Escape Rooms Nederland logo
Escape room Oldemarkt

Weerdijk 4, 8375 AX, Oldemarkt

Beschikbare escape rooms bij Escape room Oldemarkt

Escape room De Slager van Oldemarkt

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 7 spelers
Open sinds: januari 2016
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 68%
Thema’s: Eng

De Slager van Oldemarkt was in de jaren 70 en 80 de bekendste slagerij van Oldemarkt en omstreken. Begin jaren 90 sloeg het noodlot toe. De slagerij en de woning daarboven brandden tot op de grond toe af. Het gezin van de slager kwam hierbij om het leven en ook zijn geliefde slagerij ging verloren.

Vrijwel onmiddellijk na de brand kwam het lokale roddelcircuit op gang. Er waren spanningen in de relatie met zijn vrouw, de slagerij zou in financieel zwaar weer verkeren en de slager zou zelf wel eens de aanstichter van dit drama kunnen zijn, zo klonk het in het normaal zo vredige dorpje.

Ook de politie kreeg lucht van de beschuldigingen en maakte van de slager al snel verdachte nummer één. Niet lang daarna werd hij in voorlopige hechtenis genomen en probeerde men uit alle macht de zaak rond te krijgen. Vanaf dat moment wist men het zeker in Oldemarkt en omstreken: De slager zelf is de dader.

Gedurende het onderzoek bleek het echter lastig om voldoende bewijs te verzamelen. Vrijwel alles was in rook opgegaan en niet alle getuigen bleken even betrouwbaar. Veel was gebaseerd op ‘van horen zeggen’, maar wie wist er nu eigenlijk precies wat er aan de hand was in het gezin van de slager?

Uiteindelijk had men geen andere keuze dan de slager op vrije voeten te stellen. Zijn naam was hiermee echter allerminst gezuiverd en hij werd steeds meer met de nek aangekeken in de lokale gemeenschap. Steeds vaker trok hij zich terug in zijn huis en ook bij zijn weinige overgebleven vrienden kwam hij nog maar zelden over de vloer.

Het sociale isolement waarin de slager was beland werd dieper en dieper. In en rondom het dorp begonnen nieuwe verhalen de ronde te doen. Hij zou niks meer met de lokale bevolking te maken willen hebben, zou nog altijd laaiend zijn vanwege zijn publieke veroordeling en zou zelfs uit zijn op wraak…

Zelden wordt hij nog op straat gezien, steeds vaker druilt hij in het donker rond in en rondom de bossen van Oldemarkt en duikt hij af en toe op bij een loods op het lokale industrieterrein. Onduidelijk is wat hij hier precies uitvoert.

Het afgelopen jaar zijn er opvallend veel meldingen van mensen binnen de Oldemarkter gemeenschap die het idee hadden dat zij gevolgd werden in de nachtelijke uurtjes. Daarnaast zijn er recentelijk een aantal niet opgeloste verdwijningszaken geweest in het vroeger zo vreedzame dorp. Wat is er aan de hand in de Oldemarkt? Heeft De Slager van Oldemarkt zijn messen weer opgepakt, of gaat het hier om het zoveelste cowboyverhaal?

Informatie over Escape room Oldemarkt

Indien je over het nodige lef beschikt om deze escape room te betreden, zul je ook vanaf het eerste moment in een zinderend avontuur belanden waarbij je voor de meest uiteenlopende puzzels, uitdagingen en raadsels komt te staan. Het doel is om binnen 60 minuten te ontsnappen. Teamwork is essentieel, evenals een creatieve geest en gezonde portie lef. De groepen die het snelst weten te ontsnappen vergaren eeuwige roem in de hall of fame. Durf jij de uitdaging aan?

De Slager van Oldemarkt is gevestigd in Oldemarkt en hiermee ook de eerste escaperoom in deze plaats. Overijssel gaat hard met escaperooms. Deze originele activiteit is speciaal voor vriendengroepen, families of collega’s die graag aan teambuilding willen doen. Indien er mindervaliden binnen de groep aanwezig zijn, is het advies om contact op te nemen om te bekijken of ontsnappen uit de escape room fysiek haalbaar is.

Escape room Oldemarkt Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape room Oldemarkt? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Spannende escape room met fantastische puzzels! Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
19 oktober 2019 Merel Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Bij deze escaperoom word je meegezogen in het verhaal van de slager. De muziek, decor en puzzels zijn goed op elkaar afgesteld.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 oktober 2018 Henrieke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Erg leuke escaperoom. Veel verschillende en originele puzzels. Goed in elkaar gezet.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 oktober 2018 Anke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

We zijn voor de 16e verjaardag van mijn zoon naar de Slager geweest. We waren met 4 jongens van 16 en 3 volwassenen. We wisten niet wat we moesten verwachten maar het was veel leuker en uitgebreider dan we dachten.
Het verhaal is goed, de puzzels zijn uitdagend en iedereen heeft wel een aandeel in het oplossen gehad.
Je gaat er helemaal in op op een gegeven moment en wordt een team.
Voor ons een hele goeie motivatie geweest om dit vaker te gaan doen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
20 juli 2018 Hans Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Children
9

Wat een gave escaperoom! Af en toe een tikkeltje eng, maar dat had ik er voor over. Het verhaal zit erg goed in elkaar, je wordt er helemaal in meegenomen. Echt een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
25 december 2017 Marlies Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Het was geweldig leuk. Een topavond gehad. En natuurlijk is het extra leuk als je ook nog een goede tijd hebt. Al met al een echte aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
26 februari 2017 Akke Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer
7

Leuke ontvangst, keurige ontvangstroom en uitleg.
Eerst wat puntjes van opbouwende kritiek: volgens het wat lange introverhaal (via mail) en vage introfilmpje belooft het erg spannend te worden, maar dat blijft wat uit. Hoe spel begint is (verhaaltechnisch) wat onlogisch, en aan het einde zou je wat meer een climax verwachten. Hier zou wat verbeterd kunnen worden.
Maar er is zeker veel positiefs te zeggen: het is een leuke room. Veelzijdige, originele en logische puzzels, goeie sfeer en verrassingseffecten. Goede flow!
Hints zoals het hoort: je krijgt ze wanneer je ze nodig hebt, op het juiste moment door een oplettende gamemaster.
Al met al een prima kamer om te spelen, dikke voldoende!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
4 februari 2017 Stanley Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Geweldige escaperoom. Met een familiedag bezocht. Zeer veel creativiteit gelegd in de puzzels en raadsels. Veel verassingen tijdens het spel. Daarnaast super service en leuke gastheren. Kortom: geweldige ervaring, absoluut een aanrader

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 september 2016 Folkert Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

We hebben met zijn zevenen genoten! Spannend verhaal, leuke puzzels, mooi opgezet, van begin tot einde verrassend. Een echte aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 augustus 2016 Annelies Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Geweldige escape room!! Echt een aanrader!! Wij zijn met een groep collega’s in de escape room geweest, het was echt een super leuke ervaring!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 juni 2016 Caroline Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
10

Een super leuke escaperoom met een erg leuke start en een goed verhaal. Mooie verschillende puzzels en de kamers zijn super mooi ingericht. Her en der kan er nog iets van afwerking gedaan worden, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder een prima ontvangst.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 mei 2016 Merel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Hele gave escape room, tof en spannend verhaal; je vraagt je echt af of het waargebeurd is! Absolute aanrader, misschien wel de beste escape room die ik tot nu toe heb gedaan!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 maart 2016 Judith Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Een topper! Heerlijk meegegaan in de spanning van het verhaal, bijpassende puzzels. Niet te makkelijk maar wel pittig. Veel samenwerken en in ons geval in de laatste minuten ontsnapt!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
20 maart 2016 Marlieke Smale Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest