ met o.a. games, poolen en airhockey.
Deze escape room staat op het lijstje van elk escape room-fan dus ga voor een ervaring om nooit te vergeten!

Locatie op de kaartEscape Room Bunschoten

Haarbrug-Noord, Nijverheidsweg 5, 3751 LP Bunschoten-Spakenburg, Nederland

Escape Room Bunschoten Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Bunschoten? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

10

We hebben nu de meisjeskamer gedaan, daarvoor de laboratoriumkamer. Beide kamers zijn de moeite waard. De laboratoriumkamer is goed te doen voor beginners. De meisjeskamer is moeilijker en hebben we niet gehaald. Maar het verhaal, de puzzels en kamer zijn fantastisch! Spannend en leuke special effects. Na afloop kan je jezelf terug zien, erg leuk. De entree van de escape room is ook super met allemaal retro games en zelfbediening voor drankjes en eten. Heel gastvrij en warm welkom. Vooral heen gaan!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 maart Ingrid Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Fantastische kamer, goed verhaal, spannende effecten en leuke puzzels!
Binnen de tijd gehaald en de meisjeskamer was wat mij betreft ook goed te doen!
Voor de meisjeskamer hebben wij ook de laboratoriumkamer gedaan.
Die was in mijn optiek wat minder, maar zeker een toffe beginners kamer met genoeg uitdaging voor de gevorderde speler.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
18 maart Annemiek Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

Wat geweldig. Na al wat ervaring wilden we toch die NR1 een keer spelen. Geen hoge verwachtingen omdat deze al wat ouder is. Maar het was geweldig en met ontzettend veel uitdagingen en verrassingen. Gelachen en geschrokken, echt geniaal in elkaar gezet. Ga zo door, wij kijken heel erg uit naar de opening van The Dome! Want dan komen we zeker spelen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 februari edw Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

De Meisjeskamer was één van de leukste, lastigste en bijzondere kamers die we hebben gedaan. De kamer was apart en soms heel, heel lastig. Uiteraard kan ik in deze review niet veel verklappen maar geloof me als ik zeg dat De Meisjeskamer er één is die je niet snel weer zult zien. De puzzels, techniek effecten en de room zelf was uitzonderlijk, mooi en uniek. Ons team beet dan ook zin tanden stuk op deze kamer. We hebben het net niet gehaald. Maar met de eindstreep inzicht vonden we het helemaal niet erg, we hebben alles van de kamer gedaan en gezien. En dat was een bijzondere ervaring.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 januari #Team5some Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Afgelopen zaterdag beide kamers gedaan en nu pas een recensie van mij. Waarom? De indruk die deze locatie achter liet moest eerst verwerkend worden. Na al wat diverse kamers gedaan te hebben werd het tijd om DE kamer van Nederland te gaan doen. Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen. De “wachtkamer” brengt je lekker in een relax mode. Zoiets heb ik nog nergens gezien. Onze eerste kamer was het laboratorium. Zonder iets te verklappen over de kamer staat deze nu al op nummer 2 bij ons. Na eventjes uit gerust te hebben en de moed bij elkaar geraapt gingen we DE meisjeskamer in. WAUW. Wat zat deze kamer goed in elkaar. De puzzels, het verhaal, het decor, echt alles klopte. Na afloop van elke kamer konden we nog een korte samenvatting kijken van ons avontuur wat een fijne aanvulling was. We zijn blij dat we voor deze locatie een uur in de auto hebben gezeten. Kortom, Dit is voor ons DE locatie voor degene die een echte escape room ervaring willen meemaken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 januari Gert-jan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Ontzettend sfeervol, aandacht voor detail en beleving. Veel schrikmomenten. Pittige, maar altijd logische puzzels. Geweldig dat er de mogelijkheid is om terug te kijken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 december 2017 Marieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Een paar maanden geleden al met veel plezier uit de laboratoriumkamer ontsnapt en vandaag was de meisjeskamer aan de beurt. Wederom werden onze verwachtingen ruim overtroffen. Leuke gevatte en afwisselende puzzels in prachtige decors. Absolute aanrader en we kunnen niet wachten tot The Dome geopend zal gaan worden.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 november 2017 Linda Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

De lobby is al heel leuk, hier kun je je echt vermaken. Vervolgens is de kamer ontzettend goed, maar ook erg eng. Stalen zenuwen zijn dus nodig. Special effects nooit eerder ergens zo goed gezien. Kamer zit erg logisch in elkaar en e krijgt echt waar voor je geld!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend
13 augustus 2017 Jorien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

De Meisjeskamer was erg leuk, met goede en gevarieerde puzzels en zelfs best wel creepy. Sfeer zat er goed in, vooral het laatste stuk! Locatie was ook erg goed, het ligt wat achteraf dus napraten in de kroeg kan niet zo snel. Maar daar hebben ze iets op bedacht: op de locatie hebben ze een bar(retje) en een kleine arcade met zowel bordspellen, videospellen (4 consoles!) als tafelspellen (airhockey bijv.). Achteraf terugkijken is een leuke toevoeging. Ontsnapt met 11.36 minuten over!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
30 juni 2017 Maaike Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

De laboratorium kamer gespeeld.
Allereerst is de wachtruimte heel fijn, je kan je goed vermaken wanneer je met een grote groep bent en je om en om naar binnen gaat. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk.

Ik had hoge verwachtingen van deze kamer. De kamer was heel spannend, wat het heel leuk maakt. De effecten en reacties op bepaalde handelingen zijn gaaf en origineel. Het verhaal zit goed in elkaar en daar bevind je je echt in.
Minpunt vond ik wel dat de puzzels en raadsels redelijk makkelijk waren, wat mij betreft had dat moeilijker gemogen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Niet zo goed Service: Uitstekend
1 mei 2017 Mariët Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Gaafste escape room tot nu toe! Alle puzzels waren zo goed bedacht en op elkaar afgestemd. Daarbij werd de spanning extreem hoog opgebouwd. leuk voor de dames onder ons 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 april 2017 Stephan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Gister voor mijn verjaardag zijn we terugkomen naar Bunschoten voor de “meisjeskamer”. Deze keer met 6 personen. Natuurlijk was de begeleiding weer super vriendelijk en de “wachtruimte” op en top.
Toen mochten we de kamer in. Natuurlijk super gespannen omdat we de “laboratorium” eerder gespeeld hebben. Ik kan niets verklappen, maar de kamer is super aangekleed. Overal is aan gedacht en de puzzels zijn weer echt goed. Out of de box denken en teamwork staan centraal. Vooral teamwork! Dit heeft ons bij een puzzel genekt en zijn we daar 23min mee bezig geweest. Daarom de kamer ook net niet gered. Ondanks dat heb ik genoten van alles.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 april 2017 nicole Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
7

We hebben beide kamers gedaan, eerst de meisjeskamer en daarna de laboratoriumkamer (helaas dus de verkeerde volgorde).
Als je van een grote dosis spanning houdt, dan zijn deze kamers echt iets voor jou. Maar ben je vooral van het puzzelen en niet zo van de spanning, dan is het misschien niet zo geschikt. Dat was voor ons wel wat het geval, dus vandaar niet een perse hoge beoordeling.
Ik vond sommige elementen overbodig en langdradig. De puzzels wel leuk en innovatief. Uiteraard wel 2x ontsnapt!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
9 april 2017 Janet Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Het begint al met de toegang. Bij de deur kom je al meteen in de stemming. De lounge is geweldig en geeft een huiselijke sfeer. Hostess was erg vriendelijk.
Daarna de kamer in (laboratoriumkamer)… De kamer is perfect aangekleed, puzzels waar je niet zomaar aan denkt en details waar je U tegen zegt. Natuurlijk zijn we ons om de effecten het apelazarus geschrokken, maar wat hebben we gelachen. Met nog maar 6 seconden op de klok is het ons dan toch gelukt. Trots gingen we op de foto.
Daarna de beelden terugkijken. Dit is echt een toevoeging op de algemene beleving. We kunnen niet wachten tot onze boeking voor de Meisjeskamer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 februari 2017 nicole Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

De Meisjeskamer:
Vandaag, na de Laboratoriumkamer gedaan te hebben, ook maar de Meisjeskamer gedaan. Minder cijfersloten en meer uitdagende ‘puzzels’, wat het erg leuk maakt! Er zit een goed verhaal in en qua effecten is hij ook heel goed. Het is wel handig om de Laboratoriumkamer eerst gedaan te hebben, i.v.m. de moeilijkheid van de Meisjeskamer. We zijn uit de kamer ontsnapt met nog 2:56 over (en nog meer adrenaline dan bij de Laboratoriumkamer, o.a. door de spannende/goede effecten). Ook een echte aanrader dus.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 februari 2017 Daniëlla Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

Helaas was er een onderdeel van een puzzel stuk, mede hierdoor verloren we veel tijd aan de puzzel.
Verder zat de kamer goed in elkaar, alleen doordat het vaak (te) donker was, ontgingen er soms details.
Genoeg variatie en een top decor, zeer goed gedaan.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
7 december 2016 OJ Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Geweldige escaperoom met spannende effecten, fijne, logische puzzels en wat elementen die je lekker op het verkeerde been zetten. Ik heb inmiddels 8 escaperooms gedaan en deze staat bij mij nog steeds op nummer 1. Deze hoort wat mij betreft daarom ook absoluut in jullie top 10 thuis, vandaar nu alsnog mijn review.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 december 2016 Claire Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

De meisjeskamer met 7 collega’s gespeeld, deels ervaren deels onervaren escape room spelers.
Was een zeer goed uitgewerkt thema, zeer originele puzzels. Iedereen is bezig, niemand staat er alleen maar bij te kijken. De videobeelden achteraf ook een leuke toevoeging.
Na inmiddels nu 9 kamers te hebben gespeeld blijft deze mijn favoriet!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 november 2016 Jessica Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
10

Geweldig!
Ontvangst in uitstekend, in de lobby meer dan genoeg spellen om je te vermaken en een selfservice bar waar je jezelf kan voorzien van een hapje of drankje.
De kamer zelf is de beste die ik tot nu toe gedaan heb, vind hem beter dan de nummer 1 van Nederland: The Freakshow. De sfeer is beklemmend door de goede soundtrack, smoezelige ruimte en goed geplaatste schrikmomenten. De puzzels zijn uitdagend, zeker niet te moeilijk maar het zijn er veel waardoor je echt niet teveel tijd kan verdoen bij 1 puzzel. Helaas kwamen we 2 minuten te kort om te escapen maar toch hadden we een zeer voldaan gevoel, omdat we zo veel gezien en gedaan hebben.
Achteraf met een drankje jouw escape terugkijken maakt de belevenis helemaal af! TOP!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
24 juli 2016 Niels Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Een aantal weken geleden hebben we met dezelfde 2 groepen de andere kamer gespeeld. Dat was zo leuk dat we snel terug wilden komen om van kamer te ruilen en opnieuw proberen uit te breken. Dat lukte één team, dit keer in de Laboriatoriumkamer. Deze is ook iets makkelijker dan de Meisjeskamer en dus een aanrader als je dit voor het eerst doet. Absoluut een goede locatie, fijn aardig personeel, superleuke wachtruimte met allerlei spelletjes om je bezig te houden. De kamers zijn verder super aangekleed, voorzien van goede raadsels en dingen die je aan het denken zetten. Ook zit er meer dan voldoende verrassing en spanning in. Wij zijn nu bevangen door het Escape-room virus ;-).

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 juli 2016 Dennis Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

De meisjeskamer: de escape room met de beste sfeer tot nu toe…Alles klopte (het verhaal, geluid, logische puzzels etc) We werden helemaal in het verhaal gezogen. En erg leuk om je daarna terug te zien in actie 🙂 De puzzels waren af en toe best pittig (en jammer dat we één puzzel niet konden lezen, waardoor we veel kostbare tijd verloren). Kortom, dikke aanrader als je op zoek bent naar een spannende escape room!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
3 juli 2016 Stefan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Wij hebben nu ruim een half jaar later de meisjeskamer ook voltooid. De ontvangstkamer is gezellig en ingericht met spellen. Na een warm ontvangst krijg je een introductie van de kamer en als je dan eenmaal in de kamer staat, zit je er ook meteen in. De puzzels volgen elkaar goed op en passen ook goed in de setting. Het ziet er allemaal geweldig uit en na de ervaring heb je ook wel even nodig om bij te komen. Leuk is dan ook dat we nog even na mochten kijken naar wat we gedaan hadden. We hebben een paar kamers om mee te vergelijken, maar dit is echt precies wat wij ons voorstellen bij een goede escape-room.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
19 juni 2016 Guus Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Wow, met collega’s de 2 kamers tegelijk gedaan. Wat een ervaring. Ontvangst was zeer prettig en de kamers prachtig. Overtrof onze verwachtingen. Er zat voldoende spanning en diepgang in de raadsels. De raadsels zijn zeer afwisselend. Van instinkers tot echte doordenkers. Ook met 6 (max) in de kamer is er meer dan voldoende te doen voor iedereen. Ook moet er echt worden samengewerkt. We hebben beide kamers niet gered binnen de tijd en gaan dus snel nog een keer om de “andere” kamer te doen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 juni 2016 Dennis Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Wij hebben met een team van 5 De Meisjeskamer gedaan. Waanzinnig! Horror en best moeilijk. We zijn helaas niet ontsnapt maar dat maakt de pret er niet minder om. Ook de ontvangst en het achteraf terugkijken van de video, die tijdens dat uur gemaakt is, is super. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 april 2016 Astrid van der Leeden Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

We hebben de Meisjeskamer bezocht en dat is de beste escaperoom die we hebben bezocht tot nu toe. Absolute aanrader. De sfeer en de kamer zijn top. Er zitten wat schrikmomenten in, maar het is niet TE eng. Denk ook dat de leeftijdsgrens op zich prima naar 16 jaar zou kunnen. Het achteraf terugkijken van hoe je het gespeeld hebt is ook erg leuk, zouden meer escaperooms moeten doen. Erg benieuwd ook naar de nieuwe kamer waar ze mee bezig zijn, dan gaan we zeker terug!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 maart 2016 Pim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

De eerste escape room die ik heb gedaan was de Laboratoriumkamer, wat een geweldige ervaring was! De opdrachten waren ontzettend divers en uitdagend om te doen. Ook de achtergrondmuziek zorgde voor een spannende, competitieve en goede sfeer.. helaas zijn we niet ontsnapt. Uit enthousiasme heb ik een korte periode erna de Meisjeskamer gedaan met andere vrienden. Helemaal waanzinnig! Geweldig creatieve opdrachten, ook erg moeilijk, heerlijk eng muziekje op de achtergrond en leuke effecten. Ook hier uiteindelijk niet ontsnapt, maar dat maakte het plezier er niet minder om. Beiden kamers zijn absoluut een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 december 2015 Fenja Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

In 1 woord werelds!!!!! Wat een ervaring. Spanning tot de top! Ongelooflijk echt neergezet. Alsof je in een horrorfilm speelt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 november 2015 Tom Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Deze kamer stond natuurlijk al een tijdje op ons verlanglijstje. de oudste van Nederland.
de wachtruimte was al gezellig, en ook de sfeer van de kamer was exact wat wij verwacht hadden.
er was veel aandacht besteed aan de afwerking en daardoor een hele positieve ervaring.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
10 oktober 2015 Sebas 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Spannende escaperoom met een aantal lastige puzzels erbij. Goeie extra/speciale effecten erbij om het verhaal extra diepgang te geven. Enthousiaste en aardige crew.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
29 september 2015 Kim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

We hebben met vijf mensen de Meisjeskamer gedaan en voor een aantal van ons was het de eerste keer dat een escape room werd gedaan. Kortom we wisten niet goed wat we konden verwachten, maar echt waar: een erg leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is! Veel dynamiek en interactie in de kamer en tevens een leuke ontvangst en gave setting.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 september 2015 Bram Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
9

Gisteren de meisjeskamer gespeeld. De spannendste escape room tot nu toe die ik ooit gespeeld heb. Heb er nu zo’n 10 gedaan. Een aantal schrikmomentjes. Net alsof je in en film zit! Veel originele puzzels en technieken, niet heel veel sloten. We hadden nog minder dan 2 minuten over toen we eruit kwamen. Wat was dat zweten! Kortom: een escape room die je eigenlijk gespeeld moet hebben!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 september 2015 Anne Jan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

De verwachtingen waren hooggespannen rondom de escape room in Bunschoten: de eerste in Nl, iedereen spreekt vol enthousiasme en een beetje eerbied over deze kamers. Ook de scores op Tripadvisor liegen er niet om. Wij gingen 6 man sterk ‘head-on’ voor beide kamers.
Wij startten met de Laboratoriumkamer. Na een introfilmpje werden we de kamer ingelaten en opgesloten. Veel aandacht voor sfeer door geluid, licht en muziek. Ik werd er een aantal keren jumpy en twitchy van. 6 man is wel wat veel in deze kamer: een aantal keren was er onvoldoende te doen voor iedereen. Doordat er een aantal dingen niet goed gingen in de voorbereiding van de ruimte liepen we op 2 puzzels vast. Uiteindelijk sleepten de hints ons erdoor maar daardoor waren we een paar minuten verwijderd van de 60 minuten toen we ontsnapten. Gave kamer, best al wel creepy, leuke en afwisselende puzzels.

Toen even op adem komen. Wat leuk is in Bunschoten is dat de ‘wachtruimte’ een groet gamerroom is waar je spelletjes kunt spelen, gamen, poolen etc. Ook is er een barretje met self service zodat je ook je natje en je droogje hebt. Goed verzorgd!

Daarna de Meisjeskamer. Ook goed introfilmpje waardoor ik al met pijn in mijn buik de kamer betrad. De sfeer is meteen gezet en je weet dat het naargeestig gaat worden. Ik zal over deze escape room niet teveel vertellen omdat ik hem voor niemand wil spoilen…maar hij is wreed briljant!! De sfeer is beklemmend, de aankleding klopt overal, er is weer zeer goed gebruik gemaakt van licht, geluid en beeld. Je stapt simpelweg een film binnen waar je, soms helaas, de hoofdrol in speelt. Er wordt een minimum aantal van 5 spelers aangeraden en dat klopt helemaal. Met 6 had iedereen zijn handen vol en met 4 was het echt heel erg pittig geweest. Sommige puzzels moet je echt met meerdere mensen doen dus het samenwerkingselement wordt goed uitgenut in deze room. Wij vielen in deze room van de ene (nare) verrassing in de andere en de schrikmomenten waren alom present. Het enige jammere is dat er een hint zit die je moet onthouden aan het begin van het spel om later te kunnen gebruiken. Doe je dat niet dan loop je, kostbare, minuten vast en moet je wel erg lang wachten voordat je verder kunt. Desalniettemin is dit kamer nummer 1 voor ons: je moet tegen spanning en wat horror elementen kunnen maar als je ooit 1 escape room in je leven gaat doen, moet het deze zijn!

De volgorde van de kamers raad ik aan op deze wijze te doen. De tweede kamer is echt moeilijker en spectaculairder, andersom denk ik dat de Laboratoriumkamer wat in het niet valt bij de Meisjeskamer. Als ‘cherry on the cake’ kun je achteraf de filmpjes bekijken hoe jij en je team deze escape room hebben gedaan aan de hand van de surveillance beelden. Veel fast forward naar de schrikmomenten: hilarisch om achteraf te kunnen zien hoe iedereen reageert op schrik!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 augustus 2015 Margriet Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Zowel de laboratoriumkamer als de meisjeskamer gespeeld. De laboratoriumkamer is al heel goed, maar de meisjeskamer is waanzinnig. Net alsof je in een film zit. Een aanrader voor alle escape room fanatiekelingen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
1 augustus 2015 Lieke Klinkenberg Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Of Bunschoten daadwerkelijk de eerste escape room van Nederland was daar is veel discussie over, maar dat ze behoren tot een van de besten van Nederland, daar is iedereen het wel over eens. Na hun uitstekende debuut met de Laboratoriumkamer werden zij met hun next-gen kamer “De Meisjeskamer” wederom tweede in de verkiezing van Escape Room van het Jaar. De Meisjeskamer is een ware ode aan het horrorgenre en een absoluut pareltje in de Nederlandse escape room scene. Daarnaast zijn zij voor zover ik weet uniek met het concept dat je na afloop je kunsten op beeld terug kan kijken. Een hele leuke extra feature!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 mei 2015 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Wij hebben de laboratorium kamer gedaan en het was spannend!!! Ik voelde mezelf net een gillende keukenmeid. De effecten en puzzels zijn echt gaaf om te doen. Helaas liep er 1 puzzel niet goed bij ons waardoor we aardig wat tijd verloren hadden. Uiteindelijk toch nog ontsnapt. Het is super om jezelf te zien op de video en de gameroom is ook gezellig dus een half uurtje eerder komen voor een potje airhockey is zeker een mogelijkheid.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 februari 2015 Manita Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest