Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom

Lievevrouwestraat 60, 4611 JL Bergen op Zoom, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom

Escape The Gate - De verlaten cel

Escape room De vergeten cel

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Open sinds: september 2015
Minimale leeftijd: 9
Thema’s: Gevangenis

Op een dag komen jij en je teamleden langs de Gevangenpoort. Jullie zijn erg nieuwsgierig en besluiten een kijkje te nemen. De gevangenis is al lang niet meer in gebruik: in de cellen zijn stoffig en er liggen nog oude spullen van de gevangenen in. Opeens staan jullie voor een vergeten cel met een zware deur met tralies. Jullie openen de deur om de cel te bekijken. Slecht idee, want de deur valt gelijk achter jullie in het slot. Willen jullie ooit nog het daglicht zien, dan moeten jullie zien te ontsnappen. Hiervoor krijgen jullie 60 minuten de tijd. Tijdens de ontsnappingspoging leer je meer over de geschiedenis en de gevangenen van de Gevangenpoort. Krijgen jullie de zware deur ooit nog open?

Je speelt met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk het spel. Grotere groepen kunnen meerdere aansluitende tijdsloten boeken. De wachtende teams kunnen ondertussen de Gevangenpoort bezichtigen of iets drinken bij 1 van de vele horecagelegenheden in de buurt. Spelers vanaf 9 jaar zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig spelen. Let op: maximaal 1 kind per volwassene. Zorg ervoor dat je op tijd bent: verloren tijd gaat van de speeltijd af. De escape room is helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ontsnap uit de cel voordat jullie de nieuwe gevangenen worden!

Informatie over Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom

In een heus rijksmonument bevindt zich sinds 11 september dit jaar een escape room. Dit rijksmonument is de Gevangenpoort in Bergen op Zoom. Dit pand heeft een rijke geschiedenis. De Gevangenpoort diende eerste vanaf 1350 als stadspoort van de stad. Later werd de gebouw gebruikt als gevangenis. Tot 1925 zaten hier criminelen vast. Elke misdadiger die hier opgesloten zat, had zijn eigen verhaal. De escape room van Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom is gebaseerd op deze bijzondere verhalen. Tijdens het puzzelen kom je meer te weten over de voormalige bewoners van de cellen en de gevangenis zelf. Vier eeuwen aan verhalen uit deze gevangenis komen terug in de escape room. Welke verhalen dat zijn, daar kom je achter tijdens het spel…

Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom bevindt zich aan de Lievevrouwestraat 60 in Bergen op Zoom. Vanaf station Bergen op Zoom is het 12 tot 15 minuten lopen naar de escape room. Je kunt het beste parkeren bij het Mineurplein of De Gedempte haven. Let op: op beide locaties kun je enkel betaald parkeren. Je speelt met minimaal 2 en maximaal 5 personen tegelijk het spel. De prijs voor 1 tijdslot bedraagt €88,- per team, ongeacht het aantal spelers. De openingstijden van Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom variëren. De escape room is dagelijks geopend vanaf 10 uur en sluit om uiterlijk 22:30 uur. Speel het spel en ontdek de verhalen achter de gevangenis!

Vóór aanvang of na afloop van het spel de Gevangenpoort nog bekijken? Dat kan, want je krijgt naast je kaartje voor de escape room ook een toegangskaart voor de Gevangenpoort. Een bezoek aan het gebouw kan nog wel eens van pas komen. Wie weet komen er wel dingen van de Gevangenpoort terug in het spel…
Je hoeft niet op dezelfde dag de poort te bezoeken: je toegangskaart voor de poort blijft nog een jaar geldig. Zo kun je op een geschikter moment alsnog een kijkje nemen.

Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Gevangenpoort Bergen op Zoom? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

De locatie van deze escaperoom is natuurlijk geweldig. Een stadspoort uit de 14e eeuw. En een echte cel in de kelder. Een escaperoom die je zeker een keer moet doen!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 december 2023 Arja Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
8

Was erg leuk, zeker de begeleiding van de erg leuke dame! We hadden het zonder aanwijzingen gered, maar zeker een uitdaging met ook een leuke rondleiding door de gevangene poort… begeleiding, zien we jou nog eens een keer??

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
14 december 2019 Stewart Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Leuke kamer in een prachtig gebouw, vriendelijk ontvangst en goede uitleg. We hoorden na afloop dat we een hele goede tijd hebben neergezet en dat met minimale hulp. Voor ons als groep was het onze 2e escape room die we bezochten en hij is zeker de moeite waard.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 februari 2019 Anja Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
9

Vriendelijk personeel. Een prachtige locatie voor een escaperoom. Attributen die bij de Gevangenpoort passen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 augustus 2018 Wim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Wat een toffe locatie voor een escape room! We werden ook super vriendelijk ontvangen. Een leuke start!
De escape room was helemaal in stijl. Je hebt op bepaalde momenten wel echt wat hints nodig, zonder tips kom je de kamer wel moeilijk door. Wij hebben in ieder geval heerlijk gepuzzeld. Was top! En met nog 2,47 min. op de klok voor het eerst ontsnapt! Super!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
5 november 2017 Eline Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Was onze eerste escape, net niet gehaald. Maar we mochten het laatste blokje toch nog plaatsen. Een hele leuke maar ook spannende escape doordat je een tijdsdruk hebt. Zeker een keer doen!!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 maart 2016 mary Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Een Geweldige ervaring! Er is lekker veel spanning door de tijdsdruk en de verschillende puzzels zijn behoorlijk pittig. Een echte aanrader dus!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 november 2015 Meryam Geers Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Voor een teamuitje is dit een geschikte activiteit. De ontvangst is goed en de uitleg is duidelijk. Als je naar de escape room gaat zit je gelijk in de sfeer. Een top avond gehad!

11 oktober 2015 Ruud Via Tripadvisor 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Escaperoom gedaan in de gevangenpoort. Vanuit de oude kerker proberen in een uur te ontsnappen doormiddel van het oplossen van bepaalde opdrachten/ codes. Heel leuk om te doen. Ook prima voor Engelstaligen. Veel gebruik gemaakt van authentieke voorwerpen. Superleuke begeleiding. Wij konden na 45 minuten de deur openen. Fantastische ervaring.

5 oktober 2015 A L Via Tripadvisor 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Een escape spel spelen in een oude stadspoort annex gevangenis is al geweldig, maar dat het spel ook helemaal aansluit op de verhalen uit die poort en ook de puzzels en inrichting een authentieke uitstraling hebben, maakt deze escape uniek! Zonder hints is hij moeilijk, maar het is gelukt… Er zitten een paar leuke verrassingen in.

5 oktober 2015 Zwemband Via Tripadvisor 5-6 personen | Escape Room First timer
8

De Gevangen- of Liveevrouwpoort was tot 1480 een van de stadspoorten van Bergen op Zoom. Na 1480 tot 1933 was het de stadsgevangenis van Bergen op Zoom. In 2015 is de restauratie gereed gekomen. Een mooie plek om te bezoeken. Kijk vooraf even naar de website.

28 september 2015 jc snepvangers Via Tripadvisor 3-4 personen | Escape Room First timer
9

Mooi stukje historie in de binnenstad van Bergen op Zoom en past in het rijtje Markiezenhof, Ravelijn en de Peperbus (kerk). Sinds kort zeer toepasselijk een escape room in de gevangenpoort.

23 september 2015 Kees Via Tripadvisor 5-6 personen | Escape Room First timer
9

Vlakbij de winkelstraat en grote markt heb je het vierkantje, waar je kleine winkeltjes, cafeetjes en eethuisjes kan vinden. Deze straat loopt uit op de gevangenpoort.

16 augustus 2015 Tamara Via Tripadvisor 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest