Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Loosdrecht

Industrieweg 10, 1231 KH Loosdrecht, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Loosdrecht

Escape room Bescherming Bevolking

Maximale tijd: 45 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Minimale leeftijd: 16
Thema’s: Recherche

In de jaren 50/60 van de vorige eeuw is de Bescherming Bevolking opgericht met als doel ons land te beschermen in het geval van een aanval vanuit het Oosten met conventionele, chemische of nucleaire wapens. Overal in het land werden daarvoor commandoposten ingericht. Sommige daarvan in het diepste geheim, vanwege hun strategisch belang en toegekende waarde, waaronder deze post in Loosdrecht.

Escape room Radiokamer

Maximale tijd: 45 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Minimale leeftijd: 16
Thema’s: Gevangenis, Oorlog

Onder de rook van Hilversum is een geheim noodradiostation ingericht. Deze werd ingericht om in geval van mogelijke oorlogsrampen zoals de dreiging van de Koude Oorlog en de daarbij het mogelijk wegvallen van de reguliere zendstations vanuit deze plek de Nederlandse bevolking van de nodige informatie te kunnen blijven voorzien.

Daarnaast diende het station waarin je je nu begeeft als bruggenhoofd in de informatievoorziening van alle blokposten van de Bescherming Bevolking in Nederland. Deze informatie werd versleuteld verzonden en door getrainde ontvangers ontcijferd. Hoewel het station al heel lang buiten werking is kan men nog steeds berichten verzenden en ontvangen. Het aanzetten van de receiver zal aantonen dat er nog steeds berichten worden ontvangen.

Informatie over Escape Room Loosdrecht

Bij een grootschalige verbouwing bij de Avontuurfabriek, nabij Vliegveld Hilversum, is een spectaculaire ontdekking gedaan. Tijdens sloopwerkzaamheden zijn de bouwvakkers gestuit op twee kamers. De eerste escape room van Flevoland en de 17de van Noord-Holland. Je kunt hier de Radiokamer en de Bescherming Bevolking spelen. Boek de escape room en probeer binnen 45 minuten de deur te openen!

De escape rooms zijn op het terrein van Avontuurfabriek. Hier zijn naast de escape rooms nog legio andere activiteiten die je kunt doen.

Escape Room Loosdrecht Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Loosdrecht? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

Wij hadden de radiokamer. Het was mooi aangekleed. Niet alle attributen hadden een functie, maar dat zorgde juist ook voor meer gepuzzel. De verschillende puzzels waren redelijk op zichzelf staand, maar daardoor wel goed geschikt voor een grotere groep mensen. De moeilijkheid was gemiddeld te noemen. Wij hebben i.i.g. veel plezier gehad! De begeleiding vanuit Avonturenfabriek was uitstekend.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
20 november 2019 Arie Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Company
8

Super leuke lastige escape room. Vaak zijn puzzels makkelijk op te lossen maar deze puzzels (bescherming bevolking) waren net wat lastiger en daardoor uitdagender. Hartelijk ontvangen en een mooie kamer met mooie attributen! Ik zou hem iedereen aanraden, zeker als je van een uitdaging en samenwerken houdt!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
13 oktober 2018 Jasmijn Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
2

De kamer ziet er in eerste instantie goed uit. Er staan veel attributen, maar bij een tweede kijk is er veel overbodig materiaal en is het vooral onduidelijk wat er nou gebruikt kan worden. Zo is de afwerking van de kamer ook niet perfect. De puzzels zijn onduidelijk en je denkt al snel “te moeilijk”. Vooral omdat de puzzels multi-interpretabel zijn.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Slecht Service: Neutraal
17 juni 2016 Guus Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
2

De kamer werd heel matig betrokken bij de rebussen. Doordat er muziek in de kamer was was het lastig om de eerste puzzel/rebus op te lossen. De andere rebussen waren makkelijk na een klein beetje nadenken. Het decor deed opzichzelf weinig voor de rebussen, de rebussen stonden op zichzelf en liepen helaas niet in elkaar over.
De kamer zag er opzichzelf wel goed uit.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Neutraal
2 april 2016 Elianne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
5

Het nadeel van deze escape room vonden wij dat je niet een aantal stappen moest volgen maar meteen de hele serie puzzels kreeg. En echte puzzels waren de meeste niet, onduidelijke plaatjes die een soort rebus leken maar achteraf juist heel simpel opgevat moesten worden. Service was erg goed, enthousiast en behulpzaam!

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Slecht Service: Uitstekend
20 februari 2016 Thijs Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
7

Leuke ervaring gehad. Door een eerder bezoek aan een escape room nu vaak te moeilijk gedacht in het oplossen van de puzzels.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
28 oktober 2015 Julian Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
3

Diepgang: het verhaal was prima, een leuk/passend thema. Kwaliteit: De radiokamer zag er mooi uit. Puzzels: de tips waren te vaag. De opdrachten waren ons niet duidelijk genoeg om deze op te lossen. De antwoorden werden niet met ons doorgelopen om te leren van onze fouten of beter te worden voor een volgende keer. Klantenservice was prima.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Slecht Service: Neutraal
16 augustus 2015 Jan Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest