Escape Rooms Nederland logo
Escape-room [esc] Save Amsterdam

Cornelis van Alkemadestraat 69, 1065 AB Amsterdam, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape-room [esc] Save Amsterdam

Escape room Earth Under Threat

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 8 spelers
Open sinds: september 2014
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld

In deze escape room draait het om een ontsnapt virus: een virus dat mensen in zombies verandert is ontsnapt uit een laboratorium, en het verspreidt zich razendsnel. Aan jou de taak om te voorkomen dat het virus nog meer mensen in zombies verandert: geen tijd om rustig op de bank tv te kijken, want jij bent degene die dit met jouw team in de escape room moet oplossen. De kamer is ondanks het thema niet eng: het draait vooral om de licht- en geluidseffecten die je in deze kamer zeker zult tegenkomen.

Je hebt in deze kamer 60 minuten de tijd om te ontsnappen en je kunt in een team van minimaal 2 en maximaal 8 mensen tegelijk spelen. Ben je met meer mensen? Dan zal de ene helft van de groep moeten wachten tot de andere groep klaar is, maar na afloop kunnen jullie wel kijken wie de snelste was. Je mag in deze kamer foto’s maken, maar verklap niet teveel aan de mensen die nog willen gaan spelen. Is het spel klaar en snapte je bepaalde dingen niet? Dan vertelt iemand van Save Amsterdam je welke dingen je over het hoofd zag en zal hij/zij meer uitleg geven. De kamer is te begrijpen voor Nederlanders en mensen die Engels spreken, zodat je geen taalbarrière hebt. Ben je fan van The Walking Dead? Boek dan deze kamer, want zombies: daar draait het hier om.

Escape-room [esc] Save Amsterdam video

Informatie over Escape-room [esc] Save Amsterdam

Save Amsterdam is een van de vele escape rooms in onze hoofdstad, maar zeker niet gewoontjes: deze room is zo populair dat hij vaak grotendeels volgeboekt is. Save Amsterdam heeft momenteel één escape room: Earth Under Threat. De reviews zijn erg positief over deze escape room: je zult zeker je hersenen flink aan het werk moeten zetten, want simpel is deze kamer niet. Bij Save Amsterdam besteden ze veel aandacht aan de techniek achter een escape room: veel licht- en geluidseffecten als je bijvoorbeeld even vastzit en graag een hint wilt. Extra interessant aan deze escape room is dat je na afloop feedback krijgt van degenen die bekijken hoe jullie spelen, zodat je bij de volgende escape room niet dezelfde fout maakt of juist goed handelt.

Save Amsterdam is te vinden aan de Cornelis van Alkemadestraat 69 in Amsterdam. Je kunt met het OV het beste naar station Amsterdam Lelylaan reizen en vanaf daar 10 minuten lopen naar de escape room. Je kunt ook met de auto komen: zelfs parkeren voor de deur is mogelijk of anders een straat dichtbij. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meespelen met hun ouders, zonder ouders spelen kan vanaf 16 jaar en ouder. Zorg er wel voor dat je op tijd komt: de minuten dat je te laat komt, gaan af van de tijd die je hebt voor de escape room.

Escape-room [esc] Save Amsterdam Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape-room [esc] Save Amsterdam? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

5

Wij deden the flood room. De ontvangst was vriendelijk, maar niet bijzonder. De aankleding van de kamers was mager. Maar het grootste probleem is dat je niet meegesleept wordt in het verhaal, misschien wel omdat er weinig verhaal is. De puzzels waren soms best leuk en uitdagend. Soms ook gaat er ineens iets open en weet niemand of dat te maken had met een puzzel die hij probeerde op te lossen. De puzzels hebben vaak weinig met het thema te maken. Voor ons was het verloop vaak niet logisch. Dat leidde tijdens het spelen al tot irritatie. Gelukkig was het einddoel van tevoren medegedeeld, anders hadden we ook niet doorgehad dat het afgelopen was. Bij de nabespreking bedachten we van alles wat het wel spannend had kunnen maken, binnen het thema. Het lijkt alsof er eerst een verzameling puzzels is bedacht en er dan een thema aan is geplakt.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
27 januari 2018 Marjolein  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Het was een fantastische ervaring. Ik ga zeker terugkomen voor de andere kamers!!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 oktober 2017 Maryam Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Friends
10

In de buurt goed parkeren.
Ik ben hier geweest met 3 vrienden. Grappig om te merken dat iedereen ergens anders op let en dingen oplost.
Mocht je ergens echt vast zitten, krijg je een aanwijzing. Dus je blijft nooit ergens lang op steken.
Aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 april 2017 Nanda Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Bachelor
10

Keep up on good job, guys! The guys have 3 rooms by now.
I tried them all and can say that thay all are fun and worth playing.
The black hole room has a really tricky puzzle set (so for really advanced players)

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 april 2017 James Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

The preparation of the room is outstanding, it is not as simple as many other I’ve seen. The puzzles are original and even though our methods were unconventional the whole thing managed to keep us in for a while. Great experience! Thanks guys!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 januari 2017 Kirill Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer
10

We have heard about this escape room when we were in Israel, a friend has recommended it for us. So we did the flood room, made it in 57 minutes and were super excited about the room itself.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 januari 2017 Walter Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
7

Onze room heette water flood. Zeker leuk om met kinderen te doen. Gevarieerde puzzels. Niet bijzonder lastig maar wel veel puzzels. Zeker de moeite waard.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Neutraal
2 augustus 2016 Claire Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
7

Save Amsterdam heeft twee kamers die beiden heel ok zijn. De aankleding van beide kamers houdt nog wat te wensen over, maar met de puzzels kan je lekker aan de slag. Beide kamers bieden een leuke escape room ervaring en is voor zowel beginners als ervaren escape roomers goed te doen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
19 februari 2016 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

het was voor mij de eerste keer, maar omdat ik me er zo op verheugd had was ik bang dat het tegen zou vallen, maar het overtrof mijn verwachtingen!! Erg aardige ontvangst, snelle antwoorden op mijn mails, echt alles klopte! Ik was met een groepje mensen die Nederlands aan het leren waren, we hebben in de room alleen Nederlands gesproken EN we waren net binnen de tijd klaar. Wat een mooie ervaring! Ik tolde nog wel een poosje van de adrenaline, maar ik kijk terug op een leuke tijd en ik ga zeker weer als hun volgende avontuur klaar is!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 november 2015 Sylvia Clements Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest