Escape Room Etten-Leur

Grauwe Poldervoetpad 6, 4876 AW Etten-Leur, Netherlands

Provincie Noord-Brabant | Regio Breda, Etten-Leur

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Etten-Leur

Grauwe Poldervoetpad 6, 4876 AW Etten-Leur, Netherlands

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Etten-Leur

Escape room Het Regiment

Maximale tijd: 75 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Open sinds: april 2016
Moeilijkheid: Moeilijk
Thema’s: Geschiedenis

Anno 1830… Gevangen genomen door Koning Willem I… Ontsnap binnen 75 minuten, anders valt u ten prooi aan de ondervraagtechnieken van Koning Willem I… Ga de uitdaging aan in Escape Room Etten-Leur “Het Regiment”!

Het verhaal

In 1815 wordt Willem I, nadat de Franse bezetters zijn teruggedrongen, tot koning gekroond van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden (België). De beide landen worden samengevoegd via het Congres van Wenen, waar het Europa na Napoleon wordt hervormd. Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden wordt gesticht als buffer tussen Frankrijk en Duitsland.

Na 15 jaar heerst er bij het Belgische volk veel onvrede. Het katholieke zuiden is niet blij met een Protestantse koning. De Franstalige edelen storen zich eraan dat de regering Nederlands spreekt en de liberalen vinden dat de Koning te machtig is. Hij bemoeit zich met teveel zaken, vinden ze. Ondertussen wordt de anti-Oranje stemming aangewakkerd door Franse provocateurs.

Als in de zomer van 1830 in Frankrijk Koning Karel X succesvol wordt afgezet, zien de Belgen hun kans schoon en komen in opstand. Opvallend is dat de opstand begint uit onvrede over Koning Willem I. Deze koning ziet de opstand echter als poging van de Belgen om zich van de Noordelijke Nederlanden af te scheiden. Hij probeert hen door middel van het leger in bedwang te houden. Na verloop van tijd splitst het leger zich echter ook. De zuidelijke militairen deserteren massaal. Door deze nederlaag van het leger ziet België zichzelf als onafhankelijk en stelt het een nieuwe koning aan: Leopold van Saksen-Coburg.

Tiendaagse veldtocht

In 1831 rukt het Nederlandse leger opnieuw op tot Brussel (de tiendaagse veldtocht) om zo de opstand alsnog de kop in te drukken. Deze keer worden zij echter teruggedrongen door de Franse koning, wiens dochter verloofd is met koning Leopold.

Ondertussen wordt de onafhankelijkheid van België internationaal aanvaard. Daarom wordt in 1832 het verdrag van Londen gemaakt, dat die onafhankelijkheid erkent. Koning Willem I tekent dat verdrag echter pas in 1839. België wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden dat wordt omgedoopt tot Koninkrijk der Nederlanden.

Informatie over Escape Room Etten-Leur

Op een sfeervolle en unieke locatie in het centrum van EttenLeur, “Het Regiment”, kunt u met vrienden, familie, vereniging of bedrijf de ultieme uitdaging aangaan om binnen 75 minuten te ontsnappen uit een kamer waarin u terug gaat naar de 19e eeuw. De kamer is te spelen van 4-8 personen.

Creativiteit in combinatie met een intensieve samenwerking, maar waar ook individuele vindingrijkheid vereist is, maakt het tot een unieke escaperoom.

Unieke puzzels met een hoge moeilijkheidsgraad en een goede sfeerimpressie maken het tot een ware adrenalinekick voor vrienden, teamgenoten, familie en/of collega’s.

Arrangementen

Wilt u een compleet dagje weg of avondje uit? Combineer de escape room dan met één van de vele extra mogelijkheden die Etten-Leur en omstreken te bieden heeft.

Prijzen

De kosten per persoon bedragen €22,50 inclusief BTW.

Route

Vanuit Breda is de escaperoom te bereiken vanuit de A58 richting Etten-Leur.
Neemt u hier afslag 18 en houdt u richting het centrum aan.
Voer in bij navigatie: Bisschopmolenstraat 54 te Etten-Leur.

Parkeergelegenheid: Diverse parkeergelegenheden Bisschopmolenstraat of parkeergarage centrum (200 m loopafstand)

Nb: op dit moment vinden er diverse bouwwerkzaamheden plaats in de bisschopmolenstraat, hierdoor zult u misschien omgeleid worden, excuses voor het ongemak.

Escape Room Etten-Leur Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Etten-Leur? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Het was wel een geluk dat ik met 4 wiskundigen in deze kamer terecht kwam.
Zo’n start hadden we nog nooit gehad.
Het systeem voor de hints was erg fijn.
Hier is samenwerking echt belangrijk. De puzzels zijn erg goed op elkaar afgestemd en ook afhankelijk van elkaar.
De eigenaars zijn zelf heel enthousiast en vriendelijk. Het is leuk om te zien hoe trots zij op de kamer zijn. Het was echt een goede zet om hier een escape room te maken.
Misschien is een samenwerking met de horeca nog een mogelijkheid? Wellicht een arrangement incl welkomstdrankje en afsluiter?
De prijs is wel aan de hoge kant. Wat ik ook bijzonder vond is dat deze niet afhankelijk is van het aantal spelers.
Kortom, de kamer was echt heel goed, het ‘uitje’ kan completer.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
5 juni 2016 Sytske Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Vanaf het begin bij binnenkomst waan je je in de middel eeuwen wat ook het thema is van de kamer. Alles klopt. Direct bij het naar binnengaan al een leuke verassing die ik nog niet eerder heb gezien. Een echte aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 mei 2016 Marc Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest