Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Meelfabriek Leiden

Oosterkerkstraat 18, 2312 SN Leiden, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Meelfabriek Leiden

Escape room Leiden Meelfabriek

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 7 spelers
Open sinds: april 2015
Minimale leeftijd: 13

De meelfabriek in Leiden werd in 1988 plots gesloten. Niemand wist precies waarom en dat bracht de geruchtenmolen flink op gang. Zo was het ineens verboden om het terrein van de meelfabriek te betreden. Dit gebouw verbergt een geheim. Jij en je teamleden gaan erachter komen welk geheim dat is. Zoek de hints en aanwijzingen in deze kamer en zorg ervoor dat je binnen de tijd ontsnapt. Je krijgt daarvoor 60 minuten en die gaan sneller voorbij dan je zou denken…

Je speelt met minimaal 3 en maximaal 7 personen per keer. Is jouw groep groter? Dan wordt de groep verdeeld over meerdere teams en zullen de teams op elkaar moeten wachten. Om het wachten aangenamer te maken, kun je kiezen uit meerdere arrangementen. Bijvoorbeeld een bike- of boottour. De minimumleeftijd is 13 jaar, mits er een volwassene bij is om de speler(s) te begeleiden. Aangeraden wordt om minstens 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Het spel zelf is niet gebonden aan een taal maar eventuele hints zijn in het Nederlands en Engels beschikbaar. Ga op zoek naar de aanwijzingen en ontsnap uit de fabriek!

Escape Room Meelfabriek Leiden video

Informatie over Escape Room Meelfabriek Leiden

EscapeRoom Leiden Meelfabriek is 1 van de 2 escape rooms in Leiden en is gehuisvest op een bijzondere locatie. Deze escape room zit in de oude meelfabriek van Leiden genaamd ‘De Sleutels’. In 1988 sloot de meelfabriek zijn deuren en sindsdien wordt het gebouw gebruikt door verschillende organisaties én door EscapeRoom Meelfabriek. De kamer van EscapeRoom Meelfabriek draait om de sluiting van deze fabriek en vooral het mysterie van de meelfabriek. Wat dat precies inhoudt, ontdek je als je het spel speelt.

Het gebouw van de meelfabriek bevindt zich aan de Oosterkerkstraat 18 in Leiden. Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan op Leiden Centraal bus 6 naar Leiderdorp Leyhof en stap uit bij halte Zijlsingel. Vanaf daar is het ongeveer 120 meter lopen naar de meelfabriek. Gratis parkeren kan rondom de Zijlsingel. Je speelt met minimaal 3 en maximaal 7 personen tegelijk het spel. EscapeRoom Meelfabriek is ook geschikt voor mindervaliden/mensen in een rolstoel. De prijs van het spel is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag t/m donderdag kost 1 spel €99 en op vrijdag en in het weekend €99. EscapeRoom Meelfabriek is op maandag vanaf 10:00 uur geopend (laatste spel start om 12:00 uur). Op overige dagen start het eerste spel om 10:00 uur en het laatste om 20:00 uur. Werk goed samen en denk logisch na om te ontsnappen uit de meelfabriek!

Escape Room Meelfabriek Leiden Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Meelfabriek Leiden? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

6

De locatie voor een escape room is erg gaaf, het mailverkeer was perfect en de dame bij ontvangst was vriendelijk! Ze vertelde dat deze aangepast kan worden naar kids escape room!

Het verhaal wordt goed begonnen en ook bij het einde komt het goed terug. Alleen in de kamer vind ik het verhaal veel te weinig terug komen en had het nog meer meegenomen kunnen worden in de puzzels.
De enorme stukken tekst vind ik niet in een escape room horen.
Heel jammer vind ik het dat er nog een groot deel van de inleiding in de escape room plaatsvindt, dan luister je niet meer naar het verhaal, aangezien je al aan het rondkijken bent.
Het eindspel klopt volgens ons niet helemaal… Desalniettemin hebben we het wel gehaald met een tijd van 43:58!

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Niet zo goed Service: Goed
8 april 2018 Ysa Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Team/Colleague
6

Enorm gaaf terrein, escape room zelf daardoor wat teleurstellend. Eenvoudige puzzels met veel * en weinig originele opdrachten. Begeleiding prettig en uitleg goed.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Goed
6 augustus 2017 Angela Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

De oude, vervallen meelfabriek is een schitterend decor voor een escape room!
Wij deden hem in het donker en dat maakte het wel extra spannend.
Het opdracht is tweeledig; ontsnappen uit de kamer en het geheim van de meelfabriek ontrafelen.
De ruimte zelf was, net als de fabriek, ook vervallen. Dit hoort bij het verhaal, maar sommige dingen hadden wat ons betreft net iets netter afgewerkt mogen worden.
De kamer bevatte leuke, afwisselende puzzels. De nadruk lag hierbij wel een beetje op rekenpuzzels. Ook was er vrij veel leeswerk, wat met een grotere groep met meer drukte misschien problemen kan opleveren.
Wij hadden in ieder geval genoeg tijd om uit te breken en het geheim van de meelfabriek te ontrafelen.
De ontvangst was netjes en naderhand kregen we rustig de tijd om de kamer met onze gastvrouw na te bespreken en nog eventuele vragen te stellen.

+ Schitterende locatie
+ Begeleiding
– Afwerking van de kamer

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Uitstekend
21 januari 2017 MG Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Een breed scala aan puzzels in een tot de verbeelding sprekende omgeving. De puzzels zijn onderling zeer verschillend en flink uitdagend en vaak ook verrassend. De oude fabriek is een mooie authentieke plek. Er is geprobeerd het meelfabriek-thema in de escaperoom te integreren, maar dat zou nog wel wat meer kunnen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 januari 2017 Marieke Roozeboom Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

Dit is een leuke kamer op een mooie locatie met een paar goede puzzels en een mindere. Voor de ervaring is dit wel een aanrader, voor de uitdaging niet.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
11 november 2016 Roel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Superleuk!! Elke vondst opent weer een nieuwe verrassende uitkomst. In de kamer waan je je echt in de sfeer van de oude meelfabriek en de puzzels zijn niet makkelijk en zijn voor echte out of the box denkers. De service er omheen is super. Je wordt gastvrij ontvangen en enthousiast begeleidt.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 november 2015 Jolande Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest