Escape Rooms Nederland logo
Escape World Harbour Amsterdam (gesloten)

Van Diemenstraat 242, 1013 CR Amsterdam, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape World Harbour Amsterdam (gesloten)

Escape room The Pirate Ship

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 71%
Thema’s: Piraten, Schip

De Gouden eeuw heet niet voor niets de Gouden eeuw. In de 17de eeuw (of Gouden eeuw) beleefde de scheepvaart in Nederland tijden van weelde. In deze kamer ga je terug naar deze eeuw. Een rijke koopman en eigenaar van een groot handelsschip, wordt dood aangetroffen in de Amsterdamse haven. Zijn dood is een groot mysterie en roept vele vragen op. Was hij het monotone, vieze leven op zee zat? Of zit er iemand anders achter zijn dood? Het antwoord op deze vraag gaan jij en je teamleden ontdekken in ‘The Harbour’!

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Grotere groepen worden verdeeld in teams die in deze en 1 van de andere 8 kamers spelen. De minimumleeftijd voor het spel is 11 jaar, mits onder begeleiding van een volwassene. Spelers vanaf 16 jaar mogen zelfstandig spelen. Het spel is geschikt voor spelers in een rolstoel. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van het spel aanwezig bent. Het spel kan ook in het Engels gespeeld worden. Onderzoek de dood van de koopman en achterhaal de waarheid!

Escape room Mission Matrix

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 59%

In deze kamer moeten jullie de serverkamer vinden om de kwaadaardige Matrix te vernietigen. De machine houdt de hele wereld in haar greep. Aan jullie de taak om de wereld op tijd te redden van deze gevaarlijke machine. Hiervoor heb je geen technische skills nodig: samenwerking en logisch nadenken is genoeg. Bescherm de wereld en stop de machine binnen 60 minuten!

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Spelen met een grotere groep? Dan wordt de groep verdeeld over meerdere teams die elk in deze of 1 van de andere 8 kamers spelen. Vanaf 11 jaar mag je onder begeleiding van een volwassene meespelen. Spelers vanaf 16 jaar mogen zonder begeleiding spelen. De kamer is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Gelieve 10 minuten vóór aanvang van het spel aanwezig te zijn. Het is mogelijk om het spel in het Engels te spelen. Red de wereld van de boosaardige Matrix!

Escape room The Hospital

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 17%
Thema’s: Psyche

Deze escape room is de moeilijkste kamer van Escape World Amsterdam. Slechts 17% van alle teams weet te ontsnappen. Jij en je teamleden komen terecht op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Om te kunnen ontsnappen, moeten jullie de meest vreemde en ingewikkelde raadsels en puzzels oplossen. Mislukt de ontsnappingspoging? Dan zullen jullie voor altijd op deze afdeling blijven. Een echte hersenkraker voor de diehard escape room fans.

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Grotere groepen worden verdeeld in teams. De teams spelen apart van elkaar in deze of in 1 van de andere 8 kamers van Escape World Amsterdam. De minimumleeftijd voor het spel is 11 jaar. Spelers tot 16 jaar mogen alleen spelen onder begeleiding van een volwassene. Het is mogelijk om mee te spelen als je in een rolstoel zit. Je wordt geadviseerd om 10 minuten vóór aanvang van het spel aanwezig te zijn. Het spel is ook geschikt voor Engelstalige sprekers. Ontsnap binnen de tijd van de afdeling!

Escape room Who Killed The Painter

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 5 spelers
Aantal kamers (kopieën): 2
Totale capaciteit: 2 tot 10 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 31%
Thema’s: Battle, Detective, Kunst

Deze kamer draait om 1 van de beste Nederlandse kunstschilders aller tijden: Vincent van Gogh. Een bijzondere kunstenaar die een groot deel van zijn leven in armoede doorbracht. Nu zijn de schilderijen die hij maakte miljoenen euro’s waard. Nog steeds gaan er geruchten rond dat hij vermoord zou zijn. Jij en je teamleden treffen van Gogh dood aan. Jullie krijgen de taak om de moordenaar te vinden. Het zal jullie niet al te makkelijk gemaakt worden: dit is de op 2 na moeilijkste kamer. Zoek uit wie deze gruwelijke dood op zijn geweten heeft!

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Grotere groepen kunnen ook bij Escape World Amsterdam terecht. De groep wordt dan wel gesplitst in 2 of meer teams. Deze teams spelen elk afzonderlijk in ‘Who Killed The Painter’ of in 1 van de andere 8 kamers. Spelers vanaf 11 jaar zijn welkom. Onder de 16 jaar is begeleiding verplicht. Het is mogelijk om dit spel in een rolstoel te spelen. Daarnaast is het spel ook geschikt voor Engelstalige sprekers. Gelieve 10 minuten vóór het tijdstip van het tijdslot aanwezig te zijn. Achterhalen jij en je teamleden wie de dader is?

Escape room The Serial Killer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 5 spelers
Aantal kamers (kopieën): 2
Totale capaciteit: 2 tot 10 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 57%
Thema’s: Battle, Serial killer

In Amsterdam is sinds kort een seriemoordenaar actief. Er lijkt een soort patroon te zitten in het soort slachtoffers dat hij maakt. Hij kiest namelijk zijn slachtoffers uit op specifieke eigenschappen. Welke eigenschappen dat zijn, gaan jij en je teamleden ontdekken in deze escape room. Hiervoor krijgen jullie 60 minuten de tijd. Ontrafel het mysterie rondom deze seriemoordenaar en stop hem op tijd!

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Het is mogelijk om met een grotere groep te spelen. De groep wordt dan verdeeld over 2 of meer teams. Deze teams spelen elk apart van elkaar in ‘The Serial Killer’ of 1 van de andere 8 kamers. Spelers tot 16 jaar mogen alleen spelen onder begeleiding van een volwassene. De minimumleeftijd voor het spel is 11 jaar. Rolstoelgebruikers kunnen ook meedoen aan het spel. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van het spel aanwezig bent. Je hoeft voor de kamer geen Nederlands te spreken. Voorkom dat de seriemoordenaar nog meer slachtoffers maakt!

Escape room Down The Rabbit Hole

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 5 spelers
Aantal kamers (kopieën): 2
Totale capaciteit: 2 tot 10 spelers
Minimale leeftijd: 11
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 23%
Thema’s: Battle, Sprookje

Konijnen, paddenstoelen en geheime deuren: deze escape room is gebaseerd op Alice in Wonderland. Het boek van Lewis Carroll was oorspronkelijk een kinderboek. Het is wereldberoemd geworden en het wordt niet alleen door kinderen gelezen. Deze escape room is voor volwassenen gemaakt en is zeker niet bedoeld voor kinderen: het spel is erg lastig. Het is de op 1 na moeilijkste kamer, maar ook onervaren spelers zullen het een geweldig en magisch spel vinden. Ontsnap jij ooit nog uit Wonderland?

Je speelt dit spel met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk. Spelen met een grotere groep? Reserveer dan meerdere tijdsloten of meerdere kamers op hetzelfde tijdslot. De groep wordt dan verdeeld over deze en 1 of meerdere van de andere 8 kamers. Vanaf 11 jaar kun je het spel meespelen. Spelers onder de 16 jaar moeten wel begeleid worden door een volwassene. Mensen in een rolstoel kunnen ook deelnemen aan het spel. Voor dit spel is het niet noodzakelijk om Nederlands te spreken. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van het spel aanwezig bent. Vind de weg naar buiten in de bizarre wereld van Wonderland!

Informatie over Escape World Harbour Amsterdam (gesloten)

Bij ervaren escape room spelers loopt het water in de mond bij het zien van Escape World Amsterdam. Escape World Amsterdam, voorheen Escape Hunt Amsterdam, heeft namelijk ontzettend veel kamers. Daarmee bedoelen we écht veel: maar liefst 9 escape rooms met 6 verschillende thema’s! De kamers verschillen in moeilijkheidsgraad: van gemiddeld tot erg moeilijk. Beginners, ervaren spelers en escape room fans: zij kunnen allemaal terecht bij Escape World Amsterdam. Bedrijfsuitjes zijn door de vele kamers ook mogelijk. Groepen tot 50 personen kunnen tegelijkertijd spelen. Een grote groep is daarentegen niet nodig: je kunt al vanaf 2 personen het spel spelen in 1 van de kamers. Kies een kamer uit en speel het spel!

Escape World Amsterdam bevindt zich aan de Van Diemenstraat 242 in Amsterdam. Reizen met het openbaar vervoer? Reis dan naar station Amsterdam Sloterdijk en neem daar bus 48 richting Borneo Eiland. Stap uit bij halte Barentzplein. Vanaf is het 4 minuten lopen naar de escape room. Parkeren kan in 1 van de parkeergarages in de buurt. Elke kamer is geschikt voor 1 team van minimaal 2 en maximaal 5 personen per tijdslot. Hoe meer personen per team, hoe lager de prijs per persoon. Zo kost 1 tijdslot op maandag t/m woensdag voor een team van 2 personen €32,50 per persoon. Hetzelfde tijdslot kost voor een team van 5 personen maar €20 per persoon. Op donderdag, vrijdag en in het weekend geldt er een toeslag. Escape World Amsterdam is op maandag t/m woensdag geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur, op donderdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 23:30 uur en op zondag van 10:00 uur tot 20:30 uur. Welke van de 9 spannende kamers kies jij?

Escape World Harbour Amsterdam (gesloten) Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape World Harbour Amsterdam (gesloten)? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

7

Het parkeren was geen pretje, dus advies ga niet met de auto. Tot onze verbazing was de kamer fel verlicht, m.a.w. daglicht. En dat voor een zogeheten horror thema. Goed de kamer was dus ruim en licht en we konden gelijk aan de bak. De kamer was niet super moeilijk, maar eerder lastig. Er werd heel handig gebruik gemaakt van verbanden leggen tussen de diverse puzzels en je moest duidelijk je ogen goed de kost geven. Iets missen is dan zo gebeurd. De vele logische puzzels waren niet echt super moeilijk, maar makkelijk is anders. Ook de volgorde was prima in deze kamer. Met vier personen is deze kamer prima te doen, voor echte beginners misschien iets te moeilijk, maar ervaren spelers zullen voor de kamer hun hand niet omdraaien.
Ontsnapt uit The Hospital in 41:52

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
9 april 2018 Team5some Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
8

Toffe tent, weten duidelijk wat een goede escape room is. We hebben de Matrix en de Painter na elkaar gespeeld. Allebei heel anders, maar heel tof. Zeker aan te raden

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
3 februari 2018 Joris Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
6

Matige kamer. Begin is duidelijk maar naar mate het spel vordert zijn de puzzels erg onduidelijk en vergezocht, terwijl het een lineaire kamer is. Aankleding en sfeer is wel aardig maar te onduidelijke puzzels.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Goed
14 oktober 2017 Jeffrey Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Down The Rabbit Hole is een hele leuke afwisselende kamer! Maar bovenal echt een topservice, tevredenheid voor escaperoom bezoeker staat echt bovenaan!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 september 2017 Petra Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

We did Mission Matrix and Down the Rabbit Hole (group of 3 enthusiasts)
1. Mission Matrix some good puzzles, one the most complex I’ve encountered, but there wasn’t a lot to the room really, partially because something wasn’t working (although we did get to see/try it after the game). It was also let down by using lots of bits of paper and under-using the screens in the room. We needed a hint for something that had no clues in the room. Fun but underwhelming.
2. Down the Rabbit Hole, less tech, but more puzzles. Linear but fun. Lovely decor and props. We needed a couple of hints, one for a prop that wasn’t clear how to use it, but we enjoyed this room.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
26 augustus 2017 Toby Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
9

Rabbi hole gedaan met 2×4 personen. Erg leuk! Complimenten voor het team, want we waren genept bij een andere escaperoom, maar heel sympathiek ontvangen bij escape worden. Lof!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 juli 2017 Tarsis Arroo Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
7

Kill the painter gespeeld. Prima vermaakt, al hebben we enkele puzzels opgelost op basis van puur geluk in plaats van logica: zou eigenlijk niet moeten kunnen. Verder twee fouten door begeleiders: een kistje was niet goed afgesloten, cijfercombinatie stond nog op de juiste stand. Daarnaast een puzzelstukje te veel bij een andere opgave: slordig!!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Neutraal
4 maart 2017 Maarten Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Who killed the Painter gedaan. Erg leuke themathiek, niet te moeilijk, maar ook zeker geen eenvoudige puzzels. Veel verrassingen en erg leuk dat je, je in een echt schilderij van van Gogh waant. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
14 januari 2017 Paul Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

De Matrix en The Painter gedaan. Zeer leuke kamers vooral de Matrix heeft veel leuke technische snufjes. Kamers zitten goed in elkaar, goede puzzels, goed verhaal, goede sfeer. Heel leuk!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 september 2016 Paul Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Personeelsuitje gehad hier, wat zeer geslaagd was! Kamers zaten goed in elkaar en erg vriendelijk personeel. Jammer dat het iemand gelukt is om te ontsnappen, maar we hadden dan ook wel de moeilijke kamers uitgekozen. Zeker een aanrader!!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 mei 2016 Marlou Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Waren een van de eerste testgroepen voor de nieuwe Flying Dutchman kamer en ik kan niet anders zeggen dat dit de beste kamer is die ik in Amsterdam heb gespeeld op het gebied van sfeer, muziek, technische hoogstandjes, puzzels en suspense. Ik heb nu in totaal 4 verschillende kamers bij Escape World gespeeld en deze kamer is toch wel hun Escaperoom 3.0. Zit gewoon goed in elkaar waar erg veel tijd is gestoken in de aankleding. Alles puzzels zijn elektrisch en zeer sfeervol; alsof je echt op een 17-eeuws schip zit. Top!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 mei 2016 Werner Pieters Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

The Matrix: Prachtige escape room met zeer uitdagende, creatief verzonnen puzzels die met veel oog voor detail zijn uitgewerkt en goed passen binnen het verhaal… en niet altijd direct als puzzel te herkennen zijn. Ook kwamen er props in voor die ik nog nooit ergens anders ben tegengekomen met een paar technische hoogstandjes en een prachtig vormgegeven kamer. Absoluut een escaperoom 3.0!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
31 maart 2016 Patty Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Voor de verandering weer eens een kamer gevonden die echt de moeite waard is (na wat tegenvallende bezoekjes aan andere kamers een verademing). Dit was echt gaaf! Goede sfeer, veel variatie in de puzzels met weinig slotjes en codes maar vooral veel doe opdrachten; uitdagend maar niet TE moeilijk. Op naar de volgende!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
12 maart 2016 Marcel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Erg leuk! Zeker toen we hoorde dat maar 23% de kamer op tijd uitgekomen is en het ons wel gelukt was!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
8 november 2015 Maaike Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
8

Was onwijs leuk! De beleving speelde niet zo mee, omdat we druk bezig waren met het oplossen van alle puzzels! Ik denk dat de inrichting wel wat meer had gekund, maar heb me er zeker niet aan gestoord. Je wordt toch in het ontsnappen meegezogen dat je er niet op let!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
8 november 2015 Roshelle Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Wij hebben met zijn vieren een heel leuke tijd gehad. Het personeel was erg vriendelijk, met hen hebben we de kamer nog even kunnen evalueren. Ze hebben hier 6 kamers, wij hebben de Rabbit Hole gedaan.
Hier gaan we zeker nog terug komen om andere kamers te proberen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 oktober 2015 Dennis Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
4

De minste escape room die wij gedaan hebben. Door fouten van de spelleiding kwamen we er niet uit. Er is geen scherm waar je hints op krijgt maar je krijgt ze op papier. Het personeel sprak geen Nederlands.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Goed
28 november 2014 Pixie Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest